MENU

Πόσες φορές έχετε ακούσει ή ακόμα και εσείς έχει φωνάξει στο γήπεδο το σύνθημα: «Πάρτε την ομάδα και φύγετε από εδώ»; 

Οχι, επειδή δεν παίζει καλά, επειδή σας έχει κάνει να... βράζετε ο διαιτητής της αναμέτρησης. Το SDNA με αφορμή το χθεσινό περιστατικό στη Μυτιλήνη με την απειλή αποχώρησης του ΠΑΟΚ από τον αγωνιστικό χώρο σας παρουσιάζει ανάλογες περιπτώσεις στα ελληνικά γήπεδα. Είτε η απειλή έγινε πράξη, είτε όχι!Η... μίνι αποχώρηση του ΠΑΟΚΟ ΠΑΟΚ είδε τον διαιτητή Μήτσιο να σφυρίζει ό,τι θέλει στην αρχή του αγώνα με την Καλλονή στη Μυτιλήνη, κάνοντας τον προπονητή της ομάδας, Άγγελο Αναστασιάδη να βγει από τα ρούχα του στο 37'.

Τότε, ο ρέφερι έδειξε δικαίως κόκκινη κάρτα στον Εργκους Κάτσε για εξύβριση, όμως, η πίεση, η ένταση και όλα τα σφυρίγματα που είχαν προηγηθεί είχαν κάνει τον Ελληνα κόουτς να... εκραγεί!

Ο Άγγελος Αναστασιάδης με το που είδε τον Μήτσιο να αποβάλει τον Αλβανό μέσο του ΠΑΟΚ ζήτησε σε έντονο ύφος από τους παίκτες του να αποχωρήσουν από το γήπεδο. 

Κάποιοι εξ αυτών, όπως και τα υπόλοιπα μέλη του τεχνικού τιμ, σηκώθηκαν από τις θέσεις και τους και κατευθύνθηκαν προς τα αποδυτήρια.  Την ίδια ώρα, έκπληκτοι οι βασικοί παίκτες του ΠΑΟΚ, προσπαθούσαν να καταλάβουν τι γίνεται. 

Τελικά, επενέβησαν οι ψυχραιμότεροι που ζήτησαν από τους παίκτες του δικεφάλου να επιστρέψουν στις θέσεις τους. Όλα αυτά είχαν αποτέλεσμα την αντίδραση του Ζήση Βρύζα, που κατέβηκε από την κερκίδα και μπήκε εντός αγωνιστικού χώρο και τα «έχωσε» στον Μήτσιο. 

Το παιχνίδι λίγα λεπτά μετά συνεχίστηκε, κανονικά, με τον Χρήστο Μήτσιο να δείχνει κίτρινη κάρτα στον Δημήτρη Παπαδόπουλο που ήταν στον πάγκο.

Εφυγε από το γήπεδο ο ΠΑΟΚ το 1963!Η αρχή, πάντως, είχε γίνει το 1963. Για τη 10η αγωνιστική εκείνης της σεζόν ο Ολυμπιακός υποδέχθηκε τον ΠΑΟΚ στο γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας με τους ερυθρόλευκους να βάζει γκολ στο 19' με τον Βασιλείου.

Λίγα λεπτά αργότερα, ο Βούλγαρος διαιτητής Ρουμέντσεφ δεν έδωσε πέναλτι υπέρ του ΠΑΟΚ όταν ο Σημαντήρης έδιωξε τη μπάλα με το χέρι μπροστά από την εστία του Ολυμπιακού και οι παίκτες του Δικέφαλου αποχώρησαν σε ένδειξη διαμαρτυρίας και ο αγώνας κατακυρώθηκε με 2-0 υπέρ του Ολυμπιακού. Ο Βουλινός, τα σφυρίγματα και η έξοδος από το ΟΑΚΑΑυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο ΠΑΟΚ απειλεί με αποχώρηση από τον αγωνιστικό χώρο κατά τη διάρκεια ενός αγώνα. Στις 23 Σεπτεμβρίου 1990, ο «δικέφαλος» φιλοξενήθηκε απόλ τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ και ο τότε πρόεδρος του  συλλόγου της Θεσσαλονίκης, Θωμάς Βουλινός, πήρε την ομάδα του και αποχώρησε από το γήπεδο στο 73ο λεπτό του αγώνα, διαμαρτυρόμενος για τα σφυρίγματα του Βοιωτού διαιτητή, Καραμάνη.

Οι πράσινοι ήταν μπροστά στο σκορ με 3-0 και τότε ο διαιτητής απέβαλλε τους Μαγκντί και Σκαρτάδο με τον πρόεδρο του ΠΑΟΚ να κατεβαίνει από τα επίσημα και να μπαίνει στον αγωνιστικό χώρο για να μαζέψει τους  παίκτες δίπλα του και τους διέταξε να αποχωρήσουν.

Οι παίκτες έφυγαν και στα αποδυτήρια έγιναν διαβουλεύσεις, με τον πρόεδρο του Παναθηναϊκού, Γιώργο Βαρδινογιάννη, ο οποίος προσπάθησε να μεταπείσει τον ομόλογο του, δίχως όμως να τα καταφέρνε. Ο ΠΑΟΚ μηδενίστηκε, ενώ τιμωρήθηκε με αφαίρεση τριών βαθμών και έδωσε πέντε παιχνίδια κεκλεισμένων των θυρών στην Τούμπα.

Η εντολή του Σκόρδα στον Άρη και ο ΣούληςΤον Φεβρουάριο του 2014, ο Άρης λίγο έλειψε να γίνει... ΠΑΟΚ, καθώς στην αναμέτρηση των κίτρινων με τον Πλατανιά στα Χανιά έγινε ο χαμός. Ο Φαϊσκα με αμφισβητούμενο γκολ έδωσε προβάδισμα στον Πλατανιά με αποτέλεσμα να ακολουθήσουν απίστευτες σκηνές στα Περιβόλια.

Στο 77΄, ο Διούδης και το οριζόντιο δοκάρι έσωσαν τον Άρη, αλλά ο Φαϊσκα πήρε το ριμπάουντ και με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα προς την εστία. Ο Διούδης απέκρουσε αλλά ο βοηθός έδειξε σέντρα θεωρώντας πως η μπάλα έχει περάσει την γραμμή.

Τότε, όλοι οι παίκτες και το προπονητικό επιτελείο του Άρη επιτέθηκε στον επόπτη Γουργιώτη, τον οποίο στρίμωξαν στα κάγκελα και χρειάστηκε να επέμβει η αστυνομία για να γλιτώσει το λιντσάρισμα.

Ο διαιτητής Μάνταλος πήρε τους βοηθούς του και πήγε στα αποδυτήρια διακόπτοντας το ματς. Όταν επέστρεψε έβγαλε κόκκινες κάρτες στους Μπουγαϊδη και Μπακασέτα με τον πρώτο να ξεσπάει σε κλάματα κατά την αποχώρηση του. 

Λίγη ώρα αφού ο Μάνταλος σφύριξε την επανέναρξη του ματς, ο πρόεδρος του Άρη, Λάμπρος Σκόρδας μπήκε στον αγωνιστικό χώρο και ζήτησε από τους παίκτες να σταματήσουν να αγωνίζονται και να φύγουν από τον αγωνιστικό χώρο! Όμως, ο κόουτς, Σούλης Παπαδόπουλος του άλλαξε άποψη και καλούσε τους παίκτες του να μείνουν στο γήπεδο.

Το... πέστε κάτω στην ΑΕΚΗ 10η Ιανουαρίου του 2001 δύσκολα θα σβηστεί από τη μνήμη των φίλων της ΑΕΚ, αλλά και των φιλάθλων του ελληνικού ποδοσφαίρου. Τότε, η ΑΕΚ φιλοξενούσε τον Ολυμπιακό για τον πρώτο αγώνα της φάσης των «16» του Κυπέλλου Ελλάδας.

Το δεύτερο ημίχρονο της αναμέτρησης ξεκίνησε με γκολ του Ντέμη Νικολαϊδη (46') και από εκείνο το σημείο και μετά ο διαιτητής Δημήτρης Ποντίκης πήγαινε... τρένο τον Ολυμπιακό!

Ο ρέφερι αρνήθηκε καταφανέστατο πέναλτι του Γιώργου Ανατολάκη στον Ντέμη Νικολαϊδη και στο δίλεπτο 51' - 52', απέβαλε τον Ακη Ζήκο με δεύτερη κίτρινη κάρτα για διαμαρτυρία και τον Ντέμη Νικολαϊδη για εξύβριση. 

Η ΑΕΚ με 9 παίκτες κράτησε το 1-0 μέχρι το 68΄, καθώς τότε ο Νινιάδης ισοφάρισε και μέσα σε λίγα λεπτά το κιγκλίδωμα της σκεπαστής είχε ανοίξει! Ο αγώνας διεκόπη και ο διευθύνων σύμβουλος της ΑΕΚ Πέτρος Στάθης έδωσε την εντολή στους παίκτες της Ένωσης αντί να αποχωρήσουν και να τιμωρηθεί η ομάδα να.... «πέσουν κάτω»!

Τρεις από τους εννέα παίκτες των κιτρινόμαυρων έμειναν κάτω καθώς οι τρεις αλλαγές είχαν ήδη γίνει και ο αγώνας έληξε με νικητή 0-2 στα χαρτιά τον Ολυμπιακό. Αλλωστε, ο κανονισμός προβλέπει διακοπή του αγώνα αν μια ομάδα μείνει με έξι παίκτες.!

Η απειλή και στο μπάσκετΣτις 29 Μαΐου 2014, απειλή αποχώρησης υπήρξε και στο μπάσκετ και μάλιστα σε ντέρμπι «αιωνίων» στο ΟΑΚΑ. Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος πήγε στον πάγκο του Ολυμπιακού καθώς εκεί ήταν ο Παναγιώτης Αγγελόπουλος και ζήτησε απ' τους αρμοδίους να επιληφθούν του θέματος, αναφορικά με τον αριθμό μελών της αποστολής του Ολυμπιακού...

Ο Παναθηναϊκός αντέδρασε στον αριθμό μελών της αποστολής του Ολυμπιακού, την οποία θεώρησε υπεράριθμη και επέστρεψε στα αποδυτήρια. Τελικά, από τον πάγκο του Ολυμπιακού αποχώρησαν ο μασέρ κι ο δεύτερος γιατρός, οι οποίοι πήραν θέση όρθιοι κοντά στη φυσούνα και μετά από καθυστέρηση ενός τετάρτου έγινε το τζάμπολ!Μη προσέλευση στο ΣΕΦΣτο μπάσκετ υπήρξε άλλη μια ανάλογη περίπτωση. Οχι, όμως αποχώρηση, αλλά μη προσέλευση. Συγκεκριμένα, τη σεζόν 1992-­93 ο Παναθηναϊκός δεν κατέβηκε στον πέμπτο τελικό με τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ έπειτα από απόφαση του Παύλου Γιαννακόπουλου. 

Πάρτε την ομάδα και φύγετε από εδώ... (pics & vids)