MENU

Ο πρόεδρος του ερασιτέχνη Παναθηναϊκού σημείωσε ότι στον χαρακτήρα του συλλόγου να πρωτοπορεί δίνοντας ως παράδειγμα τον ιδρυτή Γιώργο Καλαφάτη. Αποκάλυψε το όραμά του για το νέο τμήμα του συλλόγου ενώ δεν παράλειψε να αναφερθεί και στα παιχνίδια που αναμένεται να δημιουργήσει ομάδα ο Παναθηναϊκός.

Αναλυτικά το δημοσίευμα της Equipe

Ο Παναθηναϊκός είναι ένας από τους τελευταίους επαγγελματικούς συλλόγους που ανακοίνωσε την είσοδό του στον κόσμο των eSports. Χωρίς να έχει ανακοινώσει ακόμη ομάδα αλλά με την φιλοδοξία να κατεβάσει ομάδα στα περισσότερα παιχνίδια ο νεαρός πρόεδρος (29) του Παναθηναϊκού, Δημήτρης Μπαλτάκος συζητά γι' αυτή την επένδυση.

Γιατί ο Παναθηναϊκός πήρε την απόφαση να κάνει τμήμα eSports;

Ο σύλλογος συνεχίζει την παράδοση που τον θέλει να καινοτομεί. Μην ξεχνάμε ότι ιδρύθηκε το 1908 από τον Γιώργο Καλαφάτη, που άφησε τον προηγούμενο σύλλογό του, επειδή δεν υπολογιζόταν το ποδόσφαιρο σαν εκλεπτυσμένο σπορ, όπως ο στίβος για παράδειγμα. Τα eSports είναι ένα εκλεπτυσμένο άθλημα κατά τη γνώμη μου και είμαι σίγουρος ότι μια μέρα θα το δούμε και στους Ολυμπιακούς αγώνες. Είμαστε επίσης περήφανοι που γινόμαστε πρωτοπόροι σε ένα αγώνισμα στην Ελλάδα και θα βοηθήσουμε να το γνωρίσει το ευρύ κοινό.

Ποια είναι η δική σας προοπτική για τα eSports: Είναι απλά ένας τρόπος να προσελκύσετε νέο κόσμο ή φτιάξατε τμήμα για να κερδίσετε κάτι;

Ο Παναθηναϊκός είναι ένας ανταγωνιστικός σύλλογος, που διαθέτει αγωνιστικά τμήματα σε 26 διαφορετικά αθλήματα και έχει κατακτήσει 1496 τίτλους απο το 1908. Είμαστε εδώ για να κερδίζουμε... Αλλά είμαστε ακόμη και ένα «κλαμπ του λαού». Έχουμε αθλητές που συμμετέχουν σε Ολυμπιακούς αγώνες αγωνιζόμενοι στο σύλλογό μας αλλά και νέα αγόρια και κορίτσια. Το όραμά μας είναι πιο ευρύ από την απλή νίκη. Θέλουμε να διδάξουμε στους πολίτες της Αθήνας, με τους οποίους συνδέεται ο σύλλογος την ευγενή άμιλλα. Στην πραγματικότητα, θέλουμε να ενισχύσουμε το ταλέντο των νέων ανθρώπων του ίντερνετ ενώ παράλληλα να τους εντρυφήσουμε τις αξίες του Ολυμπισμού.

Αναφέρατε πολλά παιχνίδια στην ανακοίνωση που βγήκε την προηγούμενη εβδομάδα (League of Legends, Dota 2, Counter-Strike, FIFA ...) χωρίς να ανακοινωθεί και επίσημα κάποια ομάδα. Σε ποιο σημείο βρισκόμαστε;

Ζητάμε από τους φιλάθλους μας σε ποια παιχνίδια θα ήθελαν να δουν τον Παναθηναϊκό. Με τα μέχρι τώρα αποτελέσματα αποφασίσαμε να ξεκινήσουμε με τα LoL, Hearthstone και Fifa. Δουλεύουμε πάνω σε αυτό το κομμάτι. Υπάρχει ένας αριθμός παικτών που αγωνίζεται στο εξωτερικό και να θέλουμε να δημιουργήσουμε ένα περιβάλλον και μια δυναμική που θα τους παροτρύνει να έρθουν να αγωνιστούν για εμάς. Επίσης σκοπεύουμε να οργανώσουμε σημαντικές διοργανώσεις στο γήπεδό μας και όχι μόνο.

Ξέρουμε πόσο πολύ ανεπτυγμένο είναι το κομμάτι των «ultas» στην Ελλάδα, με τους οπαδούς να βοηθούν την ομάδα ανεξάρτητα από το άθλημα. Πιστεύετε ότι θα γίνει το ίδιο και στο κομμάτι των eSports;

Είμαι απόλυτα σίγουρος ότι θα έχουμε σημαντική υποστήριξη για τους παίκτες μας και θα έχουμε τη Θύρα 13 να ενθαρρύνει τους παίκτες. Αλλά δεν είμαι σίγουρος ότι χρειάζονται άνθρωποι να τραγουδάνε και να φωνάζουν σε ένα online παιχνίδι! Όσον αφορά τον εαυτό μου ήμουν καλός παίκτης στο «World of Warcraft» και πιστεύω ότι οι επαγγελματίες θέλουν ησυχία για την συγκέντρωσή τους. Αλλά ποτέ δεν ξέρεις!

Μπαλτάκος: «Είμαστε περήφανοι που ο Παναθηναϊκός πρωτοπορεί»
EVENTS