MENU

Στη ζωή νομίζεις πως έχεις δει πάντα. Μέχρι να προκύψει η επόμενη αντίδραση της ΠΑΕ Ολυμπιακός για κάποιο ζήτημα που αφορά το ποδόσφαιρο ή τον αθλητισμό γενικότερα. Καλή ώρα όπως συνέβη τώρα, με την ανακοίνωση που εξέδωσαν απ’ το λιμάνι για την υπόθεση του Ατρόμητος-ΑΕΚ. Κάνοντας επίθεση στην Ένωση. 

Η πλευρά που ακόμη και σήμερα αναφέρει ως μία απ’ τις κορυφαίες μεταγραφές της ιστορίας της την απόκτηση του Ντέταρι στην εποχή Κοσκωτά με ΚΛΕΜΜΕΝΑ λεφτά του ελληνικού λαού, βάζει… χέρι στην ΑΕΚ. Ως βασικό της επιχείρημα είναι ο υποβιβασμός της Ένωσης στην Γ’ Εθνική. 

«Καταλαβαίνουμε την πρόθεση της ΑΕΚ να φτάσει με κάθε αθέμιτο τρόπο στο δεύτερο πρωτάθλημα με το νέο της ΑΦΜ», αναφέρεται σε ένα σημείο της σχετικής ανακοίνωσης της ομάδας του λιμανιού. 

Ο συντάκτης της ανακοίνωσης, μάλλον δεν είναι παντούΟλυμπιακός, αλλά ΠΑΕ Ολυμπιακός. Διαφορετικά θα είχε την ευθιξία να μην αναφέρει ΑΦΜ ή ονομασίες. Ο σύλλογος του λιμανιού είναι το… σπίτι του κρεμασμένου και η αναφορά στο ΑΦΜ της ΠΑΕ ΑΕΚ το σχοινί. Δε χρειάζεται μεγάλη ενασχόληση με τον αθλητισμό, επιδερμικά αν απλά παρακολουθείς τα υπόλοιπα σπορ το αντιλαμβάνεσαι το γιατί. 

Νομιμοποίησε η συγκεκριμένη ανακοίνωση, το να λένε οι πάντες για το μπασκετικό τμήμα του Ολυμπιακού πως έχει 1 πρωτάθλημα, 1 κύπελλο κι 1 Super Cup. Αυτούς τους τίτλους έχει κατακτήσει από τη στιγμή που υποβιβάστηκε στην Α2 το τμήμα και μετονομάστηκε σε Ολυμπιακός Development. Με ποιο όνομα έπαιξε και ανέβηκε στην Basket League, ξέρουν;

Στο χάντμπολ πρέπει να ξεκαθαριστεί τι ποσοστό των τίτλων που έχουν κατακτηθεί, ανήκουν στον Ολυμπιακό και αντίστοιχα ποιο το ποσοστό του Ομίλου Ξυνή. Άλλο ένα τμήμα Φρανκενστάιν, που δημιουργήθηκε από την συγχώνευση με μια σούπερ επιτυχημένη ομάδα χάντμπολ. Παίρνοντας έτοιμες επιτυχίες, τίτλους και τεχνογνωσία. 

Φυσικά μία απ’ τα ίδια και στο μπάσκετ γυναικών. Ολυμπιακός, Ελληνικό, πείτε το όπως θέλετε. Το ίδιο είναι. Με το σύλλογο απ’ το λιμάνι να καυχιέται τις επιτυχίες αυτές. 

Έχουμε λοιπόν, Ολυμπιακό στο ποδόσφαιρο, Ολυμπιακό Development στο μπάσκετ, Ολυμπιακό/Όμιλο Ξυνή στο χάντμπολ, Ολυμπιακό/Ελληνικό στο μπάσκετ γυναικών. Τώρα με τα ΑΦΜ τι γίνεται, τις συγχωνεύσεις και τα νομικά ζητήματα των ενώσεων αυτών και των αλλαγών ονομασίας, είναι ζήτημα που μόνο ειδικοί μπορούν να ξεδιαλύνουν. Εφοριακοί δεν είμαστε, ούτε λογιστές. Μόνο Ολυμπιακοί μπορούν να απαντήσουν… 

Να δείχνει με το δάχτυλο η ΠΑΕ Ολυμπιακός την ΠΑΕ ΑΕΚ για ονομασίες και νέα αγορασμένα ΑΦΜ, είναι το λιγότερο κωμικό. Επειδή τα υπόλοιπα δάχτυλα δείχνουν τα δικά τους τμήματα με άλλη ονομασία. Ίσως κι η Ένωση να μην γινόταν αντικείμενο αναφοράς στις ανακοινώσεις σας, αν είχε διαλέξει τον εύκολο δρόμο. Εξαγορά ΑΦΜ ομάδας Super League και παραμονή στην κατηγορία χωρίς το δύσκολο δρόμο των δύο ετών σε χαμηλότερες κατηγορίες. Ένα δρόμο που για τα δικά του τμήματα ποτέ δεν επέλεξε το σωματείο του Πειραιά. 

Οι σχέσεις της ΠΑΕ Ολυμπιακός με τον Ερασιτέχνη, θεωρητικά είναι σε πολύ καλό επίπεδο. Την επόμενη φορά πριν γίνουν ανάλογες αναφορές, σηκώστε ένα τηλέφωνο. Γιατί όσα έχουν συμβεί σε αυτόν τον τόπο που δεν αφορούν αγωνιστικές επιτυχίες, να είστε σίγουροι πως στο λιμάνι τα έχετε κάνει νωρίτερα απ’ όλους. Το σωματείο που δείχνει τον δρόμο σε όποιον θέλει να κερδίσει οτιδήποτε, οπουδήποτε μακριά από το γήπεδο… 

Σχολές Ξυνή, Ελληνικό και Ολυμπιακός Development ακόμα γελάνε με την… ανακοίνωση!
EVENTS