MENU

Οι αγωνιστικές υποχρεώσεις του Άρη ολοκληρώθηκαν στις 8 Μαίου με τον αγώνα κόντρα στο Ρέθυμνο. Την Δευτέρα 8 Ιουλίου που είναι προγραμματισμένη η Γ.Σ. του Α.Σ. Άρης, θα έχουν περάσει δύο μήνες που δεν «κουνήθηκε φύλλο» στην ΚΑΕ, όσον αφορά κάποια θετική εξέλιξη, γιατί από αρνητικές υπάρχουν αρκετές για να προβληματίσουν τον κόσμο της ομάδας.

Ο Δημήτρης Γουλιέλμος ζήτησε αναβολή για την Γ.Σ. της Δευτέρας, δείχνοντας ξεκάθαρα την αδυναμία του να δώσει απαντήσεις. Ο Α.Σ. από την πλευρά του είναι αναγκασμένος να τη δεχθεί γιατί χωρίς την παρουσία του Γουλιέλμου ποιο το νόημα της Γ.Σ.; Πιθανότατα το αίτημα του Γουλιέλμου να έχει να κάνει και με την χθεσινή ανακοίνωση του Α.Σ., η οποία μετέτρεψε την «κλειστή» Γενική Συνέλευση με την παρουσία των τακτοποιημένων οικονομικά μελών, σε μία ανοιχτή συζήτηση που μπορεί να δώσει το παρών όποιος θέλει. Διαφορετικά προετοιμάζεται να αντιμετωπίσεις 100-200 άτομα (στην τελευταία Γ.Σ. για το μπάσκετ ήταν λιγότερα από 15 άτομα) και διαφορετικά 500 άτομα. Αυτή την στιγμή ο Γουλιέλμος δεν έχει να παρουσιάσει κάτι στον κόσμο. Στο πρώτο «θα» που θα έλεγε, όλοι θα έπεφταν να τον... φάνε. Και είναι λογικό μιας και εδώ και δύο μήνες δεν υπάρχει καμία θετική εξέλιξη παρά μόνο αρνητικές ειδήσεις.

Ο Άρης δεν έχει προπονητή, μιας και ο Καστρίτης έφυγε. Δεν έχει Αμερικανούς (οι Κάιζερ, Τζόουνς συμφώνησαν να φύγουν, ο Μπελ δεν συμφωνεί, οι Χάρις και ΜακΓκί περιμένουν), ενώ έχασε και τον Τολιόπουλο που δεν ήταν δικός του αλλά έδειξε διάθεση να παραμείνει, ενώ ένα... βήμα από την αποχώρηση είναι και ο Λευτέρης Μποχωρίδης. Με τις υποθέσεις των «ban», ο Δημήτρης Γουλιέλμος για πρώτη φορά αναγκάστηκε να έρθει σε επαφή με τους «τρεις» αμετανόητους, Μαρμπλ, Σανικίντζε και Ντραγκίσεβιτς. Πρώτη φορά στον 1,5 χρόνο που είναι μεγαλομέτοχος. Ο ίδιος αφήνει να εννοηθεί ότι το θέμα πηγαίνει καλά, έμαθε τα ποσά που απαιτούνται για να λύσει το «ban». Γιατί θα ρωτήσω εγώ, πριν 1,5 χρόνο δεν το ήξερε;

Η πρόταση στον Μαρμπλ ήταν σχεδόν η ίδια με αυτή που είχε πει στην πρώτη και μοναδική του συνέντευξη τύπου. Και από την στιγμή που περιελάμβανε την λέξη «κούρεμα» απορρίφθηκε. Ο Ντραγκίσεβιτς θέλει ολόκληρο το ποσό και ο Σανικίντζε που ήταν από αρχή ο πιο... σκληρός ίσως να κόψει κάτι. Η ΚΑΕ είναι πίσω σε όλες τις οφειλές προς τους παλιότερους, όπως Τσαιρέλη, Πρίφτη. Χρωστάει από την φετινή χρονιά και πληρώνει την τελευταία κυριολεκτικά ημέρα την δόση στο άρθρο 99, έχοντας καθυστερήσει ήδη δύο από αυτές και ενώ ήταν πληρωμένο μέχρι τον Δεκέμβριο του 2018 από τον Νίκο Λάσκαρη.

Διοικητικά η ΚΑΕ καταρρέει μιας και παραιτήθηκαν οι Κάλλεν, Σιγάλας οπότε έχουν μείνει μόνο ο Χάρης Παπαγεωργίου και ο Γιάννης Ψηφίδης ως εκπρόσωπος του Α.Σ., με τον Δημήτρη Γουλιέλμου αν και μεγαλόμετοχος να μην είναι στην διοίκηση παρότι είναι αρετή.

Και φτάνουμε στο σήμερα όπου ο Δημήτρης Γουλιέλμος ζητάει αναβολή για τις 15 ή 16 Ιουλίου. Ζητάει άλλη μία εβδομάδα καιρό για να παρουσιάσει συμφωνίες. Αν είχε ήδη πραγματοποιήσει ορισμένες, τότε ναι δίκαια να ζητούσε αναβολή. Αλλά τώρα δεν ξέρω αν υπάρχει και ένας Αρειανός που θα του πει «ναι».

Και τι μπορεί να κάνει ο Α.Σ. όταν υπάρχει μεγαλομέτοχος του 90% θα μου πει κάποιος. Τίποτα θα πω εγώ. Δεν μπορεί να κάνει τίποτα και για μένα η Γ.Σ. δεν έχει κανένα νόημα από την στιγμή που δεν μπορεί να παρθεί καμία ουσιαστικά απόφαση. Που δεν θα παρθεί από την στιγμή που θα είναι ανοιχτή συζήτηση και όχι Γ.Σ.

Άρα ποια είναι η λύση; Δύο δρόμοι υπάρχουν πλέον για την ΚΑΕ Άρης. Ο ένας να συνεχίζει ο Δημήτρης Γουλιέλμος και όπου οδηγήσει το... καράβι. Αν μείνει στην Α1, ο στόχος θα είναι η παραμονή, τίποτα παραπάνω. Θέμα ΑΦΜ δεν υπάρχει για να το ξεκαθαρίσουμε κι αυτό, γιατί η FIBA την πάτησε και... έμαθε. Και εκεί είναι το πρόβλημα.

Ο δεύτερος να παραδίδει τις μετοχές στον Α.Σ., ο οποίος ζητάει να οριστεί Διοίκηση Πρωτοδικείου η οποία θα αναλάβει να τρέξει την ΚΑΕ. Ήδη υπάρχουν συζητήσεις για την πιθανότητα αυτή, άτομα να μπουν. Χρήματα δεν έχουν να λύσουν άμεσα τα προβλήματα και βασική προυπόθεση για να πετύχει αυτή η περίπτωση είναι μία. Να βγουν να πουν την αλήθεια στον κόσμο του Άρη, να ζητήσουν να βάλει και πάλι το χέρι στην τσέπη και να σώσει ότι σώνεται. Δεν υπάρχει άλλη λύση, ας είμαστε ρεαλιστές. Ο κόσμος θα χρειαστεί πάλι να βοηθήσει οικονομικά όπως ο καθένας μπορεί. Αλλά για να το κάνει πρέπει να ακούσει αλήθειες.

Ο χρόνος που είχες στην διάθεση του Δημήτρη Γουλιέλμο δυστυχώς τελείωσε...

Υ.Γ.1: Στο θέμα των χορηγιών να πω απλά ότι ο Άρης είχε στα χέρια του πρόταση από στοιχηματική εταιρεία στην διάρκεια της χρονιάς για ένα ποσό των 250.000 ευρώ αλλά την απέρριψε μιας και οι απαιτήσεις του μεγαλομετόχου κρίθηκαν εξωπραγματικές. Και το ραντεβού έγινε ως.. χάρη σε Αρειανό.

Υ.Γ.2: Το επιχείρημα ότι δεν γίνονται κινήσεις λόγω της κατάστασης στο ελληνικό μπάσκετ, καταρρίπτεται από τις κινήσεις των υπολοίπων ομάδων της Α1. Το πρωτάθλημα θα γίνει κανονικά και θεωρητικά η προετοιμασία θα πρέπει να ξεκινήσει στις 15-16 Αυγούστου.

Υ.Γ.3: Ζητήθηκε από τον Λυκογιάννη να περιμένει, αλλά ο Κολοσσός μπήκε δυνατά. Τα λεφτά μου πλέον στον Χρήστο Μαρμαρινό.

Τελείωσε ο χρόνος Δημήτρη Γουλιέλμο...
EVENTS