MENU

Όταν στο ίδιο ρόστερ συνυπάρχουν ο Ερνάντες, ο Κόβαρ, ο έμπειρος και πάντα αποτελεσματικός πασαδόρος Γιάκοπσεν αλλά και κάποιοι από τους κορυφαίους Έλληνες όπως ο Φράγκος και ο Πετρέας τότε μπορούμε να μιλάμε για αλλαγή επιπέδου. Μια ομάδα που μέχρι πρότινος πάλευε για την επιβίωσή της έχει πλέον τη δυνατότητα να ελκύει και να αποκτά παίκτες μεγάλου βεληνεκούς όχι μόνο σύμφωνα με τα ελληνικά δεδομένα αλλά με τα διεθνή.

Οι άνθρωποι της ομάδας δούλεψαν με πολύ προσοχή και χωρίς φωνές ώστε να στήσουν μια ομάδα που θα ξεπεράσει τον εαυτό της την επόμενη σεζόν και όχι μόνο θα προσπαθήσει να διατηρήσει τα σκήπτρα αλλά να κάνει την υπέρβαση στην Ευρώπη. Το τι μπορεί να προσφέρει ο Ερνάντες το έχουμε αναλύσει εδώ και καιρό και μάλιστα το είδαμε με τα μάτια μας στο φετινό Challenge Cup. Ο Κουβανός έχει εντυπωσιακή έκρηξη, δύναμη και ικανότητα στο να κυριαρχεί στην επίθεση. Όταν υπάρχει ένας τόσο δυναμικός και παθιασμένος παίκτης χρειάζεται πάντα το αντίβαρο.

Αφενός ο Φράγκος μπορεί να παίξει αυτό το ρόλο καθώς μπορεί από τη μία να δώσει ένταση και να σπρώξει την ομάδα του και αφετέρου μπορεί να δώσει ηρεμία και υπομονή. Ο δε Κόβαρ είναι ένας παίκτης με τεράστια εμπειρία στο υψηλότερο επίπεδο. Παρότι είναι δίμετρος (2.02 συγκεκριμένα) έχει τη δυνατότητα να βοηθήσει στο κομμάτι της υποδοχής και να προσφέρει εύκολες μπάλες στον πασαδόρο του και γενικότερα να ενισχύσει την αμυντική λειτουργία της ομάδας του. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι σε κάτι παραπάνω από δέκα χρόνια παρουσίας στην Ιταλία έχει μέσο όρο 58% άριστες υποδοχές και έχει μεγάλη σημασία ότι μιλάμε για το κορυφαίο πρωτάθλημα της Ευρώπης.

Ο Κόβαρ είναι ένας κοντρολαρισμένος παίκτης κάτι που σημαίνει ότι οι ευθύνες που θα αναλάβει στον αγωνιστικό χώρο θα τις βγάλει εις πέρας. Δεν είναι ο παίκτης που θα χρειαστεί να πάρει όλες τις επιθέσεις αλλά όταν θα πρέπει να αναλάβει αυτό το ρόλο θα το κάνει σωστά. Εξάλλου όταν στην ίδια ομάδα υπάρχουν ο Φράγκος, ο Ερνάντες, και δύο πολύ καλοί κεντρικοί τότε οι εναλλακτικές είναι αρκετές. Και βέβαια στο ρεπερτόριό του έχει το καλό σερβίς.

Έτσι, λοιπόν, ο Παναθηναϊκός δείχνει να σχηματίζει ένα ρόστερ με πολύ μεγάλη δυναμική. Παίκτες που μπορούν να δώσουν σιγουριά στην υποδοχή, κεντρικούς με εμπειρία και έφεση στο μπλοκ, πασαδόρο που ξέρει την ομάδα σαν το σπίτι του αλλά και διαγώνιο που μπορεί να κάνει τη διαφορά. Σχεδόν όλοι τους μπορούν να σερβίρουν καλά και αυτό είναι ένα έξτρα μπόνους που μπορεί να κάνει τη διαφορά.

Πολύ σημαντικό επίσης το ότι ο Δημήτρης Ανδρεόπουλος θα έχει τη δυνατότητα να φέρει από τον πάγκο τόσο τον Μπάση, που φέτος ήταν ένας πολύ κομβικός παράγοντας κυρίως χάρη στο σερβίς του, αλλά και τον Κοστόπουλο ο οποίος μπορεί να μην έχει τη λάμψη του Κόβαρ αλλά έχει τη δυνατότητα να δώσει βοήθειες ερχόμενος από τον πάγκο σε πολλούς τομείς όπως η υποδοχή, το σέρβις και το μπλοκ.

Για αρχή, ωστόσο, πρέπει πρώτα να δούμε τις επίσημες ανακοινώσεις και εν συνεχεία να δούμε την ομάδα στον αγωνιστικό χώρο, αν και αυτό αργεί ακόμα. Είναι κοινώς αποδεκτό βέβαια πως όλο το επιτελείο του Δημήτρη Ανδρεόπουλου σε συνεργασία με τη διοίκηση αλλά και με τη συνεισφορά του κόσμου έχει δουλέψει με πολύ προσοχή για το σχηματισμό της ομάδας καλύπτοντας τα κενά που δημιουργήθηκαν με την αποχώρηση κυρίως των τριών ακραίων. Ο πήχης έχει ανέβει ψηλά και είναι αλήθεια πως ο κόουτς του τριφυλλιού έχει τον τρόπο του να πετυχαίνει τους στόχους του τα τελευταία χρόνια.

Ένα ρόστερ γεμάτο πολυτέλειες
EVENTS