MENU

Κανονικά θα έπρεπε από χθες άπαντες στον Άρη να είναι σε διάθεση… καλοκαιρινή, με τις σκέψεις στις διακοπές και στο πλάνο της επόμενης χρονιάς. Αλλά αυτά ισχύουν για μία φυσιολογική ομάδα, όχι τον Άρη.

Η κακή χρονιά έκλεισε με τον χειρότερο τρόπο. Ήττα από το Ρέθυμνο σε ένα σχεδόν άδειο γήπεδο, κακή εμφάνιση από τους παίκτες, αποδοκιμασίες και «πηγαδάκι» των οπαδών, όσων είχαν την αντοχή να έρθουν, με τον Δημήτρη Γουλιέλμο. Θέμα της συζήτησης; Τι άλλο φυσικά από το οικονομικό και την νέα χρονιά.

Ο Αρειανός δεν αντέχει για τρίτη χρονιά να παλεύει για την παραμονή, να ακούει κάθε αγωνιστική για αγώνα «ζωής ή θανάτου», να ξυπνάει με την αγωνία αν ένας παίκτης φύγει και αν υπάρχει το «ban» ή όχι. Και σε συνδυασμό με την καλή πορεία της ποδοσφαιρικής ομάδας, το αποτέλεσμα θα είναι η εγκατάλειψη και η απαξίωση του μπασκετικού τμήματος.

Ο κόσμος θέλει όραμα, θέλει υψηλούς στόχους. Από την στιγμή όμως που αυτά δεν μπορεί να του τα προσφέρει κανένας, θέλει ηρεμία αγωνιστική και οικονομική. Αλλά ούτε αυτό μπορεί να το προσφέρει η σημερινή διοίκηση.

Ο Άρης αυτή την στιγμή έχει «καυτά» θέματα να διαχειριστεί και να επιλύσει, διαφορετικά το καλοκαίρι θα είναι από τα χειρότερα της ιστορίας της ομάδας.

Πρώτο και μεγαλύτερο ζήτημα τα 8 «ban» που έχει στην πλάτη της ο Άρης. Θεωρητικά μόνο ένα έχει κλείσει, αυτό του Σκορδίλη, σε μερικά έχουν γίνει συμφωνίες, κάποια άλλα όπως του Σανικίντζε και του Μαρμπλ δεν τα έχει… ακουμπήσει η ΚΑΕ γιατί απλά δεν έχει χρήματα.

Αν ο Άρης δεν λύσει το θέμα της απαγόρευσης, θα πρέπει να αποφασίσει τι θα κάνει με τους ξένους που έχει. Δύσκολα να μείνουν και οι ξένοι. Ο Νταλό θα φύγει, ο Μπελ αν θα μείνει θα πρέπει να πληρωθεί τα περσινά, οι άλλοι τέσσερις είναι στον… αέρα. Ότι και να γίνει πάντως ο Άρης θα πρέπει να πληρώσει. Αν τους κρατήσει, τα νέα τους συμβόλαια έχουν υψηλότερα ποσά. Αν θα τους διώξει πρέπει να πληρώσει το «buy out». Άρα κι εδώ χρειάζονται χρήματα.

Ο Άρης έχει να πληρώσει τις δόσεις του άρθρου 99, ενώ η χρονιά μπαίνει σε μία περίοδο με μηδενικά έσοδα αφού δεν έχει αγώνες. Ήδη η ΚΑΕ είναι… πίσω δύο δόσεις, η τρίτη πληρώθηκε στις... καθυστερήσεις και έρχεται τώρα αυτή του Μαίου. Επίσης έχει να καλύψει τις υποχρεώσεις της φετινής χρονιάς, όπου κι εκεί το άνοιγμα είναι μεγάλο και περιμένει το νέο νομοσχέδιο με τις 120 δόσεις προκειμένου να μπορέσει να το εκμεταλλευτεί.

Υπάρχει το θέμα του Αλεξανδρείου όπου η ΚΑΕ και ο ΑΣ δεν μπόρεσαν να χαράξουν μία κοινή γραμμή για το ζήτημα, την ίδια ώρα που η Πολιτεία δείχνει διατεθειμένη να παραχωρήσει το γήεδο. Και αν τελικά το θέμα δεν λυθεί όπως πρέπει, τότε θα είναι ένα μεγάλο πρόβλημα για την ΚΑΕ.

Κάπου στην λίστα των προβλημάτων μπαίνουν και οι παλιοί διακανονισμοί με παίκτες, προπονητές, υπαλλήλους. Ήδη ο Τσαιρέλης έδειξε ότι δεν μπορεί να περιμένει άλλο, ο Πρίφτης έφτασε στα όρια του, ενώ και αρκετοί άλλοι παίκτες είναι έτοιμοι να προσφύγουν νομικά.

Σας κούρασα; Αν όχι τότε να συνεχίσω γιατί και η λίστα με τα προβλήματα συνεχίζεται, μικρότερης εμβέλειας μεν αλλά σημαντικά δε. Όπως το θέμα του προπονητή, με τον Γιάννη Καστρίτη να είναι στον… αέρα. Όπως το μέλλον παιδιών από την εφηβική ομάδα, για τους οποίους ήδη υπάρχουν «μνηστήρες», μάλιστα ένας ήδη έχει αποχωρήσει από τον Άρη για ομάδα της Αθήνας. Όπως το θέμα της λειτουργίας του δ.σ. και της δημιουργίας ενός καινιούργιου μιας και αυτή την στιγμή ουσιαστικά υπάρχει μόνο ο Χάρης Παπαγεωργίου αφού ο Δημήτρης Γουλιέλμος δεν συμμετέχει στην διοίκηση.

Διακοπές δεν κάνει κανείς στον Άρη και πρέπει άμεσα ο Δημήτρης Γουλιέλμος να πάρει τις αποφάσεις του και να τις ανακοινώσει στον κόσμο. Μπορεί να βρει λύσεις; Αν δεν μπορεί τότε να μιλήσει και να ζητήσει την βοήθεια του οργανισμού Άρη. Ότι και να αποφασίσει πρέπει να το ανακοινώσει, γιατί δεν γίνεται να περάσει ένα καλοκαίρι και να περιμένουμε μία συνέντευξη τύπου όπως η περσινή, όπου οι υπολογισμοί έπεσαν… έξω. Φέτος δεν υπάρχει περιθώριο για τέτοιο λάθος. Γιατί θα είναι καταστροφικό.

Υ.Γ.1: Από ποιον δόθηκε άδεια για να χρησιμοποιήσει το πούλμαν του Άρη η εφηβική ομάδα, ώστε να μετακινηθεί στην Ελευθερούπολη; Να σας βοηθήσω… δεν πρόκειται για μέλος της διοίκησης.

Υ.Γ.2: Δεν προχωράει το θέμα με την κ. Αμβροσιάδου, η οποία σκέφτονταν να βοηθήσει μέσω χορηγίας.

Υ.Γ.3: Ποιος πλήρωσε τα χρήματα στους παίκτες του Πετράτου για να αποσυρθεί η αίτηση κατάπτωσης της εγγυητικής; Άντε να βοηθήσω κι εδώ. Το έχει κάνει πολλές φορές στο παρελθόν, και σε άλλες διοικήσεις. Και ο κόσμος τον λέει «Άγιο».

Στον Άρη δεν υπάρχουν διακοπές και καλοκαίρια
EVENTS