MENU

Ο Παναθηναϊκός ήταν πολύ καλά προετοιμασμένος και ανέδειξε όλες τις αδυναμίες του Ολυμπιακού όπως ακριβώς είχε κάνει και στο ντέρμπι των δύο ομάδων πριν λίγους μήνες. Κόντρα σε μια ομάδα με δυνατά χαρτιά αλλά και αστάθεια οι πράσινες έκαναν τη δουλειά τους σωστά κατακτώντας τρεις πολύτιμους βαθμούς που φέρνουν το τριφύλλι όχι μόνο στην τρίτη θέση αλλά και σε απόσταση βολής από τη δεύτερη ΑΕΚ.

Ο Ολυμπιακός μπορεί να είναι μια ομάδα με πληθώρα καλών σέρβερ ωστόσο από την αντίθετη είναι μια ομάδα με σημαντικά ζητήματα στην υποδοχή. Το σερβίς των πρασίνων πίεσε σε μεγάλο βαθμό τις λίμπερο του Ολυμπιακού, είτε ήταν μέσα η Κοσμά είτε η Αντονακάκη, ενώ και η Γουίντερς αλλά και η Σάλας μπορεί να ανταπεξήλθαν στην υποδοχή αλλά βγήκαν από το ρυθμό τους στην επίθεση.

Η γλώσσα των αριθμών, που συχνά ψεύδεται, λέει πως η υποδοχή του Παναθηναϊκού δεν ήταν καλύτερη. Παρόλα αυτά η παρουσία της Παπαφωτίου ήταν για μια ακόμα φορά καθοριστική αφού «έχτισε» ιδανικά τις επιθέσεις της ομάδας της. Η έμπειρη πασαδόρος των πρασίνων είναι η ιδανική στο να διαβάζει όχι μόνο της αδυναμίες της αντίπαλης πλευράς αλλά και στο να αξιοποιεί την καλή μέρα των συμπαικτριών της.

Ο συνδυασμός φρεσκάδας και εμπειρίας ήταν ο καλύτερος δυνατός αφού από τη μία η νεαρή Ανθούλη και από την άλλη η «ψημένη» Γκρόθες αποτέλεσαν ένα δίδυμο που… εκτέλεσε τον Ολυμπιακό. Η Ανθούλη πήρε τις περισσότερες επιθέσεις και βρισκόμενη σε πολύ καλή μέρα και φυσικά χάρη στα εντυπωσιακά προσόντα της έκανε τη δουλειά του μπλοκ αλλά και της άμυνας του Ολυμπιακού πολύ δύσκολη. Όσο αυτό το απλό αλλά σημαντικό σκεπτικό ήταν αποτελεσματικό τόσο περισσότερο η Παπαφωτίου «τάιζε» τη διαγώνια της ομάδας της. Ο Ολυμπιακός δεν είχε το ίδιο πλεονέκτημα αφού η Κούμπουρα ήταν αναποτελεσματική ενώ και η Σάλας, από τα άκρα, ήταν για άλλο ένα ντέρμπι εκτός κλίματος.

Ο δεύτερος σημαντικός παράγοντας στην επίθεση του Παναθηναϊκού ήταν η Γκρόθες. Μπορεί στο ξεκίνημα της σεζόν να αμφισβητήθηκε έντονα αλλά όταν η ποιότητα ενός αθλητή είναι μεγάλη αυτό δεν εκμηδενίζεται τόσο απλά. Η Dutch Machine του τριφυλλιού απέδειξε και πάλι πως η εμπειρία αλλά και η ευφυία είναι αξίες ανεκτίμητες. Μπορεί να φημίζεται κυρίως για τις αμυντικές της δυνατότητες αλλά όπως και στους περσυνούς τελικούς κόντρα στον Ολυμπιακό έδειξε πως όταν ο Παναθηναϊκός θέλει λύσεις στην επίθεση μπορεί να τις δώσει. Ιδίως όταν μιλάμε για ένα παιχνίδι όπου η πιο σταθερή παίκτρια της σεζόν, η Ανάε, έμεινε σε ρηχά νερά η συνεισφορά της Γκρόθες έδωσε ασφάλεια και λύσεις στην ομάδα.

Δεν είναι ορθό σκεπτικό οτιδήποτε ξεκινάει με «αν» αλλά ο Παναθηναϊκός έκανε τη ζωή του πιο δύσκολη από το αναμενόμενο με το παιχνίδι κόντρα στον ΠΑΟΚ, ένα παιχνίδι που θα μπορούσε να έχει φέρει τα πάνω κάτω στο πρωτάθλημα αν οι πράσινες δε λύγιζαν. Παρόλα αυτά ο Γιάννης Καλμαζίδης έχει δώσει στην ομάδα του, πέρα από αποτελεσματικό πλάνο, νοοτροπία νικητή και πίστη. Και αν ο ΠΑΟΚ έχει ξεφύγει στη βαθμολογία και έχει καταφέρει με την αξία του να αγκαλιάσει την πρωτιά, ο Παναθηναϊκός απέχει από τη δεύτερη θέση μόλις έναν βαθμό και έχει να αντιμετωπίσει την ΑΕΚ στο Μαρούσι. Η regular season έχει ακόμα δρόμο, όμως, και το μυστικό της επιτυχίας είναι η… αντοχή στον πόνο και η διάρκεια και αυτό είναι που καλείται να διαχειριστεί ο Καλμαζίδης και η παίκτριές ειδικά τώρα που κατάφεραν να αφήσουν πίσω τους έναν βασικό αντίπαλο, τον Ολυμπιακό.

Έπαιξε σαν πρωταθλητής
EVENTS