MENU

Σε μία κίνηση-έκπληξη προχώρησε την Τρίτη ο Παναθηναϊκός προχωρώντας στην απόκτηση του 26χρονου Δανού εξτρέμ Ούφε Μπεχ, που έμεινε ελεύθερος από το Ανόβερο!

Ο Μπεχ συμφώνησε προφορικά με το τριφύλλι, όντας ήδη στην Αθήνα κάτω από άκρα μυστικότητα και αφού περάσει τις απαιτούμενες ιατρικές εξετάσεις θα υπογράψει με τους πράσινους συμβόλαιο τριετούς διάρκειας.

Πρόκειται για ποδοσφαιριστή με καλό βιογραφικό, καθώς έχει αγωνιστεί σε όλες τις εθνικές ομάδες της Δανίας, από την Κ16, μέχρι την Ολυμπιακή ομάδα της χώρας του και έχει επίσης τρεις συμμετοχές με την ανδρών της Εθνικής Δανίας.

Είναι αριστεροπόδαρος, αλλά του αρέσει να αγωνίζεται στο δεξί φτερό της μεσαίας γραμμής και της επίθεσης, με βασικό χαρακτηριστικό του την ταχύτητα και την ικανότητά του στο «ένας εναντίον ενός».

Στην Μπουντεσλίγκα και το Ανόβερο δεν κατάφερε να διακριθεί ιδιαίτερα και αυτός ήταν ο λόγος που παραχωρήθηκε πέρυσι ως δανεικός στην Μπρόντμπι, με τη φανέλα της οποίας αγωνίστηκε για έξι μήνες και είχε 8 συμμετοχές με δύο γκολ και μία ασίστ.

Ο Νίκος Νταμπίζας εξασφάλισε την προφορική συμφωνία με τον Δανό άσο που είναι σε ιδανική ποδοσφαιρική ηλικία και επιθυμεί να ξαναμπεί στο δυναμικά στο ευρωπαϊκό προσκήνιο.

Οι τραυματισμοί... φρέναραν την καριέρα του!

Ο Μπεχ γεννήθηκε στην Κοπεγχάγη στις 13 Γενάρη του 1993, έχει ύψος 1.69 και ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα από τη Λίνγκμπι (2010-13).

Με τη φανέλα της Λίνγκμπι το 2011 ανακηρύχθηκε ως το πιο ελπιδοφόρο ταλέντο στη Δανία, κερδίζοντας το έπαθλο «U-19 Danish national team talent prize».

Κατόπιν πήρε μεταγραφή για τη Νόρτσελαντ όπου παρέμεινε δύο χρόνια πριν αποκτηθεί από το Ανόβερο το καλοκαίρι του 2015 έναντι 2.000.000 ευρώ.

Με τη γερμανική ομάδα υπέγραψε συμβόλαιο τεσσάρων χρόνων, αλλά αντιμετώπισε αρκετά προβλήματα τραυματισμών, τα οποία του στέρησαν τη διεκδίκηση βασικού ρόλου.

Δόθηκε ως δανεικός στην Γκρόιτερ Φιρτ για έξι μήνες, από τον Γενάρη έως το καλοκαίρι του 2018 και εν συνεχεία, πέρυσι, παραχωρήθηκε δανεικός στην Μπρόντμπι μέχρι τον Γενάρη, με οψιόν ανανέωσης του δανεισμού του έως το τέλος της σεζόν. Η οψιόν δεν ενεργοποιήθηκε εξαιτίας ενός προβλήματος τραυματισμού που τον άφησε εκτός για ένα μήνα.

Στον Παναθηναϊκό ο Ούφε Μπεχ ευελπιστεί ότι θα αφήσει πίσω του οριστικά τις δυσκολίες τραυματισμών που του παρουσιάστηκαν και προσδοκά να επιστρέψει στο ευρωπαϊκό ποδοσφαιρικό γίγνεσθαι.

Παναθηναϊκός: Συμφωνία με τον Δανό εξτρέμ Ούφε Μπεχ! (vid)