MENU

Το φαρμάκι που στάζουν σχόλια και αντιδράσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για οτιδήποτε συμβεί, ή λεχθεί από κάποιον - συνήθως διάσημο – ξεπερνούν σε τοξικότητα ακόμα και το υδροκυάνιο.

Βγαίνει η Πρωτοψάλτη στους δρόμους με φορτηγό; Οι «αντιΝ.Δ» λοιδορούν την Πρωτοψάλτη και τον ανιψιό δήμαρχο που σκέφτηκε κάτι τέτοιο και τον θείο Πρωθυπουργό που τους υποδέχτηκε περίχαρος με πάνω από δέκα άτομα γύρω του. Αν οι ΣΥΡΙΖαίοι είχαν βγάλει στους δρόμους τον Χοσέ Καρέρας, οι δεξιοί δεν θα είχαν καμιά συστολή να τον ξεφωνίσουν!Κι αν πάλι η Πρωτοψάλτη είχε απαντήσει αρνητικά στον δήμαρχο, τι θα είχε γίνει τότε, δεν περιγράφεται. Βολές από παντού!

Και εμφανίζεται κι ο Κραουνάκης, που γράφει τραγούδια… μόνο για τους αριστερούς και επανέρχεται και η εκκλησία που απειλεί να… βγάλει επιταφίους με μαραμένα τα λούλουδα του Πάσχα και από την άλλη, η φουκαριάρα η Πρωτοψάλτη να ‘ξερε πως θα προκαλέσει τέτοια επανάσταση με το:«Θωμά, είσαι σπίτι; Τότε ετοιμάσου για Χαβάη...» θα καθόταν σπίτι κι άσε Χαβάη γι’ άλλους… 

Κι όσο «μένουμε σπίτι», τόσο το δηλητήριο γίνεται τοξικότερο, σαν της οχιάς που ξυπνάει από τον χειμωνιάτικο ύπνο της.

Κι οι πολιτικοί πιά διαδικτυακά ασκούν την μικρο-πολιτική τους: Γράφει ένας δημοσιογράφος για εκλογές; Οι αντίπαλοι τον χλευάζουν. Γράφει ο ίδιος κάτι υπέρ της αντιπολίτευσης; Οι συμπολιτευόμενοι τον περιγελούν!Ο τόσος εγκλεισμός και η τόση… συναίνεση δεν αντέχονται• κάπου, κάπως πρέπει να εκτονωθούν, σαν τον ατμό από τις βαλβίδες ασφαλείας στις χύτρες ταχύτητας.

Και ξεπηδάει ξαφνικά χυδαία κριτική από πρώην αποτυχημένο πολιτευτή της Αχαΐας και νυν δημοτικό σύμβουλο,ακόμα και για τον Τσιόδρα!Απάντηση; Χυδαιότερες εκφράσεις για τον εν λόγω κύριο. 

Και οικαθημερινές αναρτήσεις – καταθέσεις ψυχής από την κυρία Έλενα Ακρίτα για κάθε τι που την «πονάει» συνήθως εισπράττουν μίσος και εκχυδαϊσμό.Και φωτιά παίρνουν οι επιθέσεις εκατέρωθεν στα Μέσα με πεζοδρομιακές φράσεις, ανορθόγραφες σχεδόν πάντα,σε γλώσσα πρόστυχη και προσβλητική. Ασπίδα όλων των αντιδρώντων με ταχύτητα εξάπλωσης κορονοϊού;Η απόσταση ασφαλείας και η εν δυνάμει ανωνυμία τους. Θρασύδειλοι, ψευτόμαγκες, που μόλις νιώσουν ότι απειλούνται, οι δήθεν απόψεις τους αναθεωρούνται αυθωρεί και παραχρήμα, μην τους ρίξουν και καμιά μήνυση μέρες που ‘ναι.

Η κοινωνία, ή καλύτερα μεγάλο μέρος της κοινωνίας του διαδικτύου, είναι πλέον πιο μολυσμένη κι από την κλινική «Ταξιάρχες», κι όσο περνάει ο καιρός η θρασύτητα, οι πωρωμένες συνειδήσεις, η κακεντρέχεια και η απύθμενη κακοήθεια θα καλύπτουν σαν τον ιστό αράχνης κάθε τι υγιές που αντιστέκεται. Ο κορονοϊός κάποτε θα νικηθεί, οι θρασύδειλοι των χαρακωμάτων του Internet, ποτέ. Προσοχή λοιπόν!!

Πίσω από κάθε «Πρωτοψάλτη» υπάρχουν χιλιάδες θρασύδειλοι ψευτόμαγκες!