Μετά από δύο χρόνια στο Ριάντ (και πριν λήξει το τριετές συμβόλαιο), η διοργάνωση θα επιστρέψει στις ΗΠΑ και θα διεξαχθεί στο Indian Wells, όπου γίνεται τον Μάρτιο και το BNP Paribas Open. Έχει σημασία, μάλιστα, να πούμε ότι συγκεκριμένο event στην Καλιφόρνια αποτελεί… μεγάλη αγάπη των περισσότερα παικτών!
Όταν η WTA αποφάσισε να μεταφέρει τους τελικούς στη Σαουδική Αραβία το 2024, η απόφαση προκάλεσε έντονες αντιδράσεις.
Η χώρα είχε κατηγορηθεί ότι χρησιμοποιούσε εκδηλώσεις για να «ξεπλύνει» τη φήμη της, εν μέσω κατηγοριών για παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και περιορισμό της ζωής των γυναικών και της ελευθερίας του λόγου.
Οι πληροφορίες, πάντως, αναφέρουν ότι η απόφαση της πρόωρης λήξης της συμφωνίας έχει να κάνει με την ένταση ανάμεσα στις ΗΠΑ και το Ιράν.
Το WTA Finals θα πραγματοποιηθεί φέτος λίγο αργότερα, 8-15 Νοεμβρίου, ενώ το ATP Finals, το αντίστοιχο τουρνουά των ανδρών θα γίνει στο Τορίνο από τις 15 ως τις 22 του ίδιου μήνα.
Κάτοχος του τίτλου είναι η Έλενα Ριμπάκινα.