MENU

Ο «Pulga» φόρεσε για τελευταία φορά την φανέλα της αγαπημένης του Εθνικής Αργεντινής, αγωνιζόμενος σε όλη την διάρκεια της φιλικής αναμέτρησης με το Μπενίν, έχοντας ένα γκολ και δύο ασίστ!

Μετά την λήξη του αγώνα, ακολούθησαν μοναδικές στιγμές, αφού η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Αργεντινής, δημιούργησε ένα show με drones, για να πει το δικό της «ευχαριστώ» στον Λιονέλ Μέσι.

Παράλληλα 85.000 θεατές, που κατέκλεισαν το Μονουμεντάλ, φώναζαν ρυθμικά το όνομα του ανθρώπου, που οδήγησε την Αργεντινή στην κατάκτηση του Mundial το 2022, με την συγκίνηση να είναι εμφανής στο πρόσωπο του Λίο Μέσι.

O Μέσι έριξε τίτλους τέλους στην Εθνική Αργεντινής, έχοντας 208 συμμετοχές και 126 γκολ, όντας ρέκορντμαν για την «Αλμπισελέστε» και στις δύο σχετικές κατηγορίες, δείγμα του μεγαλείου του.

«Ευχαριστούμε Λέο, για πάντα. Μια ιδιαίτερη ημέρα. Η σχέση του Μέσι με την Εθνική θα είναι αιώνια», ανέφερε ο εκφωνητής του γηπέδου μεταφέροντας το μήνυμα της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας.

Η Σολεδάδ Παστορούτι, έκανε την εμφάνισή της και αφιέρωσε ένα τραγούδι στον εμβληματικό αρχηγό της Αργεντινής, με τον Μέσι στη συνέχεια να παίρνει το μικρόφωνο, προκαλώντας... σεισμό!

«Είναι δύσκολο να πεις κάτι, είναι πολλά τα συναισθήματα. Προφανώς αυτό που σκέφτομαι είναι όλα αυτά που περάσαμε, το πόσο σημαντικό ήταν για εμένα να φοράω αυτή την φανέλα.

Ότι καλύτερο μου συνέβη, είναι το να αγωνίζομαι με την Εθνική Αργεντινής. Στο τελευταίο Mundial είχαμε ένα όνειρο. Δώσαμε τα πάντα σε αυτό το Παγκόσμιο Κύπελλο, το παιχνίδι με την Αγγλία ήταν κάτι αδιανόητο σε συναισθήματα.

Παλέψαμε, όπως προσπαθούμε πάντα, με τους συμπαίκτες μου. Δυστυχώς δεν μπορέσαμε να γίνουμε πρωταθλητές, αλλά δεν είχα καμία αμφιβολία ότι όλοι όσοι έπαιξαν σε αυτή την ομάδα, έδωσαν τα πάντα για αυτή τη φανέλα.

Όλο αυτό το διάστημα, όλοι αυτοί που βρέθηκαν μαζί μου, μου έδωσαν την ευκαιρία να ζήσω το όνειρό μου. Έχω τεράστια υπερηφάνεια, που ήμουν ανταγωνιστικός με όλα αυτά τα παιδιά.

Είναι μια πολύ δύσκολη στιγμή για εμένα. Είμαι περήφανος που όλη η χώρα βρέθηκε στο πλάι μου και είμαι ευγνώμων για όσα κατάφερα να ζήσω με την πατρίδα μου. Είμαι ευγνώμων για τις γεμάτες εξέδρες.

Η κορυφαία στιγμή στην καριέρα μου, η στιγμή που επιστρέψαμε για το πρώτο παιχνίδι μετά την κατάκτηση του Mundial. Το ζήσαμε όλο αυτό με την οικογένειά μου, ήταν κάτι εξαιρετικό και για αυτό πρέπει να σας ευχαριστήσω.

Η πιο λυπηρή στιγμή της καριέρας μου ήταν όταν ανακοίνωσα την απόσυρσή μου από την Εθνική ομάδα. Αποδείξαμε ότι ενωμένοι μπορούσαμε να ξεπεράσουμε οποιαδήποτε δυσκολία και αυτή τη στιγμή είμαστε ενωμένοι όσο ποτέ άλλοτε.

Έπρεπε να δημιουργήσουμε ένα πολύ δυνατό γκρουπ, μια πολύ δυνατή ομάδα και τα καταφέραμε. Αν δεν ήμασταν ένα δυνατό γκρουπ δεν θα μπορούσαμε να κερδίσουμε όλα όσα κερδίσαμε.

Είμαι περήφανος που είμαι Αργεντινός, θέλω να ευχαριστήσω για ακόμη μια φορά εσάς και να σας πω ότι σας αγαπώ», ανέφερε στο μήνυμά του ο σπουδαίος Λιονέλ Μέσι.

Δάκρυσε όλος ο πλανήτης στο «αντίο» του μυθικού Μέσι στην Εθνική Αργεντινής (vids)