MENU
ΑΝΑΛΥΣΗ LIVE LIVE
STOIXIMAN SUPER LEAGUE
Τούμπα, Novasports 1
ΠΑΟΚ
ΠΑΟΚ
0 1
Ηρακλής
ΗΡΑΚΛΗΣ
ΔΕΙΤΕ ΤΟ LIVE

Ο Ηρακλής, κρατούσε γερά το.. ρόπαλό του και με γκολ του Λεοζίνιο στο 73' κέρδισε με 1-0 τον ΠΑΟΚ, σε μία Τούμπα που αποδοκίμασε έντονα τους παίκτες του Ιγκόρ Τούντορ. Οι φιλοξενούμενοι ήταν καλύτεροι στο παιχνίδι, είχαν σχέδιο, έκλεισαν τα ατού του Δικεφάλου και με το "χρυσό" γκολ του Βραζιλιάνου άσου, πήαν ένα τρίποντο, που τους επιτρέπει να κάνουν όνειρα...πεντάδας.

Ο ΠΑΟΚ, σε κανένα σημείο του αγώνα δεν μπόρεσε να επιβάλλει το ρυθμό του με τον Θάνο και τον α' βοηθό του Ευθυμιάδη να ακυρώνουν κανονικό γκολ του Μυστακίδη, στο 53', με την Τούμπα για ακόμα ένα παιχνίδι να παραδίδει μαθήματα πολιτισμού, αφού χειροκρότησε τους παίκτες του Ηρακλή κατά την αποχώρησή τους.

Αλληλοεξουδετερώθηκαν

Ο καλά τακτικά στημένος Ηρακλής, έλεγξε το ρυθμό του αγώνα στο πρώτο ημίχρονο με τον ΠΑΟΚ με εξαίρεση το καλό του ξεκίνημα στο παιχνίδι, να μην μπορεί και πάλι να κυκλοφορήσει τη μπάλα, με αποτέλεσμα να αδυνατεί να φτιάξει φάσεις μπροστά από την εστία του Περνίς.

Ο Ιγκόρ Τούντορ, έχοντας να διαχειριστεί τις πολλές απουσίες βασικών του παικτών, επανέφερε μετά από καιρό το 3-5-2, με τον Ηρακλή να μην αλλάζει στιγμή το 4-2-3-1 το οποίο επιλέγει ως επί το πλείστον ο Νίκος Παπαδόπουλος.

Οι «κυανόλευκοι» είχαν σε καλή ημέρα τους Καρασαλίδη και Λεοζίνιο, με τον πρώτο να αναχαιτίζει τις προσπάθειες των παικτών του ΠΑΟΚ και τον δεύτερο να δίνει ρυθμό στην ομάδα του Παπαδόπουλου. Αντίθετα, ο ΠΑΟΚ όπως ήταν λογικό φόρτωσε τις πτέρυγές τους με τους δραστήριους, Λέοβατς και Κίτσιου να έχουν μεγάλη συμμετοχή στο επιθετικό ανάπτυξη του Δικεφάλου.

Παρόλα αυτά, οι φάσεις έβγαιναν με δυσκολία για τις δύο ομάδες με τον ΠΑΟΚ να έχει την καλύτερη στο 40’, όταν ο Μπερμπάτοφ νίκησε τους αμυντικούς του Ηρακλή στον «αέρα» όμως η κεφαλιά του πέρασε δίπλα από το δοκάρι του Περνίς, με τον Ηρακλή να απειλεί μία φορά με ένα μακρινό σουτ του Κυριακίδη.

Ξέφρενος ρυθμός και ακυρωθέν γκολ

Ο ΠΑΟΚ βγήκε αποφασισμένος στον αγωνιστικό χώρο της Τούμπας για να "καθαρίσει" το παιχνίδι, όμως το γκολ που πέτυχε στο 53' ο Μυστακίδης, ακυρώθηκε λανθασμένα ως οφσάιντ από τον Θάνο και τον α' βοηθό της αναμέτρησης Ευθυμιάδη.

Ο Ηρακλής άντεξε στην πίεση που του άσκησε ο ΠΑΟΚ και από το 60' και έπειτα βρήκε και πάλι τα πατήματά του στον αγωνιστικό χώρο, με τον Βέλλιο στο 59' να χάνει μοναδική ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ, με τον Μπουλούτ και τους ανθρώπους του Ηρακλή, να "φωνάζουν" για πέναλτι στην εξέλιξη της φάσης, με τον Θάνο να δείχνει "παίζετε".

"Πάγωσε" την Τούμπα ο Λεοζίνιο

Στο 71' ο ΠΑΟΚ έχασε την καλύτερή του στιγμή στο παιχνίδι με τον Πέλκα να σημαδεύει το δοκάρι του Περνίς, με τον Σλοβάκο γενικώς να κάνει καταπληκτικό παιχνίδι. Δύο λεπτά αργότερα, ο Ηρακλής σε μία έξοχη αντεπίθεση, βρήκε τον τρόπο να.. παγώσει την Τούμπα, με τον Λεοζίνιο να υποδέχεται την ασίστ του Βέλλιου και με ωραίο πλασέ να γράφει το 0-1 που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα της αναμέτρησης, με τους φίλους του Δικεφάλου να ξεσπούν κατά πάντων.

ΠΑΟΚ (Ιγκόρ Τούντορ): Βελλίδης, Κίτσιου (65’ Χαρίσης), Χατζηισαΐας, Βίτορ, Τζαβέλλας, Σάμπο, Τσίμιροτ, Κάτσε, Λέοβατς (46’ Μυστακίδης), Πέλκας, Μπερμπάτοφ (79’ Γκολάσα).

Ηρακλής (Νίκος Παπαδόπουλος): Περνίς, Σαραμαντάς, Μπαρτολίνι, Ζιαμπάρης, Μπουκουβάλας, Καρασαλίδης, Κυριακίδης, Τσιλιανίδης (62’ Ιντζόγλου), Λεοζίνιο (78’ Πουρτουλίδης), Μπουλούτ, Βέλλιος.

GREXIT: Ο Σάμπο. Ελλείψη άλλων επιλογών πήρε έπειτα από καιρό θέση στο αρχικό σχήμα, όμως ο Σλοβάκος δεν έκανε τίποτα σωστά, με αποτέλεσμα να καταγράψει μία ακόμα αρνητική παρουσία στο ενεργητικό του.

EURO GROUP: Ο Λεοζίνιο. Ο Βραζιλιάνος στη δεύτερή του εμφάνιση με τον Ηρακλή, πέτυχε το γκολ της νίκης, το οποίο και θα μνημονεύει για πολλά χρόνια, ενώ η συνολικότερη παρουσία του ήταν καταλυτική για τον Ηρακλή.

CAPITAL CONTROL: Μαντάρα τα έκανε ο Θάνος και οι βοηθοί του στην Τούμπα. Ο Ελληνας ρέφερι μαζί με τον βοηθό του ακύρωσαν κανονικό γκολ του ΠΑΟΚ, στο 50’, αφού «ανακάλυψαν» οφσάιντ με το ριπλέι να δείχνει πως ο Μυστακίδης που ήταν και σκόρερ καλύπτονταν κανονικά από τους αμυντικούς του Ηρακλή. Στο 59’ ο Ηρακλής «φωνάζει» για πέναλτι σε ανατροπή του Μπουλούτ από τον Μυστακίδη, με τον Θάνο να δείχνει «παίζετε», ενώ αρκετές ήταν οι φορές που δίχως νόημα άφησε το σκληρό παιχνίδι και από τις δύο ομάδες.

ΑΤΜ: Ο Ηρακλής, είχε πλάνο, σχέδιο, ήταν άριστα στημένος στον αγωνιστικό χώρο της Τούμπας και κατάφερε να πάρει μία δίκαιη νίκη, απέναντι σε έναν κακό ΠΑΟΚ.

PLAN B: Μετρημένα ήταν τα… κουκιά για τον Ιγκόρ Τούντορ που είχε να αντιμετωπίσει ουκ ολίγα αγωνιστικά προβλήματα. Ο Κροάτης τεχνικός παρέταξε στον αγωνιστικό χώρο της Τούμπας, την ομάδα του με σύστημα 3-5-2, με τους Πέλκα Μπερμπάτοφ να είναι στην κορυφή της επίθεσης.

Ο Νίκος Παπαδόπουλος ετοίμασε και αυτός εκπλήξεις στην ενδεκάδα της ομάδας του, αφήνοντας στον πάγκο τον Ιντζόγλου και τοποθετώντας τον Κυριακίδη στα χαφ, στο πλάι του Καρασαλίδη, με τον Απόστολο Βέλλιο να είναι ο μοναδικός προωθημένος στο 4-2-3-1 του 44χρονου τεχνικού.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΠΑΟΚ-Ηρακλής 0-1 (vids)