MENU

«Ο 20χρονος "κέρδισε" αυτή τη μεταγραφή εντυπωσιάζοντας στην ελληνική Σούπερ Λίγκα την τρέχουσα σεζόν, ωστόσο τι άλλο πρέπει να γνωρίζετε για τον νέο μας αμυντικό; Θεωρούμενος από πολλούς στην πατρίδα του ως ένα από τα πιο λαμπρά ταλέντα του ελληνικού ποδοσφαίρου, ο Κωνσταντίνος "έφτιαξε" το όνομά του στις πρώτες του ουσιαστικά σεζόν με την επαρχιακή ομάδα του ΠΑΣ Γιάννινα.

Αφού αρχικά έκατσε στον πάγκο στους αγώνες της πρώτης ομάδας με Παναιτωλικό και Ξάνθη, ο τότε έφηβος ποδοσφαιριστής έκανε το επίσημο ντεμπούτο του στην αναμέτρηση με τον Αγροτικό Αστέρα για το Κύπελλο Ελλάδας τον Νοέμβριο του 2016, αγωνιζόμενος σε ολόκληρο το 90λεπτο και βοηθώντας την ομάδα του να μη δεχθεί γκολ.

Η απόδοση του Κωνσταντίνου επιβραβεύθηκε με τη δεύτερη συμμετοχή του στην βασική ενδεκάδα, απέναντι στην Καλλονή, όπου σκόραρε και το πρώτο γκολ του, το τρίτο του ΠΑΣ Γιάννινα σε εκτός έδρας νίκη με σκορ 3-1. Ο κεντρικός αμυντικός έκανε το ντεμπούτο του στην ελληνική Σούπερ Λίγκα τους επόμενους μήνες, με μια σειρά εντυπωσιακών εμφανίσεων στην οπισθοφυλακή του ΠΑΣ Γιάννινα, οι οποίες τον μετέτρεψαν σε βασικό στέλεχος της πρώτης ομάδας.

Γνωστός για την ικανότητά του στο ψηλό παιχνίδι και τον τρόπο που "καθαρίζει" τις αντίπαλες μπαλιές, ο υψηλόσωμος Κωνσταντίνος έχει την "φυσική κατασκευή" για να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της Premier League. Ένας φυσικός ηγέτης, ο 20χρονος έχει προσθέσει ακόμα δύο τέρματα στη συλλογή του, σκοράροντας εναντίον του Απόλλωνα Σμύρνης και της Λαμίας, ενώ μετράει και δύο συμμετοχές με την Εθνική Ελπίδων», αναφέρουν οι «Κανονιέρηδες» του Λονδίνου για τον 20χρονο Έλληνα κεντρικό αμυντικό.

Ο Κωνσταντίνος Μαυροπάνος με τα «μάτια» της Άρσεναλ