MENU

Σίγουρα το πρωτάθλημα απογείωσε την αξία των παικτών της, αλλά οι βάσεις για αυτό είχαν έρθει πολύ πιο νωρίς με πάμπολλες έξυπνες μεταγραφές παικτών σε τιμές ευκαιρίες. Η Λέστερ για μία ακόμα φορά έκανε μία ασύλληπτη πώληση παίκτη της, ο οποίος πολλαπλασίασε την αξία του με την φανέλα των αλεπούδων, κάτι που δεν γίνεται όμως για πρώτη φορά και παύει να αποτελεί σύμπτωση.

Ο Χάρι Μαγκουάιρ έγινε η πιο ακριβή μεταγραφή αμυντικού στην ιστορία με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να δίνει 85 εκατομμύρια λίρες (!) για έναν παίκτη που το καλοκαίρι του 2017 είχε κοστίσει στην Λέστερ «μόλις» 17 εκατομμύρια για να αποκτηθεί από την Χαλ.

Ωστόσο, υπάρχουν και καλύτερα deal. Ο Ριάντ Μαχρέζ ήρθε από την Χάβρη μόλις για 450 χιλιάρικα το καλοκαίρι του 2014 και τέσσερα χρόνια αργότερα πωλήθηκε για 60 εκατομμύρια στην Μάντσεστερ Σίτι!

Ο Ν’Γκολό Καντέ ήταν παγκοσμίως άγνωστος όταν αποκτήθηκε για 5,6 εκατομμύρια λίρες από την Καέν και μέσω της Λέστερ έγινε πιθανώς ο καλύτερος κόφτης στον κόσμο για να έρθει η μεταγραφή του στην Τσέλσι για 32 εκατομμύρια ευρώ.

Εκεί όμως που η επιστήμη σήκωσε τα χέρια ψηλά ήταν στην περίπτωση του Ντάνι Ντρίνκγουότερ, ο οποίος αποκτήθηκε για 800.000 λίρες, πωλήθηκε στην Τσέλσι για 34 εκατομμύρια και έκτοτε αποτελεί τον πιο ακριβό… τουρίστα στην ιστορία των μπλε.

Ποιος θα είναι ο επόμενος; Λογικά, ο Τζέιμς Μάντισον.

Ωστόσο, το επιμύθιο όμως είναι ένα. Η Λέστερ ξέρει να αγοράζει, μα ακόμα καλύτερα να πουλάει, ίσως καλύτερα από κάθε άλλη ομάδα στο νησί....

Λέστερ, η ομάδα που μετατρέπει άνθρακες σε θησαυρούς!