MENU

Ο Μελισσανίδης είπε ξεκάθαρα κατά την συζήτηση του με τους δημοσιογράφους που καλύπτουν το ρεπορτάζ της ΑΕΚ, πως οι «κιτρινόμαυροι» θα προχωρήσουν σε 4-5 μεταγραφές, σύμφωνα με τα «θέλω» του Ματίας Αλμέιδα. Αν και ο τελικός αριθμός των κινήσεων αποτελεί συνάρτηση πολλών παραγόντων, ως δεδομένο πρέπει να θεωρείται πως η ΑΕΚ ψάχνει για συγκεκριμένες ποιοτικές προσθήκες. Και σίγουρα, μια από τις θέσεις που ζητείται ενίσχυση, είναι αυτή του κεντρικού αμυντικού.

Η ΑΕΚ πήρε το περασμένο καλοκαίρι το ρίσκο να πορευθεί με τέσσερα στόπερ. Είθισται τα μεγάλα κλαμπ να έχουν πέντε κεντρικούς αμυντικούς (με τον πέμπτο να είναι συνήθως κάποιος εξελίξιμος, νεαρής ηλικίας), αλλά η Ενωση πήγε στη χρονιά με τέσσερα στόπερ (Βίντα, Μουκουντί, Μήτογλου και Τζαβέλλα). Ανταποκρίθηκαν εξαιρετικά, καθώς τόσο ποιοτικά (η ΑΕΚ είχε τη 2η καλύτερη άμυνα), όσο και ποσοτικά, δεν υπήρξε κάποιο κενό.

Παίκτης υψηλού επιπέδου

Ωστόσο, για την επόμενη σεζόν τα πράγματα αλλάζουν. Η ΑΕΚ επιστρέφει στην Ευρώπη και αυτό μέχρι τον Δεκέμβρη σημαίνει δέκα ματς περισσότερα για την ομάδα. Κάτι που καθιστά αναγκαία την προσθήκη ενός παίκτη σε αυτήν τη θέση. Βέβαια, στην ΑΕΚ ψάχνουν για κάτι δυνατό, κάποιον που θα πείθει τον Αλμέιδα πως μπορεί να δώσει διαφορετικά στοιχεία και να κάνει τη διαφορά στην άμυνα των «κιτρινόμαυρων», ταιριάζοντας και με τους υπόλοιπους που υπάρχουν.

Στην ΑΕΚ υπάρχει απόλυτη ικανοποίηση από την παρουσία των παικτών που βρίσκονται στο ρόστερ. Εκεί που η άμυνα έμοιαζε με μαύρη τρύπα, έγινε σημείο αναφοράς. Ο Βίντα δικαίωσε το όνομα του με 33 συμμετοχές, ο Μουκουντί τα… έσπασε όλα με 30 ματς, ο Μήτογλου ήταν αποκάλυψη σε κάθε ένα από τα 15 παιχνίδια που αγωνίστηκε, ο Τζαβέλλας μια αξιόπιστη επιλογή στις 18 συμμετοχές του με τη φανέλα της Ενωσης.

Το θέμα Τζαβέλλα

Για τον Τζαβέλλα και το μέλλον υπάρχουν ερωτηματικά, που έγιναν μεγαλύτερα μετά το διφορούμενο μήνυμα που ανάρτησε σε δημόσιο λογαριασμό. Το συμβόλαιο του 35χρονου παίκτη ολοκληρώνεται και ήδη έχει δεχθεί κρούσεις από δυο ελληνικές ομάδες. Δεν θέλει να φύγει ξανά για το εξωτερικό, θα ήθελε να κλείσει την καριέρα του στην ΑΕΚ. Στην Ενωση εκτιμάται ιδιαιτέρως ο χαρακτήρας του και η συμβολή του στο θετικό κλίμα, αλλά είναι ζητούμενο εάν θα υπάρξει συμφωνία για το ρόλο που θα έχει ο Τζαβέλλας σε πιθανή παραμονή. 

Ανεξαρτήτως τι θα συμβεί με τον Τζαβέλλα, η ΑΕΚ ψάχνεται στην αγορά για στόπερ. Υπάρχει ήδη σχηματισμένη λίστα με ονόματα από κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης, μέσα από τα οποία θα κληθεί να αποφασίσει ο Αλμέιδα ποιος θα επιλεγεί για να φορέσει τα «κιτρινόμαυρα». Εάν δεν βρεθεί συμφωνία με τον Τζαβέλλα, δεν πρέπει να αποκλειστεί η πιθανότητα και για δυο στόπερ, αν και είναι ζήτημα πως θα διαχειριστεί η ΑΕΚ και την περίπτωση Λάτσι που επέστρεψε και έπαιξε στο δεύτερο μισό με την ΑΕΚ Β’.

ΑΕΚ: Η αναζήτηση για στόπερ και το ερωτηματικό με τον Τζαβέλλα