MENU

Επέστρεψε. Σώος. Αβλαβής. Στάθηκε ξανά στα πόδια του, έδωσε την μάχη της ανάρρωσης και της αποκατάστασης, επούλωσε όλα τα τραύματα σε σώμα και ψυχή και έβαλε ξανά σφυρίχτρα στο στόμα του.

Πέρασαν ακριβώς 110 ημέρες από την ημέρα που κάποιοι υποψήφιοι δολοφόνοι αποπειράθηκαν να του κόψουν το νήμα της ζωής, όμως η δίψα για ζωή υπερνικά τα πάντα.

Ο Θανάσης Τζήλος επέστρεψε στους αγωνιστικούς χώρους και έκανε αυτό που του αρέσει περισσότερο: να διαιτητεύει αγώνες.

Δεν έχει σημασία αν τα πήγε καλά στο Περιστέρι, στον αγώνα του Ατρόμητου με τον Απόλλωνα Σμύρνης.

Σημασία έχει ότι ήταν εκεί. Η επίθεση των τραμπούκων έξω από το σπίτι του δεν κατάφερε να τον λυγίσει, περισσότερο ίσως να τον ατσάλωσε.

Πέρασαν 110 ημέρες από τότε και για καιρό παρακολουθούσαμε τις εξελίξεις στην πορεία ανεύρεσης των δολοφόνων σαν ένα καλογραμμένο αστυνομικό σίριαλ.

Πρώτα μάθαμε για το περίφημο λευκό Polo που νοίκιασαν οι φερόμενοι ως δράστες.

Μετά μάθαμε ότι η πορεία τους από την Αθήνα ως την Λάρισα και πάλι πίσω καταγράφηκε σε ουκ ολίγες κάμερες.

Αργότερα μάθαμε ότι οι φερόμενοι ως δράστες ταυτοποιήθηκαν και αναζητούνται.

Μάθαμε με κάθε λεπτομέρεια για τον περίφημο 46χρονο οργανωμένο οπαδό μεγάλης ομάδας με τα αρχικά Δ.Μ., ο οποίος διέφυγε στο εξωτερικό. Για τον 28χρονο πρώην ποδοσφαιριστή με τα αρχικά Χ.Π., ο οποίος παραδόθηκε στις αρχές, αλλά αφέθηκε ελεύθερος. Για τους δύο εν ενεργεία αστυνομικούς που συμμετείχαν στην επίθεση, για τις συνομιλίες του με τα πακιστανικά τηλέφωνα και όλα τα στίγματα που άφησαν με αυτούς που επικοινώνησαν πριν και μετά την επίθεση, μάθαμε για την σχέση του εμπλεκόμενου αστυνομικού με θέση υπεύθυνου ασφαλείας ιδιοκτήτη ΠΑΕ, μάθαμε για τις συνομιλίες των φερόμενων ως δραστών με κατηγορούμενο για την υπόθεση του Noor 1, μάθαμε τα πάντα.

Τι δεν μάθαμε ποτέ;

Αφού η υπόθεση εξιχνιάστηκε (σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ), αφού οι φερόμενοι ως δράστες ταυτοποιήθηκαν, τότε που είναι οι συλληφθέντες;

Πότε θα αποδοθεί δικαιοσύνη; Όταν παραγραφούν τα αδικήματα;

Τι να περιμένει ο μέσος Έλληνας πολίτης, όταν σε μία εξιχνιασμένη -σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ το επαναλαμβάνουμε- δεν υπάρχει η παραμικρή πληροφόρηση για την τύχη των δραστών, αλλά και η παραμικρή επίπτωση σε αυτούς που τέλεσαν μία τόσο ειδεχθή πράξη;

Μήπως τελικά ο μόνος που θα την πληρώσει τελικά -εκτός από τον Θανάση Τζήλο- θα είναι το λευκό Polo;

Ο Τζήλος επέστρεψε - Οι… παραλίγο δολοφόνοι του πού είναι;