MENU
Google Logo

Προσθέστε το sdna.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google.

Πρόκειται για τις πιο πρόσφατες από μια σειρά εκτελέσεων στις οποίες έχει προχωρήσει το Ιράν τους τελευταίους μήνες για τις διαδηλώσεις του Ιανουαρίου, συμπεριλαμβανομένων ανθρώπων που κατηγορήθηκαν ότι είχαν δεσμούς με το Ισραήλ και τις ΗΠΑ.

Οι κατηγορίες

Ο Χασάν Ντιομπάντ, ο Χαμίντ Καζεμί και ο Ρεζά Ζανγκανέ κατηγορήθηκαν ότι χρησιμοποίησαν πυροβόλα όπλα, χειροβομβίδες και βόμβες μολότοφ, πυρπόλησαν δημόσια κτίρια και προκάλεσαν ζημιές σε υποσταθμό ηλεκτροδότησης στην πόλη Καράτζ, με αποτέλεσμα να προκληθούν διακοπές στην παροχή ρεύματος σε κάποιες περιοχές, σύμφωνα με την ιρανική δικαιοσύνη.

Σύμφωνα με τις δικαστικές αρχές, ο Ντιόμπαντ συνελήφθη στις 11 Ιανουαρίου ύστερα από έρευνες που είχαν ως αποτέλεσμα να ταυτοποιηθεί ως ύποπτος στις επιθέσεις κατά δημόσιας περιουσίας και για πρόκληση βίας.

Άλλα 10 πρόσωπα που κατηγορήθηκαν ότι συμμετείχαν στις ταραχές υπό τις οδηγίες του συνελήφθησαν στη συνέχεια.

Η εκτέλεση των τριών ανδρών έγινε μετά την επικύρωση των ποινών τους από το Ανώτατο Δικαστήριο. Οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι καταδικάστηκαν σε ποινές κάθειρξης 5 έως 10 χρόνων.

Πηγή: Ethnos.gr

Το Ιράν συνεχίζει τις εκτελέσεις: Θανατώθηκαν άλλα τρία άτομα που συμμετείχαν στις διαδηλώσεις