MENU

Πώς κυλάει η προετοιμασία ως τώρα; Δεύτερη χρονιά με τον ΠΑΣ που κάνω προετοιμασία εδώ στο Καρπενήσι. Το βασικό στάδιο είναι σίγουρα το πιο δύσκολο κομμάτι. Πιο πολύ δώσαμε έμφαση στο κομμάτι της φυσικής κατάστασης τις πρώτες μέρες και πλέον περνάμε στο αναερόβιο κομμάτι και στα παιχνίδια. Βρίσκουμε ρυθμό και αποκτάμε την ομοιογένεια που χρειάζεται.

Δώσατε ήδη το πρώτο φιλικό. Ποια τα συμπεράσματα; Πιο πολύ θέλαμε να δούμε κάποια τακτικά ζητήματα. Παραταχθήκαμε με 2 διαφορετικές ενδεκάδες, ήταν μια πάρα πολύ καλή προπόνηση κι ένα χρήσιμο τεστ για μας. Κάναμε 20 σερί μέρες ασταμάτητα διπλές προπονήσεις και για πρώτο φιλικό ήταν θετικά τα δείγματα.

Έχεις να ανταγωνιστείς άλλους δύο εξαιρετικούς τερματοφύλακες, τον Βελλίδη και τον Περιστερίδη, αν και ο τελευταίος θα αργήσει να επιστρέψει. Πόσο καλό σας κάνει αυτός ο συναγωνισμός μέσα στην ομάδα; Νομίζω ότι είναι πολύ καλό και ανεβάζει το επίπεδο της ομάδας. Υπάρχει υγιής ανταγωνισμός μεταξύ μας μέσα απ’ αυτό θα προκύψει η περαιτέρω εξέλιξή μας.

Η μεταγραφολογία γύρω από το όνομά σου σ’ έχει επηρεάσει με κάποιον τρόπο; Αυτό που μ’ ενδιαφέρει εμένα κατά κύριο λόγο είναι να είμαι προσηλωμένος στην ομάδα μου. Ακούγονται διάφορα, δεν με απασχολεί όμως ιδιαίτερα το θέμα της μεταγραφής. Με τον ΠΑΣ Γιάννινα έχω έναν ακόμα χρόνο συμβόλαιο και θα προσπαθήσω να βγάζω πάντα τον καλύτερό μου εαυτό. Τα υπόλοιπα απασχολούν περισσότερο εσάς. Εγώ είμαι συγκεντρωμένος μόνο στον ΠΑΣ Γιάννινα.

Έχεις παίξει παλιότερα στην Τουρκία. Αν τελικά ερχόταν κάποια καλή πρόταση, θα προτιμούσες να πάρεις μεταγραφή ξανά κάπου έξω; Δεν έχω καθίσει να το σκεφτώ. Το μυαλό μου δεν είναι στο τι θα γίνει στο μακρινό μέλλον, αλλά στο τι θα γίνει τώρα άμεσα. Τώρα είμαι στον ΠΑΣ, θέλω να ξεκινήσει θετικά η χρονιά, να είμαι πάνω απ’ όλα υγιής και να κάνω καλά παιχνίδια.

Το συμβόλαιό σου με τα Γιάννινα θα ολοκληρωθεί σ’ έναν χρόνο. Έχετε κάνει κάποια συζήτηση με τον κ. Χριστοβασίλη για πρόωρη ανανέωση; Μετά την επιστροφή μας από το Καρπενήσι θα γίνει μια πρώτη συζήτηση, να βρούμε μια «χρυσή» τομή. Θα δούμε, είναι νωρίς ακόμα για να πούμε κάτι.

Πέρυσι έκανες εξαιρετικό πρωτάθλημα, στο μυαλό σου έχεις την κλήση στην Εθνική ομάδα ακόμα; Σε ομαδικό επίπεδο είναι ευχάριστο ένας τερματοφύλακας να δίνει βαθμούς στην ομάδα του. Σε ατομικό επίπεδο χαίρομαι ασφαλώς, αλλά πάνω απ’ όλα με χαροποιεί που παίρνει μέσα από εμένα βαθμούς η ομάδα. Η ανταμοιβή σε προσωπικό επίπεδο μπορεί να έρθει πράγματι με την κλήση στην Εθνική ομάδα. Είναι ύψιστη τιμή να φορέσεις το εθνόσημο. Μέσα από τα παιχνίδια της φετινής σεζόν θα επιδιώξω τις καλές εμφανίσεις και ό,τι έρθει. Ο ΠΑΣ Γιάννινα έχει βαρύτητα πλέον σαν όνομα και μπορεί να ανοίξει «πόρτες».

Η δουλειά με τον κ. Τσελιόπουλο, τον γυμναστή σας, πως είναι; Κάνουμε σκληρή και σημαντική δουλειά. Αρχίζουμε να «χτίζουμε» πάλι το κομμάτι της επόμενης σεζόν, ώστε να είμαστε συγκεντρωμένοι και να δένουμε με το υπόλοιπο σύνολο. Ο κ. Τσελιόπουλος με πήρε από την αρχή από κοντά, κάναμε πάρα πολλές συζητήσεις, δώσαμε έμφαση σε ορισμένα πράγματα που έπρεπε να βελτιωθώ ατομικά. Έχουμε δημιουργήσει μια σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ μας.

Από την περσινή σεζόν ποια θεωρείς ως την πιο σημαντική απόκρουση; Αν πούμε για την πιο σημαντική, θα έλεγα τη διπλή απόκρουση που έκανα στο παιχνίδι με την Οντ στη Νορβηγία και κρατηθήκαμε μέσα στο παιχνίδι της πρόκρισης. Ήταν παιχνίδι σπουδαίας σημασίας για την ομάδα, αλλά και για τον κόσμο και συνδυάστηκε φυσικά και με την πρόκριση. Οπότε σίγουρα ήταν η πιο σημαντική επέμβαση που έκανα την προηγούμενη σεζόν.

Ποιος θα είναι ο στόχος σας για φέτος; Πρέπει να ξεκινήσουμε δυνατά τη σεζόν. Έχουμε πολύ δύσκολο πρόγραμμα στην αρχή, παίζοντας με ομάδες που θα έχουν υψηλούς στόχους. Βασικότερος στόχος της ομάδας μας είναι να κάνει την έδρα της «φρούριο». Αν εξασφαλίσουμε αυτό, τότε οι εκτός έδρας βαθμοί θα καθορίσουν αν μπορούμε να διεκδικήσουμε ακόμα και την πεντάδα. Το κλίμα το έχουμε, την ομοιογένεια τη βρίσκουμε, τα τακτικά θέματα καθημερινά δουλεύονται, αν είμαστε σοβαροί και πειθαρχημένοι, θα ξεκινήσουμε δυναμικά τη σεζόν.

Είπες για έδρα-«φρούριο». Ήδη υπήρξε η υπόσχεση από τον κ. Χριστοβασίλη, ότι θα είναι έτοιμο το γήπεδο στο ματς με την ΑΕΚ. Πόσο θα σας βοηθήσει ένας καλύτερος αγωνιστικός χώρος φέτος; Δείξαμε πολλές φορές ότι δεν σκεφτόμασταν το γηπεδικό πρόβλημα, αλλά το κάθε παιχνίδι. Είναι ένας ανασταλτικός παράγοντας για μας το γήπεδο, αλλά δεν το αφήναμε να μας επηρεάζει. Αν καταφέρουμε να έχουμε τελικά έναν καλό αγωνιστικό χώρο, αυτό μόνο καλό θα μας κάνει. Ένας καλός αγωνιστικός χώρος σίγουρα βελτιώνει και το προϊόν και φέρνει περισσότερο κόσμο στο γήπεδο, αφού θα μπορεί να παρακολουθεί ένα πιο θεαματικό παιχνίδι.

Ο κόσμος συνήθως στην αρχή είναι επιφυλακτικός για το τι θα δει στην αρχή, αλλά σας δείχνει εν τέλει εμπιστοσύνη. Τι θα του έλεγες για φέτος; Ελπίζω να έχουμε δίπλα μας τον κόσμο και να μας δίνει την απαραίτητη ώθηση. Έχουμε ανάγκη την καλή «ακουστική» των «Ζωσιμάδων». Τα Γιάννενα είναι μεγάλη ομάδα και πάντα έχουν δίπλα τους τον κόσμο.

Θα μπω στον πειρασμό να σε ρωτήσω για το τατουάζ που έχεις στο χέρι σου. Βλέπω τον χάρτη της Ευρώπης και μια εντυπωσιακή απόκρουση τερματοφύλακα. Τι συμβολίζει για εσένα; Εγώ είμαι αυτός που κάνει την απόκρουση. Είναι λίγο πιο παλιά φάση. Μου θυμίζει μια σημαντική προσωπική στιγμή, την οποία θέλησα να την αποτυπώσω για να τη θυμάμαι και να παίρνω δύναμη.

Πασχαλάκης στο SDNA: «Έχω συμβόλαιο και είμαι προσηλωμένος στον ΠΑΣ»