MENU

Η Μιλούζ ήταν πάντα φιλόξενη για τις Ελληνίδες αθλήτριες. Τόσο η Παπαφωτίου, η οποία πέρασε συνολικά τρεις σεζόν στη γαλλική ομάδα, όσο και παλιότερα η Γεωργία Τζανακάκη είχαν σημαντικό πέρασμα από τη Μιλούζ. Η επιλογή της Λαμπρούση να βρεθεί σε μια ομάδα τέτοιου βεληνεκούς όχι μόνο δεν ήταν άστοχη αλλά εξελίσσεται με τον καλύτερο τρόπο.

Σε μια περίοδο που οι Ελληνίδες αθλήτριες του βόλεϊ έχουν δυνατότητες και παίρνουν όλο και περισσότερες ευκαιρίες από μεσαίες μέχρι και μεγάλες ομάδες στο διεθνές στερέωμα η Τζίνα Λαμπρούση δεν έγινε απλά ένα κομμάτι του ροτέισον αλλά ένα βασικό γρανάζι της ομάδας του Φρανσουά Σαλβανί. Και πως να μη γίνει άλλωστε αφού στην καλύτερη ηλικία της καριέρας της μοιάζει φορμαρισμένη, έμπειρη αλλά και ικανή.

Η Λαμπρούση έχει τα στοιχεία μιας κεντρικού που μπορεί να ξεχωρίσει. Αθλητική και γρήγορη, καλή μπλοκέρ, ελαφριά και με καλό άλμα ενώ επιπλέον έχει καλό σερβίς, κάτι που το μάθαμε καλά τόσο στα ελληνικά γήπεδο όσο και με την εθνική ομάδα. Όπως πέρυσι έτσι και φέτος η παρουσία της είναι ιδιαίτερα σημαντική για τη Μιλούζ. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι στο πιο πρόσφατο παιχνίδι, αυτό κόντρα στην Παρί, ήταν η MVP του αγώνα. Η συνύπαρξή της με τη Γερμανίδα πασαδόρο Πία Κάστνερ (η οποία ήταν συμπαίκτρια με την Παπαφωτίου στη Στουτγάρδη την περασμένη σεζόν και το παιχνίδι της νεαρής είναι αρκετά επηρεασμένο από την Ελληνίδα πασαδόρο) κυλάει αρμονικά. Επιπλέον, η έτερη πασαδόρος, η Μέγκαν Βίγκαρς, ήταν συμπαίκτρια και πέρυσι με τη Λαμπρούση με αποτέλεσμα το παιχνίδι τους να είναι ιδιαίτερα αυτοματοποιημένο όταν συνυπάρχουν στον αγωνιστικό χώρο. Κατά βάση, όμως, η Ελληνίδα κεντρικός παίζει μαζί με την Κάστνερ και αυτό κάνει την ομάδα τους αρκετά γρήγορη και αποτελεσματική στη μπροστά ζώνη.

Τα στατιστικά δε λένε πάντα την αλήθεια αλλά σε 47 αγώνες η Λαμπρούση έχει 87 πόντους κάτι που είναι ιδιαίτερα καλό για κεντρικό ενώ σερβίρει με εξίσου υψηλά ποσοστά. Ποτέ δεν έπαψε να είναι καλή μπλοκέρ ενώ σε ένα από τα πιο ανταγωνιστικά πρωταθλήματα της Ευρώπης η επίθεσή της κυμαίνεται γύρω στο 50%. Αυτό σε μεγάλο βαθμό δείχνει πως όχι μόνο δεν ήταν τυχαίο το γεγονός ότι ξεχώριζε στην ελληνική Volley League αλλά όσο πιο μεγάλο ανταγωνισμό συναντάει (όπως αυτόν στη Γαλλία) τόσο καλύτερη είναι η απόδοσή της.

Η Μιλούζ βρίσκεται πίσω από τη Βολερό στη βαθμολογία αλλά με τα εξ αναβολής παιχνίδια της μπορεί να προσπεράσει το βασικό της αντίπαλο και να πιάσει κορυφή. Ο Ιταλός Φρανσουά Σαλβανί έχει στα χέρια του ένα πολύ καλό ρόστερ που πέρα από τη Λαμπρούση περιλαμβάνει κάποια μεγάλα ταλέντα της νέας γενιάς όπως τη Γερμανίδα διαγώνια Κίμπερλι Ντέβνιοκ και τη Σουηδέζα ακραία Άννα Χάακ. Η Μιλούζ έχει το πλεονέκτημα στη Γαλλία και αποτελεί το φαβορί και για αυτή τη σεζόν σε πρωτάθλημα και Κύπελλο. Παρόλα αυτά δεν κατάφερε να κάνει το βήμα παραπάνω στο CEV Champions League ούτε φέτος αφού η Βάκιφμπανκ και η Μόντσα, της Κατερίνας Ζακχαίου που ήταν το έτερον ήμισυ της Λαμπρούση στον Ολυμπιακό ως κεντρικός, άφησαν έξω τη Μιλούζ στη φάση των ομίλων.

Η Λαμπρούση αποτελεί ένα από τα δυνατά ονόματα του ελληνικού βόλεϊ για το παρόν και το άμεσο μέλλον και με τις ευκαιρίες που πήρε αλλά κυρίως με την προσπάθεια και τις ικανότητές της κατάφερε να δείξει ότι είναι φτιαγμένη για ψηλά. Έχει ήδη μια γεμάτη τροπαιοθήκη και έχει όλα τα προσόντα να καθιερωθεί στις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές ομάδες και επιπλέον να καθοδηγήσει την εθνική ομάδα εκεί που όλοι θα θέλαμε.

Τζίνα Λαμπρούση - Η διετία της υπέρβασης