MENU

Η Καραμπάκ μόνο άγνωστη δεν είναι για τον ΠΑΟΚ, αφού ο Δικέφαλος έχει αντιμετωπίσει στο παρελθόν του Αζέρους, στην φάση των ομίλων του Europa League την σεζόν 2016-2017, ενώ ο Πέντρο Ενρίκε την επόμενη χρονιά αγωνίστηκε ως δανεικός από τον Δικέφαλο στον σύλλογο από το Αζερμπαϊτζάν.

Το προφίλ

Τα τελευταία χρόνια βρίσκεται σε διαρκή άνοδο, κάτι που φαίνεται ξεκάθαρα από την εγχώρια κυριαρχία της στους τίτλους. Βέβαια και γι' αυτό βοηθούν τα πολλά χρήματα που έχουν πέσει τα τελευταία χρόνια στους Αζέρους. Στο ρόστερ των Αζέρων, υπάρχει και ένας παλιός γνώριμος για το ελληνικό κοινό, ο Μίτσελ, που τη σεζόν 2010-2011, είχε αγωνιστεί στην ΑΕΚ.

Ο προπονητής

Ο Κουρμπάν Κουρμπάνοφ είναι ο πρωτομάστορας της επιτυχίας της Καραμπάχ. Ο 47χρονος τεχνικός, βρίσκεται στο «τιμόνι» της ομάδας, από το 2008, έχοντας όλα αυτά τα χρόνια κερδίσει 5 πρωταθλήματα και 4 κύπελλα.

To αστέρι

Ο Βραζιλιάνος Ρίτσαρντ Αλμέιδα, αποτελεί τον μεγάλο σταρ της Καραμπάκ, αφού από τα πόδια του περνούν όλες οι επιθετικές ενέργειες των Αζέρων, με τον πολύπειρο χαφ, να θεωρείται ο ηγέτης της ομάδας του.

Το γήπεδο

Το Azərsun Arena είναι η έδρα της Καραμπάχ. Το γήπεδο της πρωταθλήτριας Αζερμπαϊτζάν, βρίσκεται μέσα στο Μπακού και μάλιστα είναι προσφάτως ανακαινισμένο, αφού το 2015 έγιναν τα εγκαίνια του.

Πάντως η χωρητικότητά του είναι αρκετά μικρή, αφού μπορεί να φιλοξενήσει μόλις 5.800 θεατές. Παρόλα αυτά, στα ευρωπαϊκά της παιχνίδια χρησιμοποιεί για έδρα το Τόφικ Μπαχράμοφ, χωρητικότητας 32.000 θεατών.

H πορεία στα προκριματικά

Η φετινή πορεία της Καραμπάκ ξεκίνησε από τον πρώτο προκριματικό γύρο, όπου αντιμετώπισε την αλβανική Παρτιζάνι αποκλείωντας τους Αλβανούς με ισοπαλία 0-0 εκτός έδρας και επικρατώντας με 2-0 στο Αζερμπαϊτζάν. Στον δεύτερο προκριματικό γύρο, αντιμετώπισε την Ντάνταλκ από την Ιρλανδία, αποσπώντας ισοπαλία εκτός έδρας (1-1), πανηγυρίζοντας την πρόκριση στην έδρα της με το άνετο 3-0 απέναντι στους Ιρλανδούς.

Το προφίλ της Καραμπάκ: Η... μόνιμη πρωταθλήτρια του Αζερμπαϊτζάν