MENU

Ο Τζιμπρίλ Σισέ ετοιμάζεται να έρθει στην Αθήνα για να παρακολουθήσει από κοντά το ντέρμπι του Παναθηναϊκού με τον Ολυμπιακό. Όσα χρόνια και αν περάσουν ο Γάλλος σούπερ σταρ δεν ξεχνά το τριφύλλι και δεν χάνει ευκαιρία να έρχεται στη χώρα μας για να δει από κοντά την ομάδα με την οποία έζησε μεγάλες στιγμές, την ομάδα στην οποία έδωσε πολλά αλλά και πήρε. Μάλιστα, την Πέμπτη «ανέβασε» και μία φωτογραφία του με την πράσινη φανέλα, μετρώντας αντίστροφα για το ματς της Κυριακής.

Ο Σισέ κατά το διάστημα της παρουσίας του στην Ελλάδα μπήκε για τα καλά στο πνεύμα της ομάδας και κατάλαβε τι σημαίνει ένα ματς κόντρα στον αιώνιο αντίπαλο, ο υπέρ πάντων αγών. Τη χρονιά του νταμπλ στο οποίο ο Σισέ ήταν από τους μεγάλους πρωταγωνιστές, δεν κατάφερε να σκοράρει απέναντι στους ερυθρόλευκους όμως ένιωσε πολύ καλά μέσα του πως είναι η ατμόσφαιρα αυτών των αγώνων. Ένα από τα πιο σπουδαία του παιχνίδια με τη φανέλα του Παναθηναϊκού εντός Ελλάδας ήταν εκείνο με τους Πειραιώτες στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας όταν με δύο δικά του γκολ το τριφύλλι είχε ανατρέψει το εις βάρος του σκορ που είχε διαμορφωθεί από ένα γκολ του Κέβιν Μιραλάς και είχε επικρατήσει με 2-1.

Ο Γάλλος κατά καιρούς ανεβάζει στα social media αρκετές φωτογραφίες από εκείνο το παιχνίδι δείχνοντας πως είναι από αυτά που του έχουν μείνει χαραγμένα στο μυαλό από την τεράστια καριέρα του. Στον δεύτερο γύρο εκείνης της σεζόν (2010/11) έγινε μάρτυρας των όσων ντροπιαστικών για το ελληνικό ποδόσφαιρο συνέβησαν στο παιχνίδι των δύο ομάδων στο «Γ. Καραϊσκάκης». Για εκείνα τα γεγονότα, μάλιστα, αλλά και λόγω των δηλώσεων που ακολούθησαν οδηγήθηκε και στα δικαστήρια με τον μεγαλομέτοχο του Ολυμπιακού, Βαγγέλη Μαρινάκη.

Ο Σισέ έμαθε πως η κόντρα του Παναθηναϊκού με τον Ολυμπιακό είναι η σύγκρουση δύο διαφορετικών κόσμων. Άλλωστε, όπως είχε ξεκαθαρίσει και ο ίδιος στη μεγάλη συνέντευξη που είχε παραχωρήσει προ μηνών στο SDNA, στην ομάδα του Πειραιά δεν θα πήγαινε ούτε με… 100 εκατ. ευρώ! Μάλιστα, όταν του είχε ζητηθεί να περιγράψει τι του έρχεται στο μυαλό όταν ακούει «Ολυμπιακός», είχε απαντήσει «Ο μεγάλος αντίπαλος και τον σέβομαι. Πόλεμος για μία ζωή! Θα είναι πάντα οι εχθροί μου αλλά τους σέβομαι. Έχω όμως ένα θέμα με τον ιδιοκτήτη».

Θυμηθείτε εδώ ολόκληρη την αποκλειστική συνέντευξη του Τζιμπρίλ Σισέ

Αυτά τα ντέρμπι είναι το πάθος του! (vids)