MENU

*Αν για κάτι δεν μπορείτε να έχετε παράπονο το φετινό καλοκαίρι είναι για τη συνέπεια των ραντεβού της στήλης. Κάθε μέρα, μέρα πάρα μέρα, κάτι γίνεται και πάλι εδώ είμαστε. Τα είπαμε και την προηγούμενη φορά. Μεταγραφές, φήμες, σενάρια κάνουν την εμφάνισή τους και το «Slam Dunk» είναι εδώ για να βάλει τα πράγματα στη θέση τους.

* Σήμερα θα αρχίσουμε με την υπόθεση του Γιαννούλη Λαρεντζάκη, που έμεινε ελεύθερος από την ΑΕΚ. Η αλήθεια είναι πως όλα είχαν πάρει τον δρόμο τους από το φινάλε της σεζόν, όταν δηλάδη ο παίκτης έκανε γνωστό πως θέλει να πάει σε ομάδα της Euroleague και να φέρει τα ταμεία της «Ένωσης» τα 400 χιλιάρικα του buy out. Όμως, πρόταση από την Euroleague δεν ήρθε.

* Τελικά το συνολικό όφελος των «κιτρινόμαυρων» από την αποχώρησή του δεν θα είναι και τόσο μικρό. Το ποσό που επωφελείται το ταμείο της ΚΑΕ θα ξεπεράσει τα 300 χιλιάρικα.

* Μόλις έγινε γνωστό πως θα μείνει ελεύθερος το μυαλό όλων πήγε στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό. Προς το παρόν το μόνο βέβαιο είναι ότι ο Ντέιβιντ Μπλατ έχει σηκώσει απαγορευτικό για την περίπτωσή του.

* Οι Αγγελόπουλοι τον θέλουν, γιατί αντιλαμβάνονται ότι έχει αποδεκατιστεί ο ελληνικός κορμός και αν τον πάρουν θα προσθέσουν έναν εν δυνάμει παίκτη της Εθνικής. Όμως, έχει αποφασιστεί πως φέτος την ομάδα θα τη φτιάξει μόνος του ο Μπλατ. Με τον τρόπο αυτό θα κριθεί και με μεγαλύτερη ασφάλεια για όσα θα παρουσιάσει στο παρκέ.

* Κακά τα ψέματα, βέβαια, όλων το μυαλό στον Παναθηναϊκό πήγε απευθείας. Μόνο που το φετινό καλοκαίρι έχει δείξει κάτι. Διαβάσατε πουθενά για εμπλοκή του Παναθηναϊκού στην υπόθεση Λαρεντζάκη; Όχι. Άρα δεν υπήρξε θέμα. Ο Γιαννούλης θα επαναξιολογηθεί όταν δώσει εξετάσεις σε ένα μεγαλύτερο επίπεδο.

* Ο Παναθηναϊκός θα πάρει έναν ακόμα Έλληνα στα γκαρντ. Χωρίς βιασύνη όμως. Όχι πάντως τον Λαρεντζάκη. Άλλος θα είναι και πιθανότατα σε άλλη θέση θα παίζει.

* Εν ολίγοις αν δεν υπάρξει έκπληξη, ο Λαρεντζάκης θα πάει έξω.

* Αν ήθελαν να παρέμβουν οι Αγγελόπουλοι, για να επιστρέψουμε στην προηγούμενη συζήτηση, θα το είχαν κάνει και για την υπόθεση του Δημήτρη Αγραβάνη και για εκείνη του Γιώργου Μπόγρη, για τον οποίο πίεζαν και οι οργανωμένοι.

* Η ιστορία όμως έχει διδάξει ότι γενικά οποιοσδήποτε πουλάει οπαδιλίκι αργά ή γρήγορα θα κριθεί αυστηρά και μόνο από την εικόνα που δείχνει στο γήπεδο. Το οπαδιλίκι έχει ημερομηνία λήξης. Ο Μπόγρης και ο Αγραβάνης το κατάλαβαν όχι μόνο μόλις έφυγαν από τον Ολυμπιακό, αλλά κυρίως και από τις προτάσεις που ήρθαν (και από αυτές που δεν ήρθαν) όταν έμειναν ελεύθεροι.

* Για παράδειγμα, όταν φεύγει από τον Ολυμπιακό ένας παίκτης 25 ετών, όπως ο Αγραβάνης, δεν είναι περίεργο πως ούτε ο Παναθηναϊκός, ούτε η ΑΕΚ συζητούν καν την περίπτωσή του; Και το θέμα δεν είναι το αγωνιστικό. Ή μάλλον, δεν είναι μόνο το αγωνιστικό.

* Επιστροφή στα του Παναθηναϊκού. Η στήλη αποκάλυψε πριν από λίγες εβδομάδες πως ο Γιώργος Καλαϊτζάκης υπέγραψε με Λιθουανό ατζέντη. Μόνο τυχαία δεν ήταν αυτή η εξέλιξη. Είναι πολύ πιθανό ο νεαρός γκαρντ του «τριφυλλιού» να συνεχίσει στο λιθουανικό πρωτάθλημα. Οι «πράσινοι» δεν θα τον αποδεσμεύσουν φυσικά γιατί τον θεωρούν κεφάλαιο, αλλά θα τον δώσουν δανεικό, γιατί θέλουν να πάρει λεπτά και αγώνες. Έκανε και καλό Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα και μπορεί να βρει χώρο για να παίξει σε ένα πρωτάθλημα που οι νέοι παίζουν, δεν κοιτάνε.

* Το όνομα του Γιάννη Αθηναίου πράγματι έπαιξε για τους νταμπλούχους Ελλάδας. Ήταν μεταξύ των υποψηφίων για μια λύση κυρίως για τις εντός συνόρων υποχρεώσεις της ομάδας του Αργύρη Πεδουλάκη. Όμως, πιθανότατα πλέον δεν υπάρχει, γι' αυτό και μην αποκλείετε να δείτε μια έκπληξη στον Παναθηναϊκό, από αυτές που συνηθίζει ο «Άρτζι» με τους πιτσιρικάδες.

* Να γίνουμε και πιο συγκεκριμένοι. Στον Παναθηναϊκό σκέφτονται να χρησιμοποιήσουν ως 13ο παίκτη της ομάδας τον νεαρό Μάνο Κοντούδη. Ο 17χρονος γκαρντ είχε πάρει μέρος και στην περσινή προετοιμασία για ένα διάστημα. Αποτελεί «προϊόν» των τμημάτων υποδομής του Πανερυθραϊκού και στη συνέχεια πήγε στην Ακαδημία του Παναθηναϊκού.

* Ο μικρός έχει θράσος και κάποια κοινά στοιχεία με τον Ζώη Καράμπελα. Ο Πεδουλάκης ξέρει πως τη θέση «1» πλην των Καλάθη - Ράις μπορούν να την καλύψουν περιστασιακά και ο Φριντέτ με τον Παππά. Αυτό εξυπακούεται ότι είναι ανεξάρτητο από την προσθήκη Έλληνα γκαρντ που λέμε παραπάνω.

* Κρατήστε και αυτό που θα σας πούμε τώρα, για τον Ολυμπιακό, την Basket League και όσα προέκυψαν από τη συνάντηση του Λευτέρη Αυγενάκη με τον Γιώργο Βασιλακόπουλο. Μία πιθανότητα υπάρχει να μείνουν οι «ερυθρόλευκοι» στην Α1. Η λύση δεν μπορεί να βρεθεί ούτε από το ΑΣΕΑΔ, ούτε με wild card, ούτε με υπουργική διάταξη.

* Ένας τρόπος υπάρχει, αλλά θα σας κρατήσουμε για λίγο σε αγωνία. Θέλει ανάλυση και απαιτεί σθένος για να ολοκληρωθεί. Σύντομα θα επανέλθουμε γι' αυτό το θέμα.

* Εκτός κι αν προκύψουν καυτά νέα σαν αυτό που έπιασε η στήλη λίγο πριν ξεφουρνιστεί. Ο Σούλης τα έχει δει όλα στον Άρη. Άλλα του υποσχέθηκαν, άλλα βλέπει. Προς το παρόν κρατάει την αναπνοή του, γιατί έχει δουλέψει ξανά στα πολύ δύσκολα. Θα αντέξει αλλά πόσο αν δεν δει φως;

Κόκκινο για Λαρεντζάκη, Λιθουανία για Καλαϊτζάκη, υπομονή για... γκαρντ-ελληνάκι