Ο Ολυμπιακός έβγαλε ενέργεια ήταν αποτελεσματικός και επικράτησε του Περιστερίου με 83-72 στο Game 1 της σειράς των play-off και πλέον απέχει μια νίκη μακριά από τους τελικούς της Basket League.
Oι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα παρά την απογοήτευση τους από την πορεία τους στο Final-4 εμφανίστηκαν ορεξάτοι, ιδιαίτερα από τα 6.75μ. μετρώντας 16/31 σουτ, ωστόσο τα 21 λάθη αποτελούν αρνητικό ρεκόρ.
Κορυφαίοι για τους νικητές ήταν ο Άλεκ Πίτερς (22π. 8ρ. 5/7τρ.) και ο Αϊζάια Κάνααν (22π. 6/7τρ), ενώ πολύ καλή παρουσία είχε και ο Νίκολα Μιλουτίνοφ με 14 πόντους και 9 ριμπάουντ.
Από την αντίπερα όχθη φοβερή εμφάνιση πραγματοποίησε ο Τζο Ράγκλαντ με 23 πόντους, 4 ριμπάουντ και 5 ασίστ, ενώ διψήφιος ήταν και ο Κένι Ουίλιαμς με 13 πόντους, με τους υπόλοιπους παίκτες του Βασίλη Σπανούλη να μένουν σε μονοψήφια επίπεδα.
Τρίποντη καταιγίδα με Κάνααν και προβάδισμα για τον Ολυμπιακό
Mε την κλασική πεντάδα του και τον Μιλουτίνοφ στην θέση του τραυματία Φαλ παρατάχθηκε ο Ολυμπιακός, σε μια αναμέτρηση με γρήγορο ρυθμό στα πρώτα λεπτά (6-5 στο 2’). Το Περιστέρι ήταν ιδιαίτερα ανταγωνιστικό, ωστόσο τα τρία γρήγορα φάουλ του Τόμπσον αποτέλεσαν πονοκέφαλο για τον Βασίλη Σπανούλη (11-12 στο 6’), την στιγμή που ο Κάνααν έβλεπε το καλάθι σαν… βαρέλι (4/4τρ. 12π. 17-16 στο 8’). H oμάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα έκλεισε το πρώτο δεκάλεπτο στο +4 (22-18), με τους Πειραιώτες να κλείνουν την περίοδο με 6/11 τρίποντα και 1/1 δίποντα.
Αύξησε την διαφορά ο Ολυμπιακός, αντέδρασε και μείωσε με Ράγκλαντ το Περιστέρι
Mε τον ίδιο ρυθμό της πρώτης περιόδου ξεκίνησε και το δεύτερο δεκάλεπτο, με τον Ολυμπιακό να διατηρεί μια μικρή διαφορά (+5, 26-21 στο 12’). Οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα είχαν βρει ρυθμό, με τον Έλληνα τεχνικό να χρησιμοποιεί την second unit και την διαφορά να μεγαλώνει στο +9 (33-24 στο 15’). Ο Ράγκλαντ από πλευράς φιλοξενούμενων έκανε πολύ καλή δουλειά στην επίθεση (6π. 3ας.), με το Περιστέρι να μειώνει στους 3 πόντους με πρωταγωνιστή τον Αμερικανό γκαρντ (40-37 στο 9’). Το πρώτο μέρος έκλεισε στο +4 (40-36), με την ομάδα του Βασίλη Σπανούλη να παρουσιάζεται ιδιαίτερα ανταγωνιστική.
Σε απόσταση αναπνοής το Περιστέρι, πάτησε γκάζι και ξέφυγε ο Ολυμπιακός με… καυτό Κάνααν
Η ομάδα των Δυτικών Προαστίων με την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου μείωσε στο καλάθι (42-40 στο 22’), με τον Κάνααν να παραμένει… καυτός μετρώντας 6/6τρ. (18π. 48-43 στο 24’). Οι «ερυθρόλευκοι» προσπαθούσαν να ελέγξουν τον ρυθμό της αναμέτρησης, με τον Κάνααν να αυξάνει την διαφορά στο +7 (52-45 στο 25’), ενώ το σερί των Πειραιωτών μεγάλωσε στο 9-0 (+14, 61-47 στο 28’) για την μεγαλύτερη διαφορά του Ολυμπιακού στο παιχνίδι. Οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα είχαν σφίξει την άμυνα τους, επέβαλαν τον ρυθμό τους και έκλεισαν τον τρίτο δεκάλεπτο στο +13 (64-51), βάζοντας βάσεις νίκης για το 1-0 στα play-off.
Ο Ολυμπιακός διατήρησε το προβάδισμα του και έκανε το 1-0 στην σειρά
Ο Ολυμπιακός με την έναρξη της τελευταίας περιόδου διατηρούσε την διαφορά του σε διψήφια επίπεδα (+11, 66-55 στο 32'), ωστόσο το Περιστέρι ανέβασε την ένταση του σε άμυνα και επίθεση, μειώνοντας την διαφορά στους 7 πόντους (67-60 στο 33'). Οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα αντέδρασαν και με επιμέρους σκορ 13-4 έδωσε και πάλι διψήφια τιμή στο προβάδισμα του (+14, 78-64 στο 37'), με τον Πίτερς να φτάνει τους 22 πόντους. Οι ερυθρόλευκοι είχαν... καθαρίσει ουσιαστικά την υπόθεση νίκη (+13, 80-67 στο 38'), με τα τελευταία λεπτά να είναι περισσότερο διαδικαστικού χαρακτήρα, καθώς η ομάδα των Δυτικών Προαστίων δύσκολα θα μπορούσε να ανατρέψει το εις βάρος της σκορ.
Τα δεκάλεπτα: 22-18, 40-36, 64-51, 83-72.