MENU

*Μεταγραφές δεν κάνουν μόνο οι ομάδες. Ειδικά αυτή την περίοδο γίνονται μετακινήσεις σε όλα τα επίπεδα, που επηρεάζουν και τις επιλογές των ομάδων. Η αλλαγή ατζέντη μπορεί να παίξει καθοριστικό ρόλο σε μια μεταγραφική υπόθεση...

* Η μετακίνηση η οποία θα συζητηθεί από σήμερα στην πιάτσα είναι αυτή του Βαγγέλη Μάντζαρη και του Βασίλη Χαραλαμπόπουλου στο γραφείο του Νίκου Λώτσου (ο Μάντζαρης, πάντως, θα συνεχίσει να έχει μία συνεργασία με τον Δημήτρη Τοπαλίδη, που μέχρι πρότινος ήταν ο βασικός του ατζέντης και συνεχίζει βέβαια να παραμένει στενός του φίλος). Δεν μιλάμε απλά για μια μετακόμιση, αλλά για μια βόμβα, ένα τεράστιο μπαμ. Εδώ δεν έχουμε να κάνουμε με μια απλή αλλαγή μάνατζερ. Εδώ έχουμε μια σούπερ διπλή υπόθεση, που μπορεί να επηρεάσει τις εξελίξεις σύντομα.

* Ο μεν Μάντζαρης πολιορκείται εδώ και καιρό από διάφορες ομάδες πρώτης γραμμής. Θεωρείται σίγουρο πως μια κακή σεζόν δεν μπορεί να αλλάξει το καλό προφίλ του στην αγορά. Αγωνίζεται στον Ολυμπιακό το 2011, έχει πάρει δύο Euroleague και η αξία του παραμένει ψηλά στο μπασκετικό χρηματιστήριο. Δεν είπαμε πως θα πάει να τον πάρει η Εφές, η Φενέρ ή η ΤΣΣΚΑ, αλλά η λογική λέει πως δεν θα πέσει κάτω από το επίπεδο ομάδας της Euroleague.

* Το κεφάλαιο Ολυμπιακός δεν έχει τελειώσει ακόμα, αλλά ο Έλληνας γκαρντ έχει βγει στην αγορά και ψάχνεται. Από την τελική απόφαση των Πειραιωτών θα εξελιχθεί σε μεγάλο βαθμό και το επόμενο βήμα του παίκτη.

* Ο δε Χαραλαμπόπουλος είχε τον Τάσο Δελημπαλταδάκη να τον εκπροσωπεί από 14 ετών. Όμως, προ ημερών υπέγραψε και επίσημα με τον νέο ατζέντη του.

* Οι πληροφορίες λένε πως ο πρώτος στόχος του ΒΧ είναι το εξωτερικό. Ψάχνει μια ευκαιρία από μια ευρωπαϊκή ομάδα, στην οποία θα βρει τα πατήματά του. Ο Βασίλης έκανε κάποιες επιλογές που δεν του βγήκαν και η ανακύκλωση στο ελληνικό περιβάλλον μπορεί να μην τον βοηθάει αυτή τη στιγμή. Στο κάτω - κάτω, τίποτα δεν έχει χαθεί ακόμα. Είναι 22 χρόνων, δεν μπορεί να θεωρηθεί χαμένο ταλέντο. Θα κάνει ένα - δυο βήματα πίσω, όμως με το κίνητρο που έχει θα το προσπαθήσει σκληρά. Θα πάρει μερικές ευκαιρίες και θα προσπαθήσει να γίνει αυτό που όλοι περίμεναν: ο επόμενος μεγάλος φόργουορντ του ελληνικού μπάσκετ.

* Επειδή γίνεται μεγάλη κουβέντα για το μπάτζετ της επόμενης χρονιάς στον Παναθηναϊκό, εκείνο που μπορούμε να πούμε με πάσα βεβαιότητα είναι πως ο προϋπολογισμός των «πρασίνων» δεν θα επηρεαστεί ούτε από την κατηγορία που θα παίξει ο Ολυμπιακός, ούτε από τα ποσά που είναι διατεθειμένοι να δώσουν οι Πειραιώτες. Το μπάτζετ του «τριφυλλιού» θα είναι αυτό που ήταν. Μπορεί και όχι, που λέει και η νέα γενιά.

* Εκτός αν έχετε τον Πιτίνο για κανέναν που δεν θα κυνηγήσει το «κάτι παραπάνω», που λέει και ο Αργυρός, στην Ευρώπη.

* Το θέμα είναι τι εκπλήξεις μπορούν να υπάρξουν στο ρόστερ του Παναθηναϊκού την επόμενη χρονιά. Έκπληξη δεν εννοούμε αν θα πάει ο Καλαϊτζάκης δανεικός ή αν θα φύγει ο Γκιστ... Επίσης, θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον η προετοιμασία του «τριφυλλιού», εφόσον μείνει ο Ρικ. Ποια πράγματα θα περάσει στο παιχνίδι των νταμπλούχων; Τι θα αλλάξει; Πώς θα προσαρμόσει τη φιλοσοφία του; Ίσως φέτος να είδαμε απλά ένα μέρος όσων σκέφτεται, στους έξι μήνες παραμονής του στην Αθήνα.

* Παρεμπιπτόντως, πόσο καιρό σας έχουμε πει να μην ακούτε τι λένε δεξιά και αριστερά για τον Πιτίνο και ότι το πιθανότερο είναι να βρίσκεται εδώ και του χρόνου; Scripta Manent. Αυτό, για να ξέρετε τι διαβάζετε και πού.

* Η υπόθεση του νέου επενδυτή στον ΠΑΟΚ έχει ακόμα πολύ ψωμί. Ο Μπάνε έχει πάρει καλό feedback για τον Γιώργο Καραμάνο, αλλά ο οργανισμός ΠΑΟΚ θα τον περάσει από... τρελό ξεσκόνισμα. Δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα στη Θεσσαλονίκη.

* Στον Δικέφαλο του Βορρά υπάρχει ένας ιδιοκτήτης του οικονομικού μεγέθους του Ιβάν Σαββίδη και ένας θεματοφύλακας των αξιών του ΠΑΟΚ, ο Θανάσης Κατσαρής. Δεν υπάρχει περίπτωση να μπει κάποιος στην οικογένεια του συλλόγου, χωρίς να είναι επιβεβαιωμένα τα πάντα γύρω του. Από πού προέρχεται, ποιοι είναι μαζί του και πάει λέγοντας. Μέχρι και τι εγγυητικές τραπέζης έχει να παρουσιάσει. Άρα, ο δρόμος είναι μακρύς. Ο Ιβάν και ο Κατσαρής θέλουν λύση, αλλά καθαρή λύση.

* Η φήμη, που δεν έχει επιβεβαιωθεί απόλυτα, λέει ότι η τελική πρόταση του Ολυμπιακού στον Κώστα Σλούκα θα είναι 6,8 εκατομμύρια ευρώ για τέσσερα χρόνια, δηλαδή 1,7 εκατ. ευρώ ετησίως. Είναι ένα ποσό που εφόσον παίζει στο τραπέζι δύναται να διαφοροποιήσει τα δεδομένα και τις πιθανότητες, που σήμερα που μιλάμε τον φέρνουν όλο και πιο κοντά στη Φενέρ.

* Το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός θα φτάσει να δώσει 1,5 ή 1,6 ή 1,7 εκατ. ευρώ τον χρόνο στον Έλληνα γκαρντ δεν σημαίνει πως αν δεν τα πάρει εκείνος, θα τα δώσει αλλού. Η πρόταση αυτή ισχύει για τον Σλούκα και μόνο. Αν οι «ερυθρόλευκοι» προχωρήσουν σε plan b, είτε αυτό λέγεται Μάλκολμ Ντιλέινι, είτε οποιοδήποτε άλλο μεγάλο όνομα, το ταβάνι τους θα είναι τα 1,2 εκατ. ετησίως.

* Με τον Σλούκα υπάρχει άλλο ένα σοβαρό θέμα, το οποίο οριοθετήθηκε σωστά χθες από ένα δημοσίευμα του «Eurohoops». Τι εγγυήσεις του δίνει ο Ολυμπιακός για αυτά τα χρήματα; Πώς ξέρει ο 29χρονος γκαρντ ότι δεν θα φάει κανένα... πιστόλι, σαν αυτά που έχουν φάει τα τελευταία χρόνια ο Πρίντεζης και ο Σπανούλη;

* Έχει τα δίκια του και ο Σλούκας να ζητάει εξηγήσεις, για να πάει από ένα βέβαιο σε ένα αβέβαιο περιβάλλον, έχει τα δίκια του και ο Ολυμπιακός. Γιατί να δώσει εγγυήσεις στον Σλούκα και όχι σε αυτούς που συνεχίζουν και τα συμβόλαιά τους τρέχουν; Όπως ο Πρίντεζης και ο Σπανούλης, καλή ώρα. Αυτοί, που τους χρωστάει και πάνω από 10 μισθούς, δεν αξίζουν εγγυήσεις; Ή ο Παπανικολάου; Δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα...

Το διπλό μπαμ με Μάντζαρη, Χαραλαμπόπουλο, η φήμη για Σλούκα και το πράσινο μπάτζετ