MENU
ΑΝΑΛΥΣΗ LIVE LIVE
CHAMPIONS LEAGUE
Paris Saint-Germain FC
PARIS SAINT-GERMAIN FC
Chelsea F.C.
CHELSEA F.C.
ΔΕΙΤΕ ΤΟ LIVE

Το πρώτο 20λεπτο της αναμέτρησης άνηκε ολοκληρωτικά στην Παρί Σεν Ζερμέν, η οποία έπαιζε την Τσέλσι σαν τη... γάτα με το ποντίκι. Οι Παριζιάνοι είχαν τον απόλυτο έλεγχο της αναμέτρησης, πίεζαν για το γκολ και με τους Λούκας, Ματουιντί, Ιμπραϊμοβιτς σε μεγάλα κέφια δημιούργησαν φάσεις, αλλά δεν κατάφεραν να στείλουν την μπάλα στα δίχτυα. Στο 3' ο Κουρτουά μπλόκαρε το σουτ του Βεράτι, στο 5' το σουτ του Λούκας πέρασε λίγο έξω και στο 12' το απευθείας φάουλ του Ιμπραϊμοβιτς είχε την ίδια τύχη.

Οι Λονδρέζοι είχαν περιοριστεί σε παθητικό ρόλο, αλλά λίγο έλειψε στην πρώτη τους «επίσκεψη» στην εστία της Παρί να πάρουν και το προβάδισμα! Στο 23' ο Ραχμάν έκανε τη σέντρα από αριστερά, ο (σε θέση οφσάιντ) Κόστα πήρε την κεφαλιά και ανάγκασε τον Τραπ σε μία εξαιρετική επέμβαση με την μπάλα να χτυπάει και στο οριζόντιο δοκάρι.

Πλησιάζοντας στο μισάωρο η Τσέλσι κατάφερε να ισορροπήσει κάπως το ματς, όμως στο 39' η Παρί Σεν Ζερμέν πήρε το προβάδισμα με τον Ιμπραϊμοβιτς.

Ο Μίκελ έκανε φάουλ λίγα μέτρα έξω από την περιοχή, ο Ζλάταν ανέλαβε την εκτέλεση και η μπάλα αφού χτύπησε και στον 29χρονο Νιγηριανό μέσο κατέληξε στα δίχτυα, με την Παρί να προηγείται 1-0.

Οι πανηγυρισμοί των Γάλλων, όμως, έμελλε να κρατήσουν λίγο. Στο 45+1 η Τσέλσι κέρδισε κόρνερ. Ο Γουίλιαν το εκτέλεσε, ο Κόστα πήρε την κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι και έστειλε την μπάλα στον Μίκελ που... διόρθωσε το λάθος του και ισοφάρισε σε 1-1!

Το δεύτερο μέρος ήταν το ίδιο εντυπωσιακό με το πρώτο. Ο ρυθμός ήταν εξαιρετικός, με την Παρί να έχει τον έλεγχο και την Τσέλσι να είναι «φωτιά» στις αντεπιθέσεις. Στο 49', μάλιστα, οι Λονδρέζοι λίγο έλειψε να πάρουν το προβάδισμα, όταν σε μία «κόντρα» ο Ντιέγκο Κόστα βρέθηκε τετ α τετ με τον Τραπ, με τον τερματοφύλακα της Παρί να του λέει «όχι». Ακολούθησε ένα δεκάλεπτο – φωτιά με τον Κουρτουά να σταματάει όχι σε μία, ούτε σε δύο, αλλά σε τρεις περιπτώσεις τους παίκτες της Παρί! Στο 51' ο τερματοφύλακας της Παρί έδιωξε σε κόρνερ το σουτ του Ντι Μαρία, στο 53' το σουτ του Ιμπραϊμοβιτς είχε την ίδια τύχη και στο 60' με εξαιρετική επέμβαση σταμάτησε τον «κεραυνό» του Λούκας.

Η Παρί συνέχιζε να πιέζει την Τσέλσι ασφυκτικά, με τον Ντι Μαρία να κάνει ό,τι θέλει από τα αριστερά και τους Λονδρέζους να προσπαθούν με κάθε τρόπο να αμυνθούν. Στο 64' το σουτ του Ματουιντί από το ύψος (περίπου) του πέναλτι σταμάτησε στα σώματα και στο 67' ο Κουρτουά σταμάτησε εντυπωσιακά τον Ντι Μαρία, που εκτέλεσε απευθείας το φάουλ λίγα μέτρα έξω από την περιοχή.

Στο 74' ο Λοράν Μπλαν πέρασε στο ματς τον Καβάνι και τέσσερα λεπτά αργότερα ο Ουρουγουανός «ρευστοποίησε» την ανωτερότητα της Παρί. Ο Ντι Μαρί έκανε μπαλιά – όνειρο και ο Καβάνι από πολύ δύσκολη θέση νίκησε τον Κουρτουά για να κάνει το 2-1 για την Παρί Σεν Ζερμέν. Οι γηπεδούχοι ήταν ξεκάθαρα ανώτεροι, πίεσαν και για το τρίτο γκολ, αλλά έως το τελευταίο σφύριγμα δεν άλλαξε τίποτα, με την Παρί να παίρνει τη νίκη και μαζί το προβάδισμα εν όψει του επαναληπτικού στο «Στάμφορντ Μπριτζ».

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Παρί Σεν Ζερμέν: Τραπ, Μαρκίνιος, Τιάγκο Σίλβα, Νταβίντ Λουίζ, Μάξγουελ, Τιάγκο Μότα, Βεράτι (80' Ραμπιό), Ματουιντί (80' Παστόρε), Ντι Μαρία, Λούκας (74' Καβάνι), Ιμπραϊμοβιτς.

Τσέλσι: Κουρτουά, Αθπιλικουέτα, Κέιχιλ, Ιβάνοβιτς, Ραχμάν, Φάμπρεγκας, Μίκελ, Πέδρο, Γουίλιαν, Αζάρ (71' Όσκαρ), Ντιέγκο Κόστα.

http://www.youtube.com/embed/19qCvF84Wy0
Παρί Σεν Ζερμέν - Τσέλσι 2-1 (vids)