MENU

Ο κ. Βαζέχα, σε συνέντευξη του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ εκφράζει την αγάπη του για την Ελλάδα και αναφέρεται στις προτεραιότητές του εάν εκλεγεί βουλευτής, και τονίζει ότι το ποδόσφαιρο έχει ομοιότητες με την πολιτική, γιατί «όπως επιθετικά πρέπει να κινείται κάποιος μέσα στο γήπεδο, έτσι επιθετικές θα πρέπει να είναι και οι πρωτοβουλίες στον χώρο της πολιτικής, με σκοπό προτάσεις σύγχρονων και αποτελεσματικών νομοθετημάτων».Ερ: Κύριε Βαζέχα, είστε ένας διάσημος ποδοσφαιριστής γνωστός όχι μόνο για τις επιτυχίες σας εντός γηπέδων, αλλά και για το ήθος σας, που ριζώσατε στην Ελλάδα. Γιατί αποφασίσατε να ασχοληθείτε με την πολιτική; 

Απ: Από την πρώτη ημέρα που βρέθηκα στην Ελλάδα δούλεψα ακατάπαυστα, με ήθος και επιμονή, και αυτό γιατί θεωρώ ότι είμαι φτιαγμένος για τα δύσκολα. Επειδή επέλεξα να είμαι Έλληνας από αγάπη για αυτήν την πατρίδα, νιώθω ότι μπορώ να προσφέρω στο κοινωνικό σύνολο, στους συμπολίτες μου, από την κεντρική πολιτική σκηνή. Έτσι δέχθηκα την τιμητική πρόταση από τον πρόεδρο των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, κ. Πάνο Καμμένο, ο οποίος μου έδωσε την ευκαιρία να προσφέρω στην πόλη που ζω και αγαπώ, την Αθήνα, γι' αυτό και αποφάσισα να διεκδικήσω την ψήφο των συμπολιτών μου στην Α' Αθηνών.Ερ: Γιατί με τους Ανεξάρτητους Έλληνες;Απ: Η τιμητική πρόταση του προέδρου των Ανεξαρτήτων Ελλήνων που μου αφήνει ανοιχτό το πεδίο να ενεργήσω απολύτως ελεύθερος και ανεξάρτητος στον χώρο που γνωρίζω και υπηρέτησα και υπηρετώ, τον αθλητισμό, καθώς επίσης και η έντιμη στάση των ανθρώπων του Κινήματος, με έκαναν να αποφασίσω να διεκδικήσω την ψήφο των συμπολιτών μου στην Α' Αθηνών και να τους εκπροσωπήσω έντιμα, όπως έντιμη ήταν και η πορεία μου στον αθλητισμό. Δεν είμαι πολιτικός, όμως, αγαπάω τον αθλητισμό, τον γνωρίζω, γιατί τον έχω υπηρετήσει και τον υπηρετώ μέχρι σήμερα και δίνω όλες μου τις δυνάμεις.

   Ερ: Τι θα θέλατε να αλλάξετε από αυτά που εσείς θεωρείτε, κακώς κείμενα; Ως νέος άνθρωπος και ως πρότυπο των νέων, ποιες θα είναι οι προτεραιότητές σας, εάν το κόμμα σας μπει στη Βουλή κι εσείς εκλεγείτε βουλευτής;

   Απ: Οι προτεραιότητές μου κινούνται γύρω από τέσσερις βασικούς άξονες: 1. Την οργάνωση του αθλητισμού στα σχολεία, πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, 2. Προώθηση του δίκαιου αιτήματος για να αποκτήσουν γήπεδο οι δύο μεγάλες ομάδες της Αθήνας, ο Παναθηναϊκός και η ΑΕΚ, γιατί μόνο έτσι θα εξασφαλιστεί το μέλλον των δύο ομάδων και η εκπροσώπηση τηής Ελλάδος στα ευρωπαϊκά γήπεδα, 3. Αυστηρότερη νομοθεσία κατά της μάστιγας της εποχής που είναι το ντόπινγκ, 4. Νομοθετικές πρωτοβουλίες με σκοπό την επάνοδο της οικογένειας στους αθλητικούς χώρους με αυστηρή νομοθεσία κατά της βίας.

   Ερ: Το ποδόσφαιρο έχει ομοιότητες με την πολιτική;

   Απ: Φυσικά και έχει ομοιότητες. Όπως επιθετικά πρέπει να κινείται κάποιος μέσα στο γήπεδο, έτσι επιθετικές θα πρέπει να είναι και οι πρωτοβουλίες στον χώρο της πολιτικής, με σκοπό προτάσεις σύγχρονων και αποτελεσματικών νομοθετημάτων.

Βαζέχα: «Γι αυτό κατεβαίνω με τους ΑΝΕΛ»