MENU

Για να θυμηθώ μερικές από τις πιο χαρακτηριστικές εκφράσεις που έχει ο θυμόσοφος λαός για τέτοιες περιπτώσεις: «Εκεί που μας χρωστάγανε, ζητάνε και το βόδι», «στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί». Μπορείς να πεις και αλλιώς, κοίτα ποιος μιλάει. Αλλά έτσι είναι, όταν ζεις μέσα στην τοξικότητα και την παράνοια, όταν αρκείσαι σε φτηνούς και ανέξοδους λεονταρισμούς, το ρίχνεις στην τρέλα. Τρέλα θέλετε, τρέλα θα δώσουμε: Για όλα φταίει μόνο η ΑΕΚ. Η ΑΕΚ είναι η αιτία κάθε κακού.
 
Είχαμε ένα όμορφο ποδόσφαιρο, μια στρωμένη δουλειά, που ξέραμε από τον Αύγουστο ποιος θα πάρει το πρωτάθλημα και τα εκατομμύρια του Champions League. Είχαμε μια όμορφη ιστορία, που ρυθμίζαμε ποιος θα ανέβει από τα ερασιτεχνικά της Κρήτης μέχρι τις ευρωπαϊκές θέσεις. Είχαμε στις θέσεις ευθύνες κορυφαίες ποδοσφαιρικές προσωπικότητες της χώρας, όπως οι κ.κ. Σαρρής, Γκιρτζίκης και άλλοι εκλεκτοί που μνημονεύονται ακόμα. Είχαμε μια τάξη και ήρθαν τώρα αυτοί με τα «κιτρινόμαυρα» να μας τη χαλάσουν.

Χαλάνε την πιάτσα αυτοί με «κιτρινόμαυρα»

Φτάσαμε να έχουμε μπει στο Γενάρη και (άκουσον, άκουσον), ακόμα δεν ξέρουμε ποιος θα είναι πρωταθλητής. Δεν έχουμε καπαρώσει τις ευρωπαϊκές θέσεις, δεν μπορούμε να δώσουμε στους δικούς μας βαθμουλάκια για να σώσουν την κατηγορία. Εμειναν εκείνοι οι άμοιροι πέριξ του Πειραιά, να ψάχνουν απεγνωσμένα για τον πόντο. Μέχρι και ο Γιάννης την έκανε για άλλες πολιτείες και έχει καινούργιους φίλους. Χάλασε ο κόσμος, αυτοί με τα «κιτρινόμαυρα» χάλασαν την πιάτσα.

Τόλμησαν ορισμένοι τύποι να δυσανασχετήσουν. Να ζητήσουν το λόγο, επειδή ο πρόεδρος – ένας είναι ο πρόεδρος – δεν συγκάλεσε το σώμα και επανέλαβε το ίδιο λάθος που είχε κάνει από απερισκεψία πριν από λίγο καιρό. Σιγά τα λάχανα. Χρησιμοποίησε επιστολόχαρτο της Λίγκας για να εκφράσει τις σκέψεις του. Και που είναι το κακό; Τα λάθη είναι για τους ανθρώπους. Μόνο όποιος δεν δουλεύει, δεν κάνει λάθη. Και ο πρόεδρος δουλεύει νυχθημερόν, για το καλό του ελληνικού ποδοσφαίρου. Όχι σαν εκείνους με τα «κιτρινόμαυρα», που έρχονται να χαλάσουν τη δουλειά.

Του Θωμά την παράγκα

Και πάνω που είπα να σταματήσω την πλάκα και να μιλήσω σοβαρά, νέες αποκαλύψεις για τις καταγγελίες του προέδρου στην ΕΠΟ. Και τι βλέπουν τα ματάκια μου; Πως ο πρόεδρος είπε, ότι αυτά γίνονταν επί Θωμά Μητρόπουλου. Σπάω το κεφάλι μου, προσπαθώ να καταλάβω, που αναφέρεται ο άνθρωπος. Δίνω μάχη με το χρόνο, να ανακαλέσω τη μνήμη και να φέρω στο νου, ποια ομάδα έπαιρνε τίτλους και έστησε παράγκα στο ποδόσφαιρο. Εστυψα το μυαλό μου, αλλά το βρήκα. Αυτοί με τα «κιτρινόμαυρα» ήταν και τότε. 
Αλλά ως εδώ.

Ας αφήσουμε την πλάκα, γιατί γίνεται χειρότερο το επίπεδο και από του Δελφινάριου. Οσο οι αρμόδιες αρχές του ποδοσφαίρου δεν εφαρμόζουν τους κανόνες, όσο επιτρέπουν τη συγκεκριμένη ρητορική, καλά να τους κάνει. Και Δελφινάριο να γίνει και θέατρο Αλίκη Βουγιουκλάκη, μέχρι και το Δημοτικό στον Πειραιά γιατί εμείς είμαστε και κουλτουριάρηδες. Αφού τα δέχονται όλα αυτά και δεν εφαρμόζουν τους νόμους που υπάρχουν, δική τους η ευθύνη.

Επέστρεψαν οι Κυριακές μας

Είναι φανερό, πως δεν θέλουν το ποδόσφαιρο που απολαμβάνουμε τώρα. Γιατί, από όποια οπτική και εάν βλέπει κάποιος τα πράγματα, όσο και εάν διαφωνούμε για επιμέρους θέματα, υπάρχει ένας κανόνας που λέγεται πως το μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού παίζεται μέσα στο γήπεδο. Δεν γίναμε ξαφνικά Νορβηγοί και καντηλανάφτες, θα γίνουν και δουλίτσες, αλλά έχουμε ένα πρωτάθλημα που διεκδικείται από τέσσερις ομάδες και φαίνεται πως θα πάει έτσι ως το φινάλε.

Μπορούμε να διαφωνούμε, να τσακωνόμαστε για ένα πέναλτι και ένα λάθος σφύριγμα, αλλά αυτό που δεν πρέπει να παραχωρήσουμε σε κανέναν ξανά, είναι οι Κυριακές μας. Είναι η χαρά που έχεις τη μέρα που φτάνει ο αγώνας, η προσμονή να μπεις στο γήπεδο ή έστω να δεις το ματς στην τηλεόραση, η αδημονία για την γκέλα του αντιπάλου, η αδρεναλίνη που χτυπά κόκκινο. Αυτό το έφερε η εξυγίανση. Οποιος θέλει να γυρίσει ξανά το ποδόσφαιρο στο γύψο, ας πάρει τα μέτρα του.

Η ΑΕΚ είναι η αιτία όλου του κακού