MENU

Είναι από τα μαθήματα ποδοσφαιρικού πολιτισμού που αξίζει να στεκόμαστε λίγο παραπάνω στην Ελλάδα. Το βράδυ της Τετάρτης το SDNA βρέθηκε στο «Ρενάτο Ντ’ Αλάρα» και παρακολούθησε από κοντά την αναμέτρηση των Κ21 ανάμεσα σε Ιταλία και Πολωνία. Το παιχνίδι αυτό διεξήχθη στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος αυτής της ηλικιακής κατηγορίας. Είναι η διοργάνωση από την οποία η Εθνική μας ομάδα αποκλείστηκε στα μπαράζ από την Αυστρία.

Για να επιστρέψουμε όμως στο θέμα μας, το παιχνίδι διεξήχθη στο κατάμεστο γήπεδο της Μπολόνια. Κατάμεστο από οπαδούς κυρίως των Ιταλών πράγμα λογικό αν σκεφτεί κανείς πως το τουρνουά γίνεται στην έδρα τους. Η φράση κατάμεστο, δεν χρησιμοποιείται καθ’ υπερβολήν. Όπως μπορείτε να διαπιστώσετε και στο βίντεο του SDNA που ακολουθεί, δεν υπήρχε κενό κάθισμα στις εξέδρες.

Ας πάμε, λοιπόν, μερικές εβδομάδες πίσω. Η Εθνική μας ομάδα των Ανδρών υποδέχεται την Ιταλία και την Αρμενία στα πλαίσια των προκριματικών του Euro 2020 στο ΟΑΚΑ. Για την εικόνα της εξέδρας στο δεύτερο ματς κόντρα στην παρέα του Γκαζαριάν, δεν χρειάζονται πολλά λόγια. Αρκεί μία άπό τις πολλές φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο για να αποδείξει πως το ματς έμοιαζε με κεκλεισμένων των θυρών.

Ακόμα όμως και σε αυτό κόντρα στην Ιταλία όπου η εξέδρα έμοιαζε να έχει περισσότερο κόσμο από το συνηθισμένο, δεν ήταν κάτι το εντυπωσιακό. Κόσμος που οι ομάδες που αγωνίζονται εκεί, ο Παναθηναϊκός δηλαδή και η ΑΕΚ, μαζεύουν σε παιχνίδια του ελληνικού πρωταθλήματος και όχι απαραίτητα σε ντέρμπι.

Από την άλλη, για τους περισσότερους Έλληνες φιλάθλους ένα παιχνίδι της Εθνικής Κ21 είναι άγνωστο ακόμα και το που και πότε διεξάγεται. Η Τούμπα στο κρισιμότατο ματς με την Αυστρία πριν λίγους μήνες έμοιαζε επίσης κεκλεισμένων των θυρών. Αντιθέτως, οι Ιταλοί γέμισαν το γήπεδο και μάλιστα σε ένα ματς όχι με την Ισπανία ή κάποιον άλλον αντίπαλο το όνομα του οποίου αποτελεί δέλεαρ. Γέμισαν το γήπεδο γιατί αγαπούν να βλέπουν την εθνική τους ομάδα.

Συμπέρασμα; Όποια λάθη και αν έχουν γίνει από την εκάστοτε Ομοσπονδία ή τον εκάστοτε προπονητή, καλό θα ήταν και εμείς οι Έλληνες φίλαθλοι να αγαπήσουμε περισσότερο την Εθνική μας ομάδα. Μόνο έτσι μπορούμε μετά να περιμένουμε καλύτερες μέρες...

Δείτε το βίντεο του SDNA από τη στιγμή της ανάκρουσης του εθνικού ύμνου της Ιταλίας:

Ώρα να αγαπήσουμε περισσότερο την Εθνική μας... (vid)