MENU

Την ώρα φίλοι μου που τα ολυμπιακά Μέσα προσπαθούν να χωνέψουν ότι ζούμε στη χώρα που κάποιοι ασέβαστοι τολμούν να μην ψηφίζουν τον διαπρεπή γλωσσολόγο, Γεώργιο Ανατολάκη, οι εξυγιαντές κορυφώνουν τον ύπουλο πόλεμό τους. Αυτή τη φορά επειδή δεν μπορούν να βαρέσουν τον γάιδαρο του εθνικού στιχουργού, χτυπάνε το σαμάρι του.

Οι αλητήριοι μετά τον αθλητισμό, τα έβαλαν και με την παιδεία, σπιλώνοντας το τμήμα χάντμπολ του Ολυμπιακού που είναι αυτή τη στιγμή το νούμερο ένα Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης μετά το ΙΕΚ Παστέρ. Δεν σημαδεύουνε στα πόδια. Στο μυαλό είναι ο στόχος για να σταματήσει Ολυμπιακός να βγάζει κάθε χρόνο πιο πολλούς επιστήμονες - παράγοντες και απ’ πανεπιστήμιο του Γέιλ.  

Με μεθοδικές και συντονισμένες κινήσεις ανάγκασαν το τμήμα χάντμπολ να ακολουθήσει το φωτεινό παράδειγμα του μπασκετικού Ολυμπιακού: «Στα χνάρια του μπασκετικού Ολυμπιακού το τμήμα χάντμπολ, ενημέρωσε ότι δεν κατεβαίνει στο ματς με Άρη Νικαίας ενώ σκέφτεται να αποχωρήσει από το πρωτάθλημα».

Τεράστια δικαίωση Κάρυ και απάντηση στους προβοκάτορες που συκοφαντούν ασύστολα το έργο του. Επειδή στο ποδόσφαιρο φτύνει αίμα για να τον κερδίσει ο Ολυμπιακός, τους έμεινε η φοβία και στα άλλα αθλήματα. Ακούνε Άρης και δεν κατεβαίνουν να παίξουν απ’ την τρομάρα τους ούτε στο χάντμπολ. 

Αν και αυτά είναι ημίμετρα. Κανονικά αν ήθελαν να τιμήσουν τον παραδοσιακό Ολυμπιακό, τον ορθόδοξο, θα έπρεπε να κατέβουν κανονικά στο παιχνίδι και να φύγουν στο ημίχρονο: «Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στο πρωτάθλημα της handball premier. Το βράδυ του Σαββάτου ο Ολυμπιακός ενημέρωσε επίσημα την ομοσπονδία χειροσφαίρισης ότι δε θα κατέβει στο ματς με τον Άρη Νίκαιας στο πλαίσιο της δέκατης αγωνιστικής που είναι προγραμματισμένο για την Κυριακή».

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του Blog η ομοσπονδία έκανε την κίνηση - ματ για να μεταπείσει τους ανθρώπους του Ολυμπιακού. 

Τους ρώτησε μήπως θέλουν να ζητήσουν απ’ την «Αττικό Μετρό» να αλλάξει την ώρα στα δρομολόγια για να προλάβουν τα τρένα, αλλά εκείνοι ήταν ανένδοτοι. Η ομοσπονδία βέβαια κράτησε μια πισινή μέχρι να διαβάσει τον σημερινό Γαβαθιώτη. Αν ο Μανώλαρος έγραφε ότι ο αγώνας θα γίνει κανονικά, τότε θα ανακοίνωνε και επίσημα την αναβολή του. Κάποτε στα πρώτα του «δημοσιογραφικά» βήματα, το 1947, έγραφε την πρόγνωση του καιρού και όταν πρόβλεψε άνοδο της θερμοκρασίας, χιόνισε 15αύγουστο στη Μύκονο, από τότε όλοι περιμένουν με αγωνία τις εκτιμήσεις του.

Απαιτείται άλλωστε σύνεση και ψυχραιμία γιατί μιλάμε για μια ιστορική στιγμή: «Ο Ολυμπιακός, σύμφωνα με τον κανονισμό αγώνων θα χάσει το ματς στα χαρτιά». Ζήσαμε να το δούμε και αυτό φίλοι μου. Το πρώτο ματς που χάνει στα χαρτιά ο Ολυμπιακός μετά από 95 σερί νίκες σε όλα τα αθλήματα. Θα το λέμε στα εγγόνια μας σε 40 χρόνια και ή θα μας ρωτάνε αν ήπιαμε κάναν κατρούτσο πάλι και μεθύσαμε ή θα μας απαντούν: «Παππού δεν μ’ αρέσει αυτό. Προτιμώ το παραμυθάκι με τον γιο του Αλεξανδρή που κερδίζει τον Αλέκο back to back στο τάβλι». 

Αυτά διαβάζουν οι εξυγιαντές φίλοι μου και βρήκαν την ευκαιρία να ξεσαλώσουν. Ήδη άρχισαν να συκοφαντούν το τμήμα κάνοντας λόγο για σαρωτικές αλλαγές και αποχωρήσεις:

«Γίνονται μάλιστα ακόμη και σκέψεις οριστικής αποχώρησης από το πρωτάθλημα. Αξίζει να αναφέρουμε ότι μέσα στον Δεκέμβριο ο Ολυμπιακός προχώρησε σε σαρωτικές αλλαγές στο τμήμα χάντμπολ». Πρόκειται για καραμπινάτη διαστρέβλωση της πραγματικότητας γιατί ο Ολυμπιακός ποτέ δεν έδιωξε παίκτες και προπονητές. Για άλλο λόγο αποχώρησαν. 

Κόπηκαν στις εξετάσεις εξαμήνου στα ΙΕΚ Ξυνή και δεν μπορούσαν να συνεχίσουν στο δεύτερο εξάμηνο πριν ξαναδώσουν το μάθημα. Στοιχειώδεις κανόνες των ΙΕΚ που τους γνωρίζει κι ένα παιδί ακόμα, αλλά οι εξυγιαντές προσπαθούν να δημιουργήσουν εντυπώσεις για να σαμποτάρουν τις εγγραφές νέων σπουδαστών στο Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης: «Ο προπονητής Νέναντ Κλιάιτς αποχώρησε όπως και οι ξένοι που είχε αποκτήσει η ομάδα. Ακόμη, οδηγήθηκαν στην έξοδο και οι Καραμπουρνιώτης, Κανδύλας που ήταν εκ των βασικών στελεχών τα τελευταία χρόνια». 

Μικρές απώλειες, μπροστά στους παικταράδες που έρχονται. Μανιάτης και Φρανκο Χάρα θεωρούνται κλεισμένοι και έχουν αρχίσει μάλιστα ήδη τις προπονήσεις με τηλεκπαίδευση μέχρι να δώσει το ok η Κεραμέως για δια ζώσης εκπαίδευση. Η εμπειρία ετών στο χάντμπολ άλλωστε, εγγυάται ότι θα καλύψουν και με το παραπάνω το κενό των σπουδαστών που αποχώρησαν απ’ το ΙΕΚ.

Και αυτή δεν είναι η μοναδική κίνηση ενίσχυσης του τμήματος φίλοι μου. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του blog ο θρύλος ετοιμάζει το μεγάλο μπαμ της επιστροφής του στο πρωτάθλημα αγοράζοντας αυτή τη φορά το ΑΦΜ απ’ το ΙΕΚ Ακμή, δίνοντας το Ξυνή δανεικό στον Άρη για τον φίλο μας τον Κάρυ, που περιμένει στο δοκάρι.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες μάλιστα η συγχώνευση των δυο εκπαιδευτικών ιδρυμάτων θα γίνει σε μια σεμνή τελετή στην οποία ο Μητροπολίτης Πειραιά και πάσης Επένδυσης, Σεραφείμ, θα απαγγείλει το νέο τραγούδι του εθνικού στιχουργού, το οποίο θα γίνει μάλιστα και ο ύμνος του τμήματος χάντμπολ. Σε ερμηνεία Νατάσας Θεοδωρίδου, η διασκευή «της κόκκινης γραμμής» θα γίνει τριπλά πλατινένια:

Τραβάω λοιπόν στα ΙΕΚ Ξυνή διαγραφή

Σβήνω μια αγάπη που ‘χε ίδιο ΑΦΜ

Αφού το θες θα πάω τώρα στα ΙΕΚ Ακμή 

Τραβάω λοιπόν μια φυγή μπασκετική

Γίνομαι Λούης όπως οι Αγγελόπουλοί

Αφού το θες μείνε να παίζεις μόνος σου τις Κυριακές

Βόμβα Ολυμπιακού στο χάντμπολ: Αγοράζει τα ΙΕΚ Ακμή και επιστρέφει
EVENTS