MENU

Η «ελεύθερη συνέλευση» του Α.Σ. Άρης με επίκεντρο την ΚΑΕ περισσότερο προβλημάτισε τον κόσμο παρά τον γέμισε αισιοδοξία. Και αυτό γιατί ο Δημήτρης Γουλιέλμος δεν μπόρεσε να πείσει κανέναν ότι έχει πλάνο, ότι έχει κάνει κινήσεις για να δώσει λύσεις στα προβλήματα και κυρίως ότι έχει την οικονομική δυνατότητα να βγάλει την επόμενη χρονιά.

Πολλά ακούστηκαν στο Αλεξάνδρειο.

Αν είχε φωνή η φανέλα με το Νο6 που κρέμεται από την οροφή του γηπέδου θα ούρλιαζε εκφράζοντας την αγωνία της για το μέλλον του «Αυτοκράτορα». Γιατί ο Δημήτρης Γουλιέλμος δεν έπεισε κανέναν…

Ο μεγαλομέτοχος νιώθει… ξένος, απρόσιτος από τον κόσμο και το έδειξε με την κίνηση του να καθίσει σε μία γωνία του γηπέδου και όχι ανάμεσα στον κόσμο, στα επίσημα του Αλεξανδρείου, όπου βρίσκονταν μόνος του ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος Χάρης Παπαγεωργίου. Αυτή η εικόνα νομίζω μιλάει από μόνη της.

Το πρώτο κομμάτι των δηλώσεων του Δημήτρη Γουλιέλμο είχε απ’ όλα. Ιστορία (αναφορά στην εποχή Λάσκαρη), αναμνήσεις από τον «Αυτοκράτορα», αναφορές για ανθρώπους που θέλουν να διοικήσουν με… ρεφενέ και πολεμάνε την τωρινή διοίκηση χωρίς όμως ονόματα, ευσεβείς πόθοι όσον αφορά το «ban» και ένα μόλις οικονομικό στοιχείο. Ότι παρέλαβε 5.5 εκ. ευρώ χρέη και το κατέβασε στα 3 εκ. ευρώ. Νούμερο που δεν βγαίνει από πουθενά μιας και σύμφωνα με δικές μου πληροφορίες τα χρέη που υπέγραψε ότι παραλαμβάνει από την διοίκηση Λάσκαρη ήταν κοντά στα 3.340.000 ευρώ. Μεγάλη η διαφορά λοιπόν.

Πάμε στα ουσιαστικά. ΑΜΚ με ελάχιστο ποσό τα 1.000 ευρώ για μετοχές και διαρκείας, θα δώσουν την λύση στο «ban» όπου απαιτούνται συνολικά 250.000 ευρώ, από τα οποία 125.000 έχει ήδη ο Δημήτρης Γουλιέλμος. Άρα του λείπουν άλλα… τόσα, τα οποία θα πάρει από τον κόσμο. Οι εποχές είναι δύσκολες, τα λεφτά δεν περισσεύουν και υπάρχει επίσης και το ποδόσφαιρο το οποίο προετοιμάζεται για τον ευρωπαικό αγώνα.

Το πλάνο «μπάζει» από παντού μιας και ελάχιστοι θα δώσουν 1000 ευρώ για μετοχές μίας χρεοκοπημένης εταιρείας, χωρίς να ξέρουν το ποσοστό που θα πάρουν το οποίο θα είναι ελάχιστο μετά την ΑΜΚ. Επίσης στα διαρκείας πρέπει να πουληθούν άμεσα τουλάχιστον 700 με μέσο όρο 150 ευρώ, κάτι που επίσης 17 Ιουλίου είναι διακαής πόθος και όχι ρεαλιστικός στόχος.

Δεν έδωσε ημερομηνία για το «ban», χωρίς επίσης να διευκρινίσει αν ο μεταγραφικός σχεδιασμός θα προχωρήσει με απαγόρευση ή όχι. Φτιάξε μία ομάδα με απαγόρευση και αν αρθεί, τότε καλώς πας για ξένους. Αλλά ξεκινάω για ομάδα χωρίς «ban» και τέλη Αυγούστου διαπιστώνω ότι δεν θα το λύσω, αυτό θα είναι τεράστιο πρόβλημα.

Δεν έδωσε απαντήσεις σχετικά με τις οφειλές της ΚΑΕ προς την Πολιτεία, την Εφορεία, αν και πόσες δόσεις είναι πίσω στο άρθρο 99.

Στο θέμα του γηπέδου, έγινε ξεκάθαρο σε όλους ότι υπήρχε πρόβλημα ανάμεσα σε Α.Σ. και ΚΑΕ το οποίο επηρέασε τις συζητήσεις με την Πολιτεία. Και πως η διαρροή της ΚΑΕ στα τέλη Μαρτίου περί εκνευρισμού για αλλαγή στάσης της Κυβέρνησης (την οποία η ΚΑΕ διέψευσε, εκθέτοντας τους δημοσιογράφους), είχε το αντίθετο αποτέλεσμα μιας και επηρέασε αρνητικά την υπόθεση.

Δεν απάντησε για τους διακανονισμούς με παίκτες και προπονητές για οφειλές παλιότερων ετών, την στιγμή που πληροφορίες αναφέρουν πως μόλις ξεκινήσει και πάλι η λειτουργία της ΕΕΑ θα υπάρχει πρόβλημα λόγω αιτήσεων κατάπτωσης της εγγυητικής της ΚΑΕ Άρης που δεν εκδικάστηκαν λόγω των Εκλογών.

Συμπέρασμα; Ο Δημήτρης Γουλιέλμος δεν κέρδισε κανέναν με τα όσα είπε στο Αλεξάνδρειο αντίθετα έφερε περισσότερους απέναντι του. Και όλοι κατάλαβαν, ότι η επόμενη μέρα του Άρη θα είναι πάρα πολύ δύσκολη…

Υ.Γ.1: Ο Δημήτρης Γουλιέλμος ανέφερε ότι πληρώνει χρέη από το 2004. Η «Γένεσις» αν θυμάμαι καλά είχε δώσει… καθαρή την ομάδα στον Θανάση Τζεβελέκη. Τι ισχύει τελικά; Μήπως πρέπει η «Γένεσις» να πάρει θέση για την συγκεκριμένη δήλωση;

Υ.Γ.2: Λάθος του Γουλιέλμου ότι προσπάθησε να πιέσει τον Λευτέρη Μποχωρίδη που παρακολούθησε όλη την συζήτηση στο Αλεξάνδρειο, να δώσει μία θετική απάντηση ενώπιον των φιλάθλων. Και νομίζω ότι πλέον μετά τα όσα άκουσε… απομακρύνθηκε ακόμα περισσότερο από τον Άρη.

Υ.Γ.3: Ο Λευτέρης Αρβανίτης κατέθεσε πρόταση για λύση, αν δεν μπορεί ο Γουλιέλμος, κάτι που είχα αναφέρει στο προηγούμενο blog μου. Μπορεί σε κάποιους να μην αρέσει, αλλά είναι ρεαλιστική, με ανθρώπους που έχουν εμπειρία από ανάλογες καταστάσεις που μπορούν να κινητοποιήσουν τον κόσμο. Γιατί το παραμύθι «αφού δεν υπάρχει άλλος, ας μείνει αυτός» κάποια στιγμή πρέπει να σταματήσει.

Υ.Γ.4: Περιμένω με ενδιαφέρον να δω πότε θα χτυπήσει το τηλέφωνο για την συνάντηση Γουλιέλμου-Αρβανίτη. Οι «αντάρτες» κατέβηκαν από το βουνό. Η μπάλα τώρα στην πλευρά του μεγαλομετόχου.

Υ.Γ.5: Από τους τρεις εφήβους, δύο θεωρούνται «φευγάτοι», μόνο ο ένας έχει απομείνει. Και ίσως στο τέλος ούτε και αυτός, παρότι «βαμμένος» Αρειανός.

Υ.Γ.6: Ο κόσμος που βρέθηκε στο Αλεξάνδρειο ήταν λίγος σε σχέση με την κρισιμότητα της κατάστασης.

Υ.Γ.7: Προς ενημέρωση ορισμένων, το ζευγάρι… ξανάσμιξε.

Δεν έπεισε κανέναν ο Γουλιέλμος
EVENTS