MENU

Όποιος έχει παρακολουθήσει έστω και μια φορά Survivor φίλοι μου δεν γίνεται να μην έχει ξεχωρίσει τον Στέλιο Χανταμπάκη. Ο παίκτης των διασήμων με την καλοσύνη του, το savoir vivre και τη γενναιοδωρία του σε σκλαβώνει από το πρώτο δευτερόλεπτο. Εάν δεν σου αρκέσει ένα επεισόδιο και τον δεις και δεύτερο, μετά το overdose ψάχνεις να βρεις την κυρά Δέσποινα, την προξενήτρα, όπως ο κυρ-Παντελής στον «Μπακαλόγατο» για τον χωρίσει απ’ τη γυναίκα του και να του δώσεις την κόρη ή την αδερφή σου.

Από κοντά και ο Σάντσο Πάντσα του, Λάμπρος Χούτος, ο οποίος για τον αρχηγό Στέλιο θα έπεφτε και στη φωτιά του Κοκκινάκη ακόμα. Οι δυο παίκτες μαζί με τον Αλέκο Αλεξανδρή δέχτηκαν (χάρη στο ήθος και την ντομπροσύνη τους) πρόσκληση από το ίδρυμα «Σε τι κόσμο θα φέρουμε τα παιδιά μας Νίκο μου;» του Νίκου Τσιαμτσίκα, για να δώσουν τα φώτα τους στη νέα γενιά. Οι τρεις τους απάντησαν σε 7 ερωτήσεις θαυμαστών τους για το ωραίο, το μεγάλο και το αληθινό που πρεσβεύουν.

Τι κάνουμε όταν το ματς είναι ισόπαλο και θέλουμε να πάρουμε τη νίκη;

Αλεξανδρής: Το καθήκον μας. Βουτάμε στην περιοχή όπως βουτάει η Λάουρα το ψωμί στη μερέντα και επειδή είμαστε τίμιοι, παντελονάτοι και παραδεχόμαστε τα λάθη μας μετά από 20 χρόνια βρίσκουμε το διαιτητή και του λέμε αντρίκια: «Εντάξει, εγώ έπεσα για το πέναλτι, εσύ έπρεπε να το δώσεις;».

Χανταμπάκης: Βάζουμε τον Σπαλιάρα να κατουρήσει τον αντίπαλο τερματοφύλακα με τον ναρκαλιευτή του και όσο αυτός είναι τυφλωμένος έρχεται ο Χούτος και σκοράρει σε άδειο τέρμα. Μετά στέλνουμε τον Σπαλιάρα στους αντιπάλους γιατί εμείς δεν υιοθετούμε τέτοιες απαράδεκτες και ντροπιαστικές για την ομάδα μας συμπεριφορές.

Χούτος: Ό,τι πει ο Στέλιος.

Τι κάνουμε όταν θέλουμε να γελοιοποιήσουμε τον αντίπαλο;

Αλεξανδρής: Παίζουμε τάβλι με το γιο του και του πιάνουμε τη μάνα με ασόδυο.

Χανταμπάκης: Περνάμε όλη την ομάδα και τον τερματοφύλακα και μετά περιμένουμε με την μπάλα στη γραμμή του τέρματος μέχρι να σηκωθεί ο γκολκίπερ και να έρθει προς το μέρος μας. Μόλις μας πλησιάσει στους 15 πόντους στέλνουμε την μπάλα στα δίχτυα και τον Ντάνο προτεινόμενο γιατί με την ανήθικη συμπεριφορά του δεν έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη της ομάδας και μας εκθέτει ανεπανόρθωτα ο τσόγλανος.

Χούτος: Χαχαχαχαχα. Τέλειο Στέλιο, το κλέβω.

Τι κάνουμε με τον συμπαίκτη που δεν ανήκει στην κλίκα μας;

Αλεξανδρής: Στα οικογενειακά διπλά βάζουμε τον Γιώργο Ανατολάκη να τον μαρκάρει. Μετά το τρίτο τάκλιν που θα ‘χει φτάσει το παπούτσι του Γιώργαρου στις αμυγδαλές του, το μαύρο πρόβατο θα ζητήσει μόνο του να πάει δανεικό στους μαχητές της Λιβαδειάς για να φτιάχνει σουβλάκι και σπληνάντερο στον γενειοφόρο τσιφλικά της περιοχής.

Χανταμπάκης: Παίρνουμε το σουτιέν του και το κάνουμε σφεντόνα και μετά βάζουμε λίγο από το ιαματικό νερό του «ξανθού» στην καρύδα του για να τον πάει τρεις και μία. Στη συνέχεια βάζουμε τον Μπο μπροστά στην πόρτα για να μην μπορεί να την ανοίξει ούτε με μετροπόντικα και αφού τον κλείνουμε σε μια ντουλάπα όπως τον ληστή με τις πάνες, ρίχνουμε κέρματα στο τζουντ μποξ του για να μας τραγουδήσει Λάμπη Λιβιεράτο και τον προτείνουμε για αποχώρηση γιατί δεν έδειξε ομαδικό πνεύμα και δεν συνεργαζόταν με τα παιδιά.

Χούτος: Στέλιος respect!

Τι πρέπει να κάνει ένας συμπαίκτης μας για να γίνει μέλος της κλίκας;

Αλεξανδρής: Να είναι σωστός και να προσπαθεί να μιμείται τους κορυφαίους. Στις βουτιές εμένα, στις διαμαρτυρίες τον Σάββα και στις δηλώσεις τον Δημήτρη Σιόβα. Αν τα κάνει όλα αυτά θα βρει μια θέση στην 11άδα ή στο γραφείο Facebook του Ολυμπιακού (απαραίτητη προϋπόθεση να είναι Τσέλσι και αντικειμενικός).

Χανταμπάκης: Να είναι σωστός, τίμιος, καθαρός, να ψηφίζει αυτούς που του υποδεικνύει ο υπέροχος αρχηγός της ομάδας (το όνομά του αρχίζει από Χάνταμ, τελειώνει σε Πάκης και δεν είναι ο πρόεδρος της Δημοκρατίας) και να μου λέει πρωί, μεσημέρι, βράδυ (σαν αντιβίωση) πόσο τέλειος είμαι.

Χούτος: Πόσο τέλειος είσαι Στέλιο μου.

Πιστεύετε ότι τα τελευταία 20 χρόνια είναι καθαρό το ελληνικό πρωτάθλημα;

Αλεξανδρής: Πιο καθαρό και απ’ τα πέναλτι που κέρδιζα. Όλοι το λένε. Εγώ, ο Σάββας, ο Τάκης, ο Άκης, ο Κώστας-Τσέλσι και ο γιος μου. Έχω ηχογραφήσει δήλωσή του να το παραδέχεται όταν με ένα 7άρι και ένα 3 έκανα 21 και του έφαγα την φρουτόκρεμα που είχαμε βάλει στοίχημα.

Χανταμπάκης: Γιατί να μην είναι; Έχει όλα τα στοιχεία που το κάνουν αξιοκρατικό. Ξέρεις τον πρωταθλητή απ’ την πρώτη μέρα, έχει ομάδες που τον στηρίζουν, όποιος του πηγαίνει κόντρα τον τρώει η μαρμάγκα και στο τέλος βγαίνει και αδικημένος. Κάπως έτσι ονειρεύομαι το τέλειο Survivor.

Χούτος: Κοινοποιώ την κατάσταση του Στέλιου.

Αν δεν ήσουν εσύ ποιος θα ήθελες να είσαι;

Αλεξανδρής: Ο Τζόλε γιατί πολλαπλασίασε τα πέναλτι όπως ο Ιησούς τους 5 άρτους και τα 2 ψάρια. 30 κανονικά κέρδισε, 230 εκτέλεσε.

Χανταμπάκης: Ένα κράμα Σόφης Πασχάλη με την καλοσύνη του μισθοφόρου και την ανεκτικότητα της Βαλαβάνη.

Χούτος: Για να μη λέτε ότι απαντάω συνέχεια τα ίδια με τον Στέλιο, θα διαφοροποιηθώ λίγο. Ο Στέλιος Χανταμπάκης.

Ποιος θα πάρει το Survivor;

Αλεξανδρής: Ο Ολυμπιακός.

Χανταμπάκης: Αυτός που θα σας πει ο Λάμπρος.

Χούτος: Αυτός που είπε ότι θα σας πει ο Λάμπρος. Χαχαχαχα σας την έσκασα.

Χανταμπάκης: Ο Αλέκος Αλεξανδρής του Survivor