MENU

Το μεγαλύτερο μέρος της ευθύνης για το χθεσινό φιάσκο, που άπαντες δυσφορούσαν να αναπνεύσουν, πόσο μάλλον οι αθλητές να αποδώσουν σε έναν αγώνα υψηλών απαιτήσεων, την έχει η πρόεδρος, Χριστίνα Τσιλιγκίρη. 

To Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας είναι μία δημόσια αθλητική εγκατάσταση, του οποίου η πρόεδρος υποτίθεται ότι τοποθετήθηκε για να υπηρετεί το δημόσιο συμφέρον, αντ’ αυτού εκ του αποτελέσματος επιβεβαιώνεται, αυτό που όλοι υποψιαζόμασταν. Το μόνο συμφέρον που υπηρετεί από την πρώτη στιγμή ανάληψης των καθηκόντων της, είναι αυτό του συλλόγου που την ανέδειξε, σε αθλητική και πολική παράγοντα του τόπου, ξεκινώντας με μηδαμινές περγαμηνές.

Το πρώτο πράγμα που έκανε η Χριστίνα Τσιλιγκίρη, προτού καν αναλάβει επίσημα διευθύντρια του ΣΕΦ, ήταν να επισπεύσει τις διαδικασίες τοποθέτησης του cube. Αφότου, ξεμπέρδεψε με αυτό και έχοντας αναλάβει πια επίσημα καθήκοντα συντονίστριας διευθύντριας έπρεπε πάση θυσία να εξασφαλίσει τη συμμετοχή του μπασκετικού Ολυμπιακού στο πρωτάθλημα, διακανονίζοντας την οφειλή των 500 χιλιάδων ευρώ προς το στάδιο. 

Προέκυψε μία ληστεία στα γραφεία της ΚΑΕ Ολυμπιακός, ποσού ίσου με την οφειλή και έκτοτε ποτέ δεν μάθαμε ποτέ την έκβαση της υπόθεσης, παρά μόνο, ότι οι «ερυθρόλευκοι» έλαβαν κανονικά μέρος στη διοργάνωση του 2019 και των επόμενων φυσικά. 

Θεωρητικά, ως πρόεδρος είχε την υποχρέωση να διαφυλάττει τα συμφέροντα του σταδίου και του ελληνικού αθλητισμού εν γενεί, όμως αντ’ αυτού χρόνο με το χρόνο, ολοένα και περισσότεροι χώροι του σταδίου εκχωρούνται στον Ολυμπιακό.

Όταν ανέλαβε καθήκοντα, το στάδιο φιλοξενούσε τα αθλήματα της  πυγμαχίας (υπήρχε ρινγκ), ξιφασκίας και πάλης, τα οποία πλέον έχουν απομακρυνθεί, ενώ άνοιξε πόλεμο και με τον Ναυτικό Όμιλο Ειρήνης και Φιλίας, προκειμένου να εκδιωχθεί χωρίς επιτυχία προς το παρόν (εκκρεμεί δικαστικά η υπόθεση).

Στα παραπάνω σημειώνεται ότι το μπαλόνι, τα τένις και η εγκατάσταση του μπιτς βόλεϊ εκμεταλλεύονται από τους «ερυθρόλευκους». 

Τα πάντα λοιπόν, περιστρέφονται γύρω από τον Ολυμπιακό με την εκλεγμένη από τον Οκτώβρη του 2023, Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Πολυαθλητικών Σωματείων (EMCA), να εκπροσωπεί τον Ολυμπιακό, παρότι υποτίθεται ότι έχει παραιτηθεί από τη θέση της γενικής γραμματέως λόγω ασυμβίβαστου, λίγο προτού αναλάβει καθήκοντα  συντονίστριας διευθύντριας, το 2019… 

Γιατί αναφέραμε όλα τα παραπάνω; Μα για να καταλήξουμε στο γιατί δεν έχει αποκατασταθεί τόσα χρόνια το απαρχαιωμένο σύστημα ψύξης, το οποίο θα συμβεί λίγο προτού παραχωρηθεί το στάδιο στην ΚΑΕ Ολυμπιακός, με την πρόφαση φυσικά, του προολυμπιακού τουρνουά, το οποίο ξεκινά σε λίγες μέρες και πλέον είναι να απορεί κανείς αν το έργο θα έχει ολοκληρωθεί. 

Αλλά για τους διοργανωτές, αυτό δεν έχει και ιδιαίτερη σημασία. Σημασία, έχει να το παραδώσουν στον «εργοδότη», πληρωμένο φυσικά από τον Έλληνα φορολογούμενο.

Μπορεί οι θερμοκρασίες να παραμένουν υψηλές για την εποχή, όμως είμαστε βέβαιοι ότι κανενός το αυτί δεν θα ιδρώσει, για το γεγονός ότι υπό τις συνθήκες που επικράτησαν την Τετάρτη ετέθη σε κίνδυνο η υγεία όσων βρέθηκαν στο στάδιο. 

Στους παλαιότερους οι συνθήκες αυτές θύμισαν τον καύσωνα του ’87 στα ματς της Εθνικής Ελλάδας, με τη διαφορά πως από τότε έχουν περάσει 37 χρόνια…

Παρόλ’ αυτά χιλιάδες φίλαθλοι προσπαθούσαν με οτιδήποτε κρατούσε ο καθένας να κάνουν αέρα, για να αντέξουν τη «λάβα», ακριβώς όπως το μακρινό '87. 

Ο προπονητής του Ολυμπιακού έκανε δηλώσεις και έμοιαζε λες και μόλις βγήκε από βουτιά με τα ρούχα σε πισίνα. Ο αντίστοιχος του Παναθηναϊκού φόρεσε t-shirt από ένα σημείο και μετά, επειδή δεν άντεχε με πουκάμισο και γραβάτα.

Ήταν αδιανόητο ότι επετράπη η διεξαγωγή αγώνα, σε ένα στάδιο χωρίς κλιματισμό, με τόσες χιλιάδες κόσμου (ανάμεσα τους και ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού), την ημέρα που στην υπόλοιπη χώρα επικρατούσαν συνθήκες μίνι lock down, με τα σχολεία να παραμένουν κλειστά, υπηρεσίες του Δημοσίου να λειτουργούν με τηλεργασία, τον Παρθενώνα να αναστέλει τη λειτουργία του από τις 12 το μεσημέρι έως τις 5 το απόγευμα και τα delivery να μην παραδίδουν… 

Αυτό που συνέβη την Τετάρτη δεν ήταν παράλειψη ή αστοχία. Απλώς, η «πρώην» υπάλληλος του Ολυμπιακού σε εντεταλμένη υπηρεσία, εξακολουθεί και παρέχει τις υπηρεσίες της στους «ερυθρόλευκους» γλιτώνοντας τους από ένα κόστος που ξεπερνά μαζί με το ΦΠΑ το 1,5 εκατομμύριο ευρώ. 

Οπότε, η ΕΟΚ και η κυβέρνηση, που «αλληθωρίζει» στα όσα επαίσχυντα συμβαίνουν και θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια των φιλάθλων, έχουν κάθε λόγο να πανηγυρίσουν την ολοκλήρωση των εργασιών για τη διεξαγωγή του προολυμπιακού τουρνουά.

Όλα βαίνουν βάσει σχεδίου…

 

Η «κόλαση» του ΣΕΦ δεν ήταν παράλειψη ή αστοχία αλλά προϊόν σχεδιασμού και με ευθύνες επώνυμες…