MENU

Ο Δημήτρης Γουλιέλμος από την αρχή της θητείας του έχει επιλέξει έναν δρόμο ο οποίος μοιάζει αρκετά με αυτόν που είχε πάρει ο Νίκος Λάσκαρης. Έναν δρόμο μοναχικό, χωρίς βοήθεια από ανθρώπους του Άρη. Έναν δρόμο στον οποίο κυριαρχεί η λογική «εγώ τα ξέρω όλα και δεν χρειάζομαι συμβουλές» παρότι ο τωρινός μεγαλομέτοχος όπως και ο προηγούμενος δεν είχαν καμία ενασχόληση με το αθλητικό κομμάτι πριν από την εμπειρία τους με τον Άρη.

Γιατί όπως έχουμε τονίσει πολλές φορές είναι διαφορετικό να διοικείς μία εταιρεία που βγάζει κατσαρόλες και άλλο μία αθλητική εταιρεία με «σίγουρους πελάτες» όπως είναι οι φίλαθλοι της.

Ο Δημήτρης Γουλιέλμος από την πρώτη στιγμή πήρε... πάνω του όλες τις αποφάσεις χωρίς να έχει δίπλα του ανθρώπους που ξέρουν τι εστι Άρης ενώ τον μοναδικό που γνωρίζει (Χάρης Παπαγεωργίου), τον έχει... κάψει ο ίδιος ο μεγαλομέτοχος.

Έκανε αρκετά λάθη σε αγωνιστικό επίπεδο και παραλίγο να το πληρώσει η ομάδα. Διοικητικά συνέχισε την λογική της... απομόνωσης, λέγοντας μεν ότι θέλει βοήθεια αλλά μόνο σε θεωρητικό επίπεδο.

Η ευκαιρία για συνεργασία του δόθηκε μετά την ανοιχτή συνέλευση του Α.Σ., όταν ακούστηκε το... ρομαντικό μεν και όπως αποδείχθηκε εκτός πραγματικότητας «βρείτε τα για το καλό του Άρη». Ο Λευτέρης Αρβανίτης παρότι έχει κατηγορηθεί ως... πραξικοπηματίας, ήταν εκεί και είπε ότι θα βοηθήσει.

Ο Δημήτρης Γουλιέλμος δεσμεύτηκε ότι θα του τηλεφωνήσει για να συναντηθούν. Αλλά αυτό το τηλεφώνημα ακόμα και τώρα που γράφεται αυτό το blog, δεν έγινε. Και δεν πρόκειται να γίνει. Γιατί πολύ απλά ο Δημήτρης Γουλιέλμος και οι «γύρω» του δεν θέλουν καμία βοήθεια, κανέναν στα... πόδια τους.

Θα μου πει κάποιος γιατί δεν πηγαίνει ο Αρβανίτης στον Γουλιέλμο; Γιατί πολύ απλά ο Γουλιέλμος είναι αυτός που ζητάει βοήθεια, αυτός που πρέπει να χτυπήσει... πόρτες, αυτός που ξέρει τι χρειάζεται η ομάδα για να βγει από το αδιέξοδο.

Ο Λευτέρης Αρβανίτης πρόσφερε την εμπειρία του από παρόμοιες καταστάσεις όπως το «ban», όπου έδωσε λύση. Ο Λευτέρης Αρβανίτης πρόσφερε τον εαυτό του και τους συνεργάτες του ώστε να δημιουργηθεί ένα ισχυρό και λειτουργικό δ.σ. και όχι με την σημερινή του μορφή όπου απλά υπάρχει για να... υπάρχει.

Ο Δημήτρης Γουλιέλμος όμως προτίμησε τον... μοναχικό δρόμο, αυτόν που ακολούθησε και ο Νίκος Λάσκαρης με τα γνωστά αποτελέσματα. Είναι ξεκάθαρο πλέον ότι δεν θέλει ανθρώπους δίπλα του, αλλά μόνο χρήματα και χωρίς πολλές ερωτήσεις. Δεν λειτουργεί έτσι όμως μία αθλητική εταιρεία. Ειδικά μία που έχει τα προβλήματα του Άρη.

Και τώρα δεν υπάρχει ούτε η δικαιολογία «θέλουν να διοικήσουν με τα λεφτά μου» γιατί δεν έκατσε καν να ακούσει την άλλη πλευρά. Η κουβέντα περί... συνεργασίας και ενότητας τελικά μόνο έξτρα χρόνο έδωσε στον Δημήτρη Γουλιέλμο και αποπροσανατόλισε για λίγο τον κόσμο της ομάδας από τα προβλήματα.

Τα οποία εξακολουθούν να υπάρχουν και να διογκώνονται καθημερινά. Και πλέον όλοι αναρωτιούνται αν ο Άρης θα κατέβει στο πρωτάθλημα της επόμενης χρονιάς.

Υ.Γ.1: Η ΚΑΕ έβγαλε τα διαρκείας αλλά η μέχρι στιγμής ανταπόκριση είναι εξαιρετικά μικρή από τον κόσμο. Και επειδή κάποιοι ακούγονται από το... βάθος να λένε «Βγήκαν τα διαρκείας, ας πάρει ο κόσμος, αλλιώς να μην μιλάει» θα τους πω το εξής. Ο Αρειανός έχει πρώτα στο μυαλό του την μπάλα, εκεί πήγε αμέσως να πάρει διαρκείας γιατί βλέπει όραμα. Σε αντίθεση με το μπάσκετ που βλέπει μόνο προβλήματα, μυστικοπάθεια και η εμπιστοσύνη του βρίσκεται στο... ναδίρ. Ο Αρειανός δεν είναι η λύση στο πρόβλημα, ούτε η δικαιολογία για τυχόν διάλυση της ομάδας. Υπάρχει μεγαλομέτοχος και αυτός πρέπει πρώτα να δώσει λύση. Αν δεν μπορεί, τότε αλλάξει η κουβέντα...

Υ.Γ.2: Τον Σούλη Μαρκόπουλο τον σέβομαι απεριόριστα. Ο άνθρωπος προσπαθεί για το καλύτερο, κοιτάει καθημερινά λίστες με Αμερικανούς, μιας και του έχουν υποσχεθεί ότι θα λυθεί το «ban. Έτσι όπως πάει όμως θα... καεί και αυτό το πολύτιμο χαρτί.

Υ.Γ.3: Η έλευση του Βίκτορ Σανικίντζε στη Θεσσαλονίκη δεν έχει να κάνει αποκλειστικά με τον Άρη. Απλά συνδυάζει διακοπές και δουλειά ο Γεωργιανός. Θα του γίνει για πρώτη φορά πρόταση. Και θα φανεί κατά πόσο ο μεγαλομέτοχος σκέφτεται σοβάρα να λύσει το «ban».

Υ.Γ.4: Για τον Κουρτίδη είχα αναφερθεί στις 9 Μαΐου, ο επόμενος θα είναι ο Βλάσιος και αυτός που δεν σκέφτεται να φύγει είναι ο Σιδηροηλίας, ο οποίος είναι... άρρωστο Αρειανάκι. Αλλά κι αυτός έχει τα όρια του.

Υ.Γ.5: Αληθεύει ότι παίκτης του Άρη κοιμάται σε σπίτι Αμερικανού, γιατί τον έδιωξαν από εκεί που έμενε; Οι πιστωτές έχουν φτάσει στα όρια τους και τέτοιες καταστάσεις μας γυρίζουν σε άλλες εποχές.

Υ.Γ.6: Σέβομαι απεριόριστα τα μέλη της «ΓΕΝΕΣΙΣ», ουσιαστικά αυτοί οδήγησαν τον Άρη σε μία νέα εποχή με τίτλους και συμμετοχή στην Ευρωλίγκα. Γι΄αυτό και περιμένω την απάντηση τους στην δήλωση Γουλιέλμου ότι πληρώνει χρέη από το 2004.

Υ.Γ.7: 2.000.000 ευρώ θέλει ο Δημήτρης Γουλιέλμος και φεύγει σύμφωνα με δική του δήλωση. Ενημέρωση προς κάθε ενδιαφερόμενο...

Ο Γουλιέλμος έμεινε μόνος του γιατί το επέλεξε