MENU

Ετσι ακριβώς. Φυσικα έχω δει τον Χατζηπαναγή να παίζει... ήταν η εποχή που πήγαινα Τετάρτη-Σάββατο στο γήπεδο.

Πριν απο καμμια 3ετία κάνω μπάνιο σε μια παραλία της Χαλκδικής... Εκεί που πίνω το φρέντο μου ξαπλωμένος... είναι απογευματάκι και δεν έχει κόσμο.... βλέπω τον Βασίλη Χατζηπαναγή να μπαίνει στη θάλασσα.

Χάνω κάθε ενδιαφέρον για οτιδηποτε άλλο και τον παρακολουθώ που κολυμπάει... σκέφτομαι οτι αμα βγει θα πάω να του μιλήσω... θα βγάλω φωτογραφία μαζί του... θα του πάρω συνέντευξη... θα τον συστησω στην διχρονη κόρη μου, στους φιλους μου που η σχέση τους με το ποδόσφαιρο ήταν η ίδια ακριβώς σχέση που'χω γω με τις λευκες αρκούδες των Πόλων.... θα του φιλλησω το αριστερό πόδι (από τα θάλασσα θαββγαινε) ... Τα σκέφτομαι σοβαρά.

Βγαίνει σε ένα τατρτο.

Πάει στο μπαρ και κάθεται.

Τοχω αποφασίσει θα πάρω την μπάκα μου (σε μαγιό) και θα πάω... δεν γαμιέται.

Πάω τον πλησιάζω... δεν είναι ο Βασίλης Χατζηπαναγής αλλα ενας άλλος πουχει το ίδιο μαλλί και σουλούπι.

Γυρνάω στην παρέα μου...

-Πφφφφφφφ δεν ήταν ο Χατζηπαναγής;

-Ποιός είναι αυτός;

-Ρε α χάσου...

Δεν χρειάζεται να τον περιγράψω (δεν μπορω άλλωστε) είμαι σίγουρος οτι ολοι σας έχετε δει απο καμμια 50αριά φορες τα βιντεο στο ΥοuTube. Πάλι καλά που υπάρχουν κι αυτά... αλλιως κανείς δεν θα πίστευε τί έκανε. Ολα τα'χε... και δεν του φαινότανε κιόλας...

Και μην μου πείτε οτι σημερα δεν θα έπαιζε... γιατι και σημερα θαβαζε για πλάκα γκολ από το κόρνερ και αν προσέξετε στις περισσότερες φάσεις ο αντιπαλος είναι στους 10 πόντους...κι αυτος ντριμπλάριζε 2-3 μαζί σε μισο τετραγωνικό μέτρο... Σε όλη τη διάρκεια του αγώνα το΄κανε... δεν πιανανε όλα βέβαια... αλλά και η μισή ντρίμπλα να έπιανε εσύ έμενες με ανοικτο το στόμα μόνο και που το σκέφτηκε.

Ωραία τα είπα και ξεχαρμάνιασα....

Κάθε φορά που σκέφτομαι τον Βάσια... σκέφτομαι ποιός πέτρινος εγκέφαλος τον κράτησε στον Ηρακλή. Ζητω συγγνωμη από τους φίλους του Ηρακλή... δεν το λέω υποτιμητικά...

Ομως πειτε μου γιατι αυτός ο παικταράς (με προφανές θεϊκό δώρο) δεν έπαιξε στη Ρεάλ, στη Μίλαν, στη Λιβερπουλ... Μην μου πείτε ότι δεν χωραγε... γιατι χωραγε και παραχωραγε...

ΟΚ...δεν τον δίνανε στον Παναθημαϊκό ή τον Ολυμπιακό... άντε και το καταλαβαίνω... που δεν το καταλαβαίνω... αλλά για την οικονομία της κουβέντας ΟΚ... σε ομάδες του εξωτερικού γιατι δεν τον έδιναν;

Μην μου πείτε ότι ο Ηρακλής μπορούσε να αρνηθεί/αντισταθεί σε μια πρόταση ιταλικής ομάδας;

Τι έγινε λοιπόν;

Χμ... οι ομάδες δεν τον ήξεραν.... ή δεν τον ήξεραν επαρκώς...

Στον Ηρακλή έπαιζε.. (αυτο εννοούσα πριν).... που δεν δέσποζε δα στην Ευρώπη...

Ηταν άλλες εποχές... σήμερα όλα τα ταλέντα σε όλον τον πλανήτη έχουν σκαναρισθεί.

Αν όμως έπαιζε όμως π.χ. στον Παναθηναϊκό ή την ΑΕΚ (διαλέγω τις ομάδες επειδή εκείνη την εποχή είχαν θεαματικές πορείες στην Ευρώοη) είναι μαθηματικά βέβαιο ότι ο Βάσια θα είχε κάνει μεγάλη καριέρα σε μια μεγάλη ευρωπαϊκή ομάδα.

Υποθέτω ότι φταίει κάποια μικροψυχία.

Δεν ξανακανε ποτέ ποδοσφαιρικό πόδι στην Εκλάδα τέτοια πράγματα. Συνεχώς... μόνο έτσι ήξερε να παίζει... Ελεγε ο Κελεσίδης ότι πριν τον αγώνα του 'λεγε: κόψε τις μαλακίες σήμερα...μη με κάνεις εντελώς ρεζίλι...” και γέλαγε... Ποιός ο Κελεσίδης που τις πριμαντόνες τις έτρωγε για πρωινό.

Αυτο το θαύμα της φύσης δεν κέρδισε ούτε ενα πρωτάθλημα.

Επαιξε (βασικά) με ποδοσφαιριστες που δεν καταλαβαιναν ούτε το 1/100 του παιγνιδιού του....

Σκεφθείτε τον με δυο τρείς μπαλάδόρους μπροστά του.

Ντριμπλάριζε 3 αντιπαλους ταυτόχρονα και δεν μπορούσαν να τον κλωτσήσουν.... αν και έχει φάει (αυτο δεν φσίνεται στα videos) το κλωτσίδι ης ζωής του... Στην εποχή του οι αμυντικοί ήταν δρεπανηφόρα άρματα... ειδικά τα ακραία μπακ... ολοι αυτοί που βλέπετε και παραπατουν ή συγκρούονται μεταξύ τους έχουν δώσει στην καριέρα τους ποδαράκια και ποδαράκια αντιπάλων επιθετικών στη λαδόκολα για πατσά. Αν δεν με πιστεύετε πάτε ρωτείστε τον Ζάετς... εχει φάει λοιπόν το κλωτσίδι του και ο Βασίλης.... αλλα για εναν περίεργο λόγο όλο όρθιος ήταν για να ξανακάνει ρεζίλι στην επόμενη φάση τον επίδοξο (άτυχο) “δολοφόνο” του.

Δεν ξέρω λεπτομέρειες γιια ποιούς λόγους δεν έπαιξε σε άλλη ομάδα που φυσικά θα απέδιδε και καλύτερα. Σ' αυτη τη χώρα τίποτα δεν μου κάνει εντυπωση.

Δηλαδή ο Γιαγια Τουρέ θα είχε κάνει την καριέρα που έκανε, αν είχε παραμείνει στον Ολυμπιακό;

Οχι βέβαια...

Εμαθε καλύτερη μπάλα πηγαίνοντας σε άλλο επίπεδο.

Ολα τα ταλέντα εξελίσσονται... και ειδικά τα μεγάλα ταλέντα. Δεν υπάρχει ταβάνι.

Θες άλλα skills (απ' αυτα που ήδη έχεις) όσο δυσκολεύει η πίστα... άλλο να ζαλίζεις τον Ταράση και άλλο τον ιταλό σκληροτράχηλο μπαλαδόρο μπακ της Ιντερ. Πουχει πάρει και ενα Μουντιάλ. Δεν είναι το ίδιο. Και προφανέστατα δεν είναι το ίδιο ενδιαφέροντα.

Η Ελλάδα τρώει τα παιδια της με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο. Ειναι ο εθνικός μας μεζές.

Θα πρεπε το ίδιο το ελληνικό ποδόσφαιρο να είχε φροντίσει τον Χατζηπαναγή επειδή είναι επίσης σαφές ότι ο ιδιος δεν μπορούσε να το κανονίσει.

Σκεφθείτε την απογοητυευση του όταν είχε κάνει 12 ντριμπλες και είχε δώσει την μπάλα στο σεντερφορ μισο μέτρο από τη γραμμη κι αυτός επιμένει να την στέλνει αράουτ.

Ούτε να τον βρίσεις δεν θες μετα την 20η φορά που το κάνει. Πάλι καλά πουχε και κανα-δυο πακιταράδες οπως τον Παπαϊωάννου, τον Κωφίδη.... οι οποίοι δικίμασαν (και με επιτυχία) αλλού, αλλά όχι ο Βασίλης. Δεν είναι δίκαιο.

Ο Βάσια ήταν ζογκλερ όμως το παιγνίδι είναι ομαδικό... δεν έχει πλάκα να παίζεις μόνος σου... Ποια η χαρά της ασιστ όταν ο άλλος κλωτσάει αέρα; Ειναι μισή δουλειά.

Τον Χατζηπαναγή (όπως και τονΓκάλη) τον αγαπησαν άνθρωποι που αγαπούν το σπορ... το άθλημα δλδ. Δεν είχε καμμια σημασία που έκανε ποδοσφαιρικό σκουπίδι τον αμυντικό της ομάδας σου. Παίζει και να γούσταρες κιόλας.

Σκεφθείτε τον Μέσι να περνούσε όλη του την καριέρα σε μια μεσαία ομάδα της Αργενιντής... ούτε που θα ξέρατε το ονομά του.

-Ελα μωρέ τώρα... όλο αυτό...με τον Ηρακλή και την Εθνική κάνει διαφορετική (παραμύθι) την ιστορία του Χατζηπαναγή.

Μου τοχουν πει δεκάδες φορές.

Διαφωνώ κάθετα.

Ξέρετε πόσοι Μότσαρτ δεν καταφεραν ποτέ να μπουν στο σαλόνι του Αυτοκράτορα; Ενας απ' αυτούς είναι ο Βάσια... και παρ'ολο που δεν πήγε στο Παλάτι...έλαμψε... εκτυφλωτικά μάλιστα... δυστυχως σε μικρό δωμάτιο.

Και κάτι άλλο:

Ξέρετε πολλούς αθλητές που να υπενθυμίζουν τα ΜΜΕ την ημερομηνία που σταμάτησαν;

Κάτι λεει αυτο ε;

Είναι αδικία για τον Χατζηπαναγή... και μεγάλη ατυχία για το ποδόσφαιρο γενικά.

Και μια απορία:

Καλά στην εθνική ομάδα της Ελλάδας δεν γινότανε να παίξει ... ΟΚ... γιατι δεν συνέχισε να παίζει στην εθνική ομάδα της Σοβιετικής Ένωσης...

Ξέρει κανείς;

ΥΓ. Καταλαβαίνω ότι πολλοί φίλοι του Ηρακλή θα ενοχληθούν. Εξηγούμαι: Ειναι τιμη για την ιστορία του συλλόγου οτι ο Χατζηπαναγής ήρθε και έπαιξε γι' αυτούς... φυσικά... το λάθος είναι ότι δεν τον κράτησαν 2-3 χρόνια και μετα να τον αφησουν να πετάξει. Πάλι τι ίδιο καμάρι θαχανε... και μεγαλύτερο μάλιστα. Επιμενω: Ο Χατζηπαναγής δεν έπρεπε να παίξει σε καμμια άλλη ελληνική ομάδα...αλά σε μια μεγάλη ομάδα της Ευρώπης... ακομα θα μιλούσαν γι αυτον. Σκεφθείτε ότι αυτή η πακτούρα δεν έπαιξε ποτέ υπό τις οδηγίες ενός Μεγάλου προπονητή.

Είναι (ποδοσφαιρική) αμαρτία.

2015 Microsoft Όροι Προστασία προσωπικών δεδομένων και cookies Προγραμματιστές Ελληνικά

Ήταν αμαρτία για τον Χατζηπαναγή. Μεγάλη αμαρτία!