MENU

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για τους στόχους της φετινής σεζόν: «Οι περσινοί στόχοι, όταν στήσαμε την ομάδα με τον Νίκο Καραγιάννη, ήταν να βγει 1η και να ανέβει. Πετύχαμε τον στόχο, πήγαμε στη φετινή χρονιά και κάναμε με τον Μίλωνα ένα διετές συμφωνητικό, το οποίο ισχύει και τη φετινή χρονιά για να έχω εγώ την αποκλειστική διάθεση της ομάδας, ό,τι έχει να κάνει με το μπάσκετ. Ο στόχος μου στην αρχή ήταν η ομάδα να κάνει μια καλή παρουσία. Μίλησα στους παίκτες στην αρχή και τους είπα να κάνουμε μια καλή παρουσία. Στη μέση της χρονιάς, πριν έρθουν ο Σκορδίλης και ο Μπράιαντ, κάλεσα τους αθλητές και τους είπα ότι ο στόχος μας αλλάζει. Παρ’ ότι είχαμε κάνει την ήττα με το Ψυχικό και είχε έρθει νέος προπονητής, είπα ότι ο στόχος είναι η άνοδος, τίποτ’ άλλο. Έστειλα, μάλιστα, σε 10 ανθρώπους τα ποσοστά ανόδου της κάθε ομάδας. Έδωσα 40% στον Μίλωνα, 30% στον Πανιώνιο, 20% στον Ηρακλή και 10% στην Ελευθερούπολη».

Για τις αλλαγές στα μέσα της σεζόν: «Πήραμε τον Σκορδίλη, αν και δεν ήμουν απόλυτα σύμφωνος στο να έρθει, γιατί έτσι όπως ήταν η ομάδα στημένη πίστευα ότι δε θα μπορέσει αν αποδώσει. Εκτός αν πηγαίναμε να κάνουμε διορθωτικές κινήσεις. Πήγα να κάνω μια διορθωτική κίνηση να πάρω τον Λαναρά, αλλά από λάθος του Συμβουλίου του Μίλωνα δε μπορέσαμε να τον πάρουμε. Εκ των υστέρων, αφού δε μπορέσαμε να τον φέρουμε, για να δικαιολογήσω την επένδυση αυτή αναγκάστηκα να πάρω ή τον Μπράιαντ, που ήταν ο προτιμότερος, ή τον Γερομιχαλό του Ερμή Σχηματαρίου. Μίλησα με τον Νίκο Οικονόμου. Ο Μπράιαντ ήθελε να μεταγραφεί στην Α1 και δεν έβρισκε εύκολα βήμα γι’ αυτό, αλλά πίστεψε ότι ο Μίλωνας θα ανέβει και του κάναμε διετές συμβόλαιο, δίνοντας κι ένα ποσόν. Όταν βγήκε η τετράδα του Final-4 φωνάζω μια μέρα την ομάδα και τους είπα ότι ο στόχος δεν είναι απλά να ανέβουμε στην Α1, αλλά να κατακτήσουμε και το πρωτάθλημα».

Για την παρουσία δύο ομάδων της Νέας Σμύρνης στην Α1: «Εγώ δεν είμαι λιγότερο Πανιώνιος απ’ ό,τι Μίλωνας, απλά έχω μια λίγο διαφορετική φιλοσοφία. Η δική μου είναι να αναδείξουμε το brand name στην Ελλάδα. Θέλω να είμαστε επιθυμητοί, να λένε όλοι “Μίλωνας” ή “Πανιώνιος” και να “στάζει μέλι” το στόμα των φιλάθλων άλλων ομάδων. Σε μια συνάντηση που είχα κάνει κάποτε για να εμπλακώ, τους είχα πει ότι το πρώτο που πρέπει να κάνουμε είναι αυτό, να είναι επιθυμητό το brand name. Είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος που δύο ομάδες της Νέας Σμύρνης πήραν την άνοδο και αυτό θα αναπτύξει και θα αναδείξει το μπάσκετ της Νέας Σμύρνης. Πρέπει να πάμε όλοι ενωμένοι, Πανιώνιοι και Μιλωνιώτες πρέπει να είναι αδέρφια».

Για το ρόστερ τού Μίλωνα στην Α1: «Στο παρελθόν όταν ξανανέβηκα στην Α1 κράτησα 10 Έλληνες αθλητές, οι οποίοι έκαναν καριέρα σε ομάδες που τις ανέβαζαν συνέχεια στην Α1. Πρέπει να τιμάς τους αθλητές που ανεβάζουν την ομάδα. Το μόνο σίγουρο είναι η παραμονή του Μπράιαντ. Ουσιαστικά όλα τα συμβόλαια του Μίλωνα είναι ενεργά, γιατί ποιος δε θα θελήσει να παίξει με τον Μίλωνα στην Α1; Εγώ θα κρατήσω πάρα πολλούς παίκτες του Μίλωνα στην Α1. Δεν υπάρχει περίπτωση, για παράδειγμα, να μην κρατήσω τον Μοτσενίγο, που είναι παιδί της ομάδας. Ήδη δουλεύεται ο Μίλωνας της Α1, αλλά θα ήθελα να μην είμαι εγώ μπροστά, γιατί είμαι λίγο κουρασμένος με τα γεγονότα φέτος. Αν δεν υπάρξει άλλη λύση, βέβαια, θα βγω μπροστά, δε μπορώ να κάνω αλλιώς».

Για τον προπονητή της ομάδας στην Α1: «Δύο προπονητές υπάρχουν στο μυαλό μου, όπου ο ένας είναι ο Μιχάλης Κουρής. Ο άλλος είναι προπονητής Α1, ο οποίος δεν έχει ομάδα τώρα. Δε μπορώ να πω το όνομά του. Αυτοί οι δύο είναι. Δε θα είχα πρόβλημα να κρατήσω τον Κουρή. Αν δεχθεί, θα είναι, έστω και ως δεύτερος».

Για τους στόχους τους στη Basket League: «Εγώ θα ήμουν ικανοποιημένος με το να φτιάξει μια ομάδα ο Μίλωνας που θα διεκδικήσει να μπει στα play-offs. Αυτή είναι η επιθυμία μου. Θα είναι δυνατός ο Μίλωνας στην Α1. Είναι… περίεργη η Α1, μπορεί να έχεις τέσσερις παικταράδες και να μην κάνεις τίποτα. Πρέπει να ταιριάξουν, πρέπει πολλά. Μπορεί να πεις ότι θα φτιάξεις μια ομάδα να μπει στην 8άδα και τελικά να πέσει».

Για το γηπεδικό: «Όσον αφορά το γήπεδο, πήρα την υπόσχεση του δημάρχου πως ό,τι χρειαστεί το γήπεδο θα μας το κάνει ο δήμαρχος έτσι ώστε να παίξει στο φυσικό του γήπεδο ο Μίλωνας. Είναι πανεύκολο να γίνει γήπεδο Α1. Πιστεύω πως μόνο οι πλαϊνές αποστάσεις είναι πρόβλημα. Γνωρίζω πάρα πολύ όλα τα προβλήματα όλων των γηπέδων. Υπάρχουν γήπεδα που δεν έχουν εξόδους ΑμεΑ. Είμαι ένας άνθρωπος που έχω στοιχεία για να πάρουμε την αδειοδότηση».

Για κάποιες εσωτερικές διαφωνίες που έχουν εκφραστεί: «Ενώ υπάρχει ένα ξεκάθαρο συμφωνητικό που με καθιστά απόλυτο άρχοντα του μπάσκετ, απορώ γιατί το Δ.Σ. αντιδρά σε κάποιες αναρτήσεις. Η τελευταία μάλιστα έφερε ήδη 20 χιλιάδες μετοχικό κεφάλαιο στον σύλλογο και μία τεράστια εταιρεία real estate που θα επενδύσει και στον Φλοίσβο και στον Μίλωνα 100-150 χιλιάδες ευρώ για όνομα. Είναι τεράστια η επιτυχία για το μπάσκετ και ο σκοπός είναι να παίξει».

Για τον Νίκο Καραγιάννη: «Ο Νίκος Καραγιάννης ήταν πάρα πολύ κάλος προπονητής και έχει κάνει τεράστια βελτίωση τα τελευταία χρόνια. Είχε πειθαρχεία, μου άρεσε όλο το στυλ της ομάδας. Απλώς η ομάδα αυτή έτσι όπως στήθηκε, αν και στήθηκε πολύ ωραία, είχε πάρα πολλούς επιθετικούς παίκτες, οι οποίοι δεν ήθελαν να παίξουν πολλή άμυνα. Έπρεπε να “ανοίξουμε” το παιχνίδι και το είπα στον Νίκο αυτό. Είχα κάνει και συνάντηση με τον Αγγέλου και το πρώτο που είπε ήταν ακριβώς το ίδιο. Αυτό το πράγμα το έκανε ο Κουρής επειδή αισθάνθηκε ότι έπρεπε να το κάνει. Διαχειρίστηκε τους παίκτες “ανοίγοντας” το παιχνίδι. Προς τιμήν του έκανε ένα τρομερό πράγμα γιατί, ενώ του είχα πει ότι για να αξιοποιηθεί ο Σκορδίλης πρέπει ο Μπράιαντ να του δώσει περισσότερο τη μπάλα, στο παιχνίδι με τον Πανιώνιο έδωσε τα “κλειδιά” στον Μπράιαντ, γιατί είδε ότι δεν μπορούσε να δώσει τη μπάλα και στους δύο παίκτες με επιτυχία. Πρώτη φορά τού είπε να αναλάβει αυτός τις επιθέσεις».

Αγγελόπουλος: «Πρέπει να είναι ενωμένοι Mίλωνας και Πανιώνιος, στόχος μας τα play-offs στην Α1»