Με... ασπρόμαυρο χρώμα διεξάγονται τα φιλικά της Εθνικής Παίδων (2009) στην Τσεχία ενόψει του ερχόμενου Μουντιάλ Κ17, που θα διεξαχθεί τον Νοέμβριο στα γήπεδα του Κατάρ.
Στις επιλογές του Βασίλη Παπαδάκη βρίσκονται oι Γιώργος Νικολαΐδης, Γιάννης Ψυρούκης, Νίκος Χαλδέζος και Κωνσταντίνος Σούβλατζης, με τον τελευταίο μάλιστα, να είναι ο απόλυτος πρωταγωνιστής στα φιλικά της Τσεχίας.
Aπέναντι στη Σλοβακία, το γκολ του φορ του Δικεφάλου δεν ήταν αρκετό, με τους Σλοβάκους να παίρνουν τη νίκη (1-2), όμως χθες (30/9) κόντρα στην Ελβετία, ο Σούβλατζης ήταν ο απόλυτος MVP.
Η Ελβετία προηγήθηκε μόλις στο 2' με τον Γκιγκόν, όμως μέχρι το 14ο λεπτό ο επιθετικός της Κ19 του ΠΑΟΚ είχε ήδη «καθαρίσει» με τρία γκολ σε δέκα λεπτά (4', 9' και 14'), με το 4-1 να διαμορφώνει λίγα λεπτά αργότερα ο -επίσης ασπρόμαυρος- Γιάννης Ψυρούκης.
Οι τέσσερις παίκτες του Ομάρ Ελ Καντουρί αναμένεται να επιστρέψουν μέσα στο Σαββατοκύριακο (3-4/10) στη Θεσσαλονίκη, μετά το τελευταίο φιλικό κόντρα στην οικοδέσποινα Τσεχία, για να ενσωματωθούν στις προπονήσεις για τον αγώνα της Super League K19 απέναντι στην Καλαμάτα (10/10).
Να σημειωθεί πως στην αποστολή είναι και ο Χρήστος Κώστογλου, ο οποίος... μετράει αντίστροφα για το ντεμπούτο του με τον ΠΑΟΚ Β, με τον προπονητή του Δικεφάλου, Ντάνι Πονς, να τοποθετείται για τον 17χρονο διεθνή.