MENU
Google Logo

Προσθέστε το sdna.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google.

Αν ρωτήσει κανείς τον Λουίς Ενρίκε πιθανώς να αντάλλαζε αυτή την νίκη με το ενδεχόμενο να έβγαιναν από αυτή την τιτανομαχία υγιείς όλοι οι παίκτες του.

Διότι, η Παρί Σεν Ζερμέν θα μπορούσε να ζήσει και χωρίς αυτούς τους τρεις βαθμούς. Χωρίς τον τίτλο τιμής πως έγινε η πρώτη ομάδα που κερδίζει φέτος την Μπαρτσελόνα.

Αυτό που είναι αμφίβολο είναι πόσο (για για πόσο) μπορεί να ζήσει το ίδιο δίχως τους Ντεμπελέ, Κβαρατσχέλια και Μαρκίνιος.

Η Παρί Σεν Ζερμέν πήρε μία τεράστια νίκη (4-2) σε ένα απίστευτο ματς, όμως όλη η προσοχή στρέφεται στα… εφημερεύοντα και τα ιατρικά νέα από το μέτωπο των τραυματιών.

Ο Ντεμπελέ και ο Μαρκίνιος αποχώρησαν με μυϊκά προβλήματα και υποψία θλάσης, ενώ πιο σοβαρά είναι τα πράγματα με τον Γεωργιανό, ο οποίος σε μία ανύποπτη φάση γύρισε το γόνατο του. 

Οι Γάλλοι ξεκίνησαν πολύ δυνατά, με δοκάρι του Κβάρα από το δεύτερο λεπτό και ειδικά στο πρώτο ημίχρονο περιόρισαν την Μπαρτσελόνα σε παθητικό ρόλο.

Χρειάστηκε μία επέμβαση του Τζοάν Γκαρσία με το κεφάλι (!) σε καθαρή εκτέλεση του Φεράν Τόρες (25’) για να μείνει το 0-0, με τους Καταλανούς να έχουν μία, αλλά τεράστια ευκαιρία, με χαμένο τετ-α-τετ του Φερμίν (40’) που έβγαλε ο Σαβόνοφ.

Λίγο νωρίτερα, όμως, ο Ντουέ με ένα δικό του κλασικό γκολ με σουτ εκτός περιοχής (38’) είχε κάνει το 1-0, σε ένα παιχνίδι που έγινε… ροκ στην επανάληψη.

Η Μπαρτσελόνα βγήκε με άλλη γλώσσα σώματος στην επανάληψη και βρήκε γρήγορα γκολ ισοφάρισης με τον Τσάβι Εσπαρτ (55’), ο οποίος έβαλε φωτιά στο παιχνίδι.

Η διπλή αναγκαστική αλλαγή των Γάλλων, που έχασαν στο ίδιο λεπτό (59’) Μαρκίνιος και Κβάρα δεν αποσυντόνισε τους Γάλλους που όσο περνούσε η ώρα πατούσαν όλο και περισσότερο το πόδι στο γκάζι.

Ο Φεράν Τόρες (71’) σημάδεψε το δοκάρι, όμως στην επόμενη φάση από κόρνερ του Ντουέ, ο Τεό Ερναντές πήδηξε πιο ψηλά από όλους και έκανε το 2-1 (72’).

Το ματς όμως είχε πολύ ψωμί ακόμα. Ο Γιαμάλ που δεν είχε φανεί μέχρι τότε, είπε να εμφανιστεί στο γήπεδο. Με ένα τρομερό σπριντ και ένα έξοχο τελείωμα με το αριστερό μυτάκι στην κλειστή γωνία έκανε το 2-2 (79’), όμως οι Καταλανοί δεν είχαν αμυντική ασφάλεια.

Ο Βιτίνια με υπέροχο φαλτσαριστό σουτ εκτός περιοχής έκανε το 3-2 (81’), ενώ από εντυπωσιακή προσπάθεια του Χακίμι και σέντρα πάρε - βάλε, ο Φαμπιάν Ρουίθ (86’) έδωσε την χαριστική βολή για το τελικό 4-2.

 

Παρί Σεν Ζερμέν - Μπαρτσελόνα 4-2 (vids)