MENU

Το ενδεχόμενο εμπλοκής στον ποδοσφαιρικό Παναθηναϊκό “έπαιξε” δυνατά για τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο πριν λίγους μήνες, χωρίς τελικά να τελεσφορήσουν οι διαπραγματεύσεις με τον Γιάννη Αλαφούζο, ωστόσο δεν εγκατέλειψε ποτέ τις σκέψεις του να εμπλακεί στην “πράσινη” ΠΑΕ. Μάλιστα ο διοικητικός ηγέτης του μπασκετικού Παναθηναϊκού εμφανίζεται ιδιαίτερα “ζεστός” στη συγκεκριμένη προοπτική, κάτι για το οποίο είναι ενήμερη και η κυβέρνηση.

Όπως αναφέρει σε σημερινό του ρεπορτάζ στη “Live Sport” ο Βασίλης Βέργης, την περασμένη εβδομάδα ο Αλέξης Τσίπρας κι ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος είχαν “επικοινωνία” μέσω τρίτου, ο οποίος είναι σύμβουλος του πρωθυπουργού στο Μέγαρο Μαξίμου. Το ερώτημα που μεταφέρθηκε στον ισχυρό άνδρα του Παναθηναϊκού Superfoods είναι αν “θέλει ολόκληρο το ΟΑΚΑ (σ.σ. τις εγκαταστάσεις του Ολυμπιακού Αθλητικού Κέντρου Αθηνών) ή συζητάει και για κομμάτια του” και η απάντηση που πήρε ήταν πως “Συζητάω τα πάντα”!

Η κυβέρνηση είναι πλέον πεπεισμένη, όπως σημειώνεται, ότι ο κ.Γιαννακόπουλος το σκέφτεται πιο σοβαρά από ποτέ να αποκτήσει την ΠΑΕ Παναθηναϊκός, παίρνοντας μαζί με το γκρουπ των ξένων funds που έχει μαζί του όλο το ΟΑΚΑ, ή και μέρος του, κάτι βέβαια που αποτελεί προϋπόθεση για τον ίδιο.

Την ίδια στιγμή ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης έχει έτοιμη τη δική του πρόταση για το ΟΑΚΑ, τον Παναθηναϊκό, τη μπασκετική ΑΕΚ και την Πολιτεία και σκοπεύει να την καταθέσει στον πρωθυπουργό μέχρι το Σάββατο. Την περασμένη εβδομάδα άλλωστε υπήρξε συνάντηση Βασιλειάδη-Τσίπρα, μετά την επικοινωνία που είχε γίνει με τον Γιαννακόπουλο κι εκεί ο υφυπουργός έβαλε το θέμα σε μία διαφορετική διάσταση.

Σύμφωνα με το εν λόγω πλάνο, οι εγκαταστάσεις του ΟΑΚΑ χωρίζονται σε 15 “κομμάτια” και το καθένα βγαίνει σε δημόσιο διαγωνισμό. Ο κ.Βασιλειάδης θεωρεί ότι έτσι μπορεί πιο εύκολα να προσελκύσει ξεχωριστούς επενδυτές για κάθε κομμάτι και να αποκλείσει ουσιαστικά όποιους δεν θέλει. Δεν πρόκειται βέβαια για “φωτογραφικούς διαγωνισμούς”, αλλά δεδομένα για εκείνους που θα διευκολύνουν το έργο της κυβέρνησης ως προς τους στόχους της. Στην πρόταση Βασιλειάδη θα δίνεται στον Παναθηναϊκό ως έχει το σημερινό γήπεδο ποδοσφαίρου (με δυνατότητα συζήτησης των δύο πλευρών για μερική “ανακατασκευή”), το κλειστό του μπάσκετ, το κολυμβητήριο, αλλά και πολλά στρέμματα εκμεταλλεύσιμα για εμπορικούς χώρους, ακόμη και πρόβλεψη για δημιουργία “Aqua Parks”. Βασική προτεραιότητα του εν λόγω σχεδίου ωστόσο είναι να διατηρηθούν στο ΟΑΚΑ οι χώροι ζωτικής σημασίας για τις ομοσπονδίες (μπάσκετ, βόλεϊ, κτλ.), να διατηρηθεί ο στίβος στο ανοιχτό του ΟΑΚΑ και να δοθεί η δυνατότητα για δημιουργία χώρων μαζικού αθλητισμού.

Αξίζει να σημειωθεί πως στην αρχική πρόταση που είχε καταθέσει ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος για το ΟΑΚΑ, περιλαμβανόταν και η ανέγερση υπερπολυτελούς ξενοδοχείου εντός των εγκαταστάσεων. Πρόθεσή του εξάλλου είναι να αλλάξει εντελώς εικόνα το Ολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο Αθηνών, να υπάρξουν όσο το δυνατόν περισσότερες εμπορικές χρήσεις και να συνδέονται με τον Παναθηναϊκό σε όλα τα επίπεδα. Στο πρότζεκτ του "ATHENS ALIVE OAKA" ο Βασιλειάδης όχι μόνο είναι θετικός, αλλά θέλει να το πάει ακόμη πιο πέρα. Συγκεκριμένα στο πλάνο του περιλαμβάνεται η ανέγερση κι ενός μικρότερου “αθλητικού ξενοδοχείου” όπου θα μπορούν να φιλοξενηθούν ομάδες για προετοιμασία.

Μέσα σε όλα αυτά επισημαίνεται ότι εδώ και καιρό ο Αλέξης Τσίπρας έχει θέση μεταξύ των προτεραιοτήτων της κυβέρνησής του να βρεθεί λύση στον ποδοσφαιρικό Παναθηναϊκό, με τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο να έχει μεταφέρει -σύμφωνα με το δημοσίευμα- προς τους κυβερνώντες πως: “Αν βγάλουμε άκρη με το γήπεδο και καταλήξουμε με το ΟΑΚΑ, τότε σίγουρα θα πάρω την ΠΑΕ”.

Από εκεί και πέρα επισημαίνεται πως πρόθεση της κυβέρνησης είναι να έχουν ολοκληρωθεί τα πάντα μέχρι το Πάσχα. Να έχει δηλαδή επιτευχθεί συμφωνία με τον Γιαννακόπουλο για το ΟΑΚΑ, να έχει προχωρήσει ο τελευταίος στη συμφωνία με τον Γιάννη Αλαφούζο για την απόκτηση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών της ΠΑΕ Παναθηναϊκός και να υπάρξουν οι σχετικές ανακοινώσεις μέχρι το Πάσχα. "Να κάνουν Ανάσταση ευτυχισμένοι οι οπαδοί του Τριφυλλιού", ειπώθηκε χαρακτηριστικά.

Γιαννακόπουλος - κυβέρνηση συζητούν για ΟΑΚΑ και ΠΑΕ!