MENU

Αναλυτικά, όσα δήλωσε ο Μπρούνο Βιάνα στη Real News που κυκλοφορεί:

Ξαφνικά και γρήγορα από τη Βραζιλία στην Ελλάδα και τον Ολυμπιακό. Πώς σου φάνηκε αυτή η διαδρομή;

«Ναι, ήταν ξαφνικό γιατί υπήρξε το ενδιαφέρον από τον Ολυμπιακό και τον κ. Μπέντο. Είχαμε συνεργαστεί στην Κρουζέιρο, είχαμε καλή σχέση και αμέσως μου μεταφέρθηκε το ενδιαφέρον. Τα βρήκαν οι δύο σύλλογοι και πήρα το πρώτο αεροπλάνο για να υπογράψω. Είμαι ευχαριστημένος από αυτή την εξέλιξη, είναι κάτι που μου αρέσει ως ιδέα, ως προοπτική».

Έκανες ντεμπούτο με την ομάδα. Τι περιμένεις στη συνέχεια;

«Θέλω να γράψω ιστορία με τον Ολυμπιακό. Γνωρίζω πού έχω έρθει. Έχω την ευκαιρία να παίξω στην Ευρώπη, αλλά αυτό που με νοιάζει τώρα είναι να δουλέψω. Ο κ. Μπέντο με γνωρίζει, εγώ πιστεύω στον εαυτό μου και θέλω να βοηθήσω την ομάδα να πετύχει τους στόχους της. Για το ντεμπούτο μου, είναι θετικό ότι πήραμε τη νίκη, παρά το γεγονός ότι βρεθήκαμε νωρίς πίσω στο σκορ».

Ο κόσμος του Ολυμπιακού τι μπορεί να περιμένει από εσένα; Έχει γίνει μεγάλη κουβέντα για την αμυντική γραμμή της ομάδας…

«Ο κόσμος έχει απαιτήσεις, παντού έτσι είναι, αλλά γνωρίζω πως ο Ολυμπιακός είναι μια ομάδα με πίεση. Έχω εμπιστοσύνη σε αυτά που μπορώ να προσφέρω, αλλά σίγουρα έχω και περιθώρια βελτίωσης. Χαίρομαι που θα συνεργαστώ με έναν προπονητή που μου έχει δείξει πως με εκτιμά και θέλω να πιστεύω πως στο τέλος της χρονιάς ο κόσμος θα έχει μείνει ικανοποιημένος από εμένα».

Στον Ολυμπιακό αρκετοί Βραζιλιάνοι πέτυχαν. Είναι αυτό οδηγός σου;

«Γνωρίζω πως έπαιξαν πολλοί εδώ, ναι… Και μεγάλα ονόματα του ποδοσφαίρου της Βραζιλίας, όπως ο Ριβάλντο, ο Τζιοβάνι. Για εμένα είναι κάτι διαφορετικό. Έρχομαι σε μια μικρή ηλικία, αλλά σε αυτές τις πρώτες ημέρες βλέπω πολλά κοινά στοιχεία της Ελλάδας με την πατρίδα μου και αυτό με βοηθά να προσαρμοστώ. Όλοι είναι στο πλευρό μου από την πρώτη ημέρα, οι άνθρωποι της ομάδας, οι συμπαίκτες μου. Αυτό σίγουρα θα με κάνει να νιώθω πιο άνετα με την πάροδο του χρόνου και να είμαι αφοσιωμένος μόνο στη δουλειά μου».

Την Πέμπτη σας περιμένει το δεύτερο ευρωπαϊκό ραντεβού με αντίπαλο τον ΑΠΟΕΛ από την Κύπρο…

«Κάναμε ένα πολύ καλό πρώτο βήμα στην Ελβετία. Παρότι η ομάδα δεν είναι ακόμη 100% έτοιμη, ήταν διαβασμένη, κάναμε έξυπνο παιχνίδι και πήραμε τρεις βαθμούς. Τώρα πρέπει να εκμεταλλευθούμε την έδρα μας, έχουμε και άλλο ματς μετά εδώ (με την Αστάνα). Αν κάνουμε δύο νίκες στο σπίτι μας, νομίζω πως θα είμαστε πάρα πολύ κοντά στον στόχο μας, που είναι η πρόκριση από τον όμιλο αρχικά».

Βιάνα: «Γνωρίζω που έχω έρθει, θέλω να γράψω ιστορία»