MENU

Στις 173 σελίδες του πορίσματος Κορέα, ο ΠΑΟΚ φαίνεται ξεκάθαρα πως δεν συμμετέχει πουθενά. Πως δεν έχει καμία απολύτως ανάμειξη στα όσα θλιβερά διαδραματίζονται στο ελληνικό επαγγελματικό ποδόσφαιρο.

Η δουλειά του Αριστείδη Κορέα είναι τόσο αναλυτική, που αν υπήρχε εμπλοκή θα φαινόταν. Το γιατί κάνω αυτή την αναφορά είναι προφανές. Οι σκατόψυχοι γύρω από τον ΠΑΟΚ, κυρίως υποστηρικτές άλλων ομάδων αλλά όχι μόνο αυτοί, πολλές φορές τον έπιασαν στο στόμα τους και σήμερα ξεφτιλίζονται.

Κανένας βέβαια δεν έχει καταδικαστεί, ακόμη δεν γνωρίζουμε ποιοι θα κληθούν σε δίκη, όμως το μόνο σίγουρο πλέον είναι πως δεν βλέπαμε φαντάσματα, πως δεν ήμασταν μπουγατσομακεδονομάχοι και πως υπάρχει μία άρρωστη κατάσταση στο ελληνικό επαγγελματικό ποδόσφαιρο.

Η αλήθεια όμως είναι πως σφίγγει ο κλοιός. Με αυτά που έχω διαβάσει, όσοι εμπλέκονται σε αυτή την υπόθεση θα πρέπει να ανησυχούν. Δεν είναι κάτι που αντιμετωπίζεται εύκολα δικαστικά.

Ο κλοιός σφίγγει βέβαια και εξωδικαστικά. Με την υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης να τρέχει αυτή την στιγμή, με την κεντρική διαχείριση της Nova να βάλλεται έστω και από το καλοκαίρι του 2017, με την ΟΠΑΠ ΑΕ να περιμένει πρόταση από τη Λίγκα αλλά να βγάζει προς τα έξω τη δυσφορία της για το προϊόν - γεγονός, ο πυρήνας της παρεϊτσας που δουλεύει προς όφελος του ενός έχει προβληματιστεί ιδιαίτερα.

Είναι η μεγαλύτερη ευκαιρία για το επαγγελματικό ποδόσφαιρο να ανασάνει. Είναι η πρώτη φορά, που τόσο ανοιχτά βρίσκονται σε δύσκολη θέση όσοι το έφεραν σε αυτή την κατάσταση.

Κομβικό ρόλο βέβαια πρέπει να έχει η Πολιτεία, η οποία μέσω Κοντονή έχει κατανοήσει πλέον το μέγεθος του προβλήματος. Εδώ δεν μιλάμε για ποδόσφαιρο, αλλά για οτιδήποτε άλλο.

Ο Κοντονής θα πρέπει να βάλει ξεκάθαρους κανόνες απέναντι στο αυτοδιοίκητο. Το τι λέει η ΟΥΕΦΑ ή η ΦΙΦΑ, δεν πρέπει σε καμία των περιπτώσεων να τον απασχολεί. Με τις πλάτες αυτών φτάσαμε εδώ. Οι ομοσπονδίες, απλά απέτυχαν.

Όσο για το τι κάνει ο ΠΑΟΚ; Απλά παρακολουθεί τις εξελίξεις και αναμένει. Αν υπάρχουν καταδίκες, η πίεση που θα ασκηθεί σε όσους του προκάλεσαν παρανόμως πλήγματα, θα είναι τεράστια.

Η δικαίωση του μπουγατσομάχου