MENU

Τόσο καιρό δεν έγραφα, διότι πολύ απλά νιώθω όπως όλος ο κόσμος του Παναθηναϊκού. Ξενέρωσα τρελά, όχι μόνο από τα αποτελέσματα, αλλά και από την εικόνα της ομάδας στο παιχνίδι με την ΑΕΚ και τον Αρη. Γκρέμισε σε δύο 90λεπτα, ότι έχτισε σε ένα χρόνο. Και έτσι φθάσαμε σήμερα ο Παναθηναϊκός να είναι επί της ουσίας εκτός πρωταθλήματος. Μία νίκη επί του Αρη να είχε κάνει τώρα θα κάναμε άλλη κουβέντα, αλλά με τα αν δεν κάνεις δουλειά. Και στο κάτω-κάτω αν θέλουμε να είμαστε δίκαιοι με την εικόνα, που παρουσίασε η ομάδα σε αυτά τα δύο παιχνίδια δεν εδικαιούτο κάτι καλύτερο.

Καταλαβαίνω πως αισθάνεται ο κόσμος, διότι έτσι αισθάνομαι και εγώ και τόσες ημέρες δεν είχα όρεξη να γράψω το οτιδήποτε. Ολες αυτές τις ημέρες, όμως, κάθησα και σκέφτηκα, ότι αν η ομάδα πιστέψει, ότι όλοι εμείς, πως η χρονιά τελείωσε υπάρχει και χειρότερο. Να μείνει εκτός Ευρώπης στο πρωτάθλημα και να μην πάρει το κύπελλο. Με αυτά τα δύο αποτελέσματα υποθηκεύεις και τη νέα σεζόν και έχεις να ανέβεις ένα βουνό, την στιγμή που πριν ένα μήνα διεκδικούσες το πρωτάθλημα.

Η ομάδα, λοιπόν, πρέπει να πάει στην Τούμπα και να παίξει το παιχνίδι λες και διεκδικεί ακόμα το πρωτάθλημα. Διότι αν πάει με το μυαλό στον τελικό και ότι όλα χάθηκαν στο πρωτάθλημα, κινδυνεύει να πάθει μεγάλη ζημιά, από έναν ΠΑΟΚ λυσσασμένο. Ο ΠΑΟΚ πάει για το πρωτάθλημα, θα μπει πολύ δυνατά και με λύσσα για τη νίκη. Ο Παναθηναϊκός πρέπει να παίξει για την πάρτη του, για να εξασφαλίσει ότι τη νέα σεζόν θα παίξει στην Ευρώπη και για να πάει με καλύτερη ψυχολογία στον τελικό. Οτιδήποτε διαφορετικό δεν είναι ανεκτό.

Ο ΠΑΟΚ πέρυσι ήταν αδιάφορος, ήρθε στην Λεωφόρο και πήρε 1-1 από τον Παναθηναϊκό και του στέρησε τον τίτλο. Φέτος ο Παναθηναϊκός δεν είναι αδιάφορος, αφού απέχει μόλις ένα πόντο από την τέταρτη θέση, άρα έχει ένα κίνητρο να κάνει στον ΠΑΟΚ, ότι του έκανε πέρυσι.

Είναι και το άλλο. Τελευταία νίκη του Παναθηναϊκού επί του ΠΑΟΚ στο πρωτάθλημα είναι πέρυσι τον Απρίλιο στην Τούμπα στα play off. Από τότε σε πέντε ματς έχει μόνο ήττες και ισοπαλίες. Μοναδική εξαίρεση το φετινό διπλό στο κύπελλο με το γκολ του Σπόραρ, που θα παίξει και αύριο. Αυτό, λοιπόν, πρέπει κάποια στιγμή να σταματήσει και όσοι παίξουν αύριο θα πρέπει να κάνουν τα πάντα για αυτό.

Ο Παναθηναϊκός έχει την υποχρέωση να κάνει δύο νίκες με ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό και να πάρει το κύπελλο, για να μην κλείσει καταστροφικά την χρονιά. Διότι αλλιώς αν η ομάδα δεν βγει Ευρώπη θα μιλάμε για καταστροφή.

Από κει και πέρα και μόλις τελειώσει και το κύπελλο θα μπορούμε να πούμε περισσότερα πράγματα και για την φετινή και για τη νέα σεζόν. Μέχρι τότε και τα τρία ματς όσοι παίξουν είναι υποχρεωμένοι να τα παίξουν με το μαχαίρι στα δόντια. Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για το αντίθετο.

Θέλω να πω και δύο λόγια για τον τελικό του κυπέλλου, που κάθε χρόνο μοιάζει με φαρσοκωμωδία από την ημέρα που η ΕΠΟ έβαλε στην προκήρυξη να γίνεται ο τελικός -αν πάνε ομάδες από Αθήνα και Θεσσαλονίκη- στην μέση δηλαδή στον Βόλο. Μόνο, που σε αυτό το γήπεδο έχουν γίνει σοβαρά επεισόδια στο παρελθόν, που ανάγκασαν τον Αχιλλέα Μπέο να πει ότι δεν δίνει άδεια να έχει κόσμο ο τελικός . Από την αρχή της σεζόν θα έπρεπε η προκήρυξη να είχε αλλάξει σε περίπτωση, που στον τελικό φθάσουν ομάδες από Αθήνα και Θεσσαλονίκη και να οριστεί είτε το ΟΑΚΑ, είτε ένα γήπεδο στην Θεσσαλονίκη, που να πληροί τις προϋποθέσεις. Και να γινόταν κλήρωση για την έδρα του τελικού. Δεν έγινε τίποτα και φθάσαμε σήμερα να μάθουμε αυτό, που ξέραμε εδώ και μήνες, ότι ο τελικός θα γίνει χωρίς κόσμο. Ότι χειρότερο δηλαδή, ότι πιο άχαρο.

Ο Παναθηναϊκός από την στιγμή, που το γήπεδο του Βόλου δεν είναι ασφαλές, πρότεινε το ΟΑΚΑ να έχει η κάθε ομάδα από 25.000 κόσμο. Ο Αρης προτίμησε να γίνει χωρίς κόσμο ο τελικός από το να έχει 25000 στο πλευρό του σε έναν τελικό, που θα είναι ιστορικός για αυτόν, αφού σπάνια συμμετέχει. Όλα τα άλλα που λέει ο Καρυπίδης, ότι «εμείς θέλαμε κόσμο, ο Παναθηναϊκός δεν ήθελε» είναι για να δικαιολογηθεί στον κόσμο του Αρη, που δεν θα δώσει το παρόν στον τελικό της 14ετίας για την ομάδα του.

Ο Παναθηναϊκός φυσικά και ήθελε κόσμο, αλλά σε γήπεδο, που να έχει την στοιχειώδη ασφάλεια, να γίνει το ματς και να μην κινδυνεύσει με τιμωρία, που θα την κουβαλάει και τη νέα σεζόν. Τόσο απλά, δυστυχώς, όμως, για άλλη μία φορά σαν χώρα είμαστε πρωτοπόροι και θα γίνει ένας ακόμα τελικός χωρίς κόσμο, όπως και άλλοι τελικοί στο συγκεκριμένο γήπεδο.
 

Η υποχρέωση για την Τούμπα και η φαρσοκωμωδία!