MENU

Η πανελλαδική έρευνα του SDNA που για πρώτη φορά επιχειρεί να ρίξει φως σε απάτητα και απαγορευμένα μονοπάτια του ελληνικού ποδοσφαίρου συνεχίζει τις αποκαλύψεις, με ένα ακόμα θέμα που θα συζητηθεί.

Οι απαντήσεις όπως και τα ποσοστά είναι εντυπωσιακά, αφού για πρώτη φορά με επίσημα στοιχεία και νούμερα, η πανελλαδική δημοσκόπηση του SDNA, αποκαλύπτει πως οι οπαδοί της ΑΕΚ, εκφράζουν την σιγουριά τους πως η ομάδα τους είναι η ανερχόμενη δύναμη του ελληνικού ποδοσφαίρου, δείχνουν την εμπιστοσύνη τους στο διοικητικό μοντέλο της Ένωσης και κατονομάζουν τον Ολυμπιακό ως υπ’ αριθμό ένα αντίπαλο σε όλα τα αγωνιστικά ζητήματα, θεωρώντας παράλληλα ότι οι «ερυθρόλευκοι» είναι η ομάδα που ευνοείται ξεκάθαρα από διαιτησία και θεσμικά όργανα. Διαβάστε αναλυτικά τις απαντήσεις τους στους παρακάτω πίνακες…ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ

? Mε τα κόκκινα στοιχεία σημειώνεται στους πίνακες η ομάδα που πήρε τις περισσότερες απαντήσεις.

? Στους Ολυμπιακούς τα υψηλότερα ποσοστά συναντήθηκαν στην αίσθηση υπεροχής που αισθάνονται αυτή τη στιγμή σε αγωνιστικό και οικονομικό επίπεδο, στους Παναθηναϊκούς είχαν να κάνουν με την ένδοξη ιστορία (ευρωπαϊκή πορεία, παράδοση, ιστορία), οι οπαδοί του ΠΑΟΚ προτίμησαν να δώσουν τα υψηλότερα ποσοστά στους… εαυτούς τους (έδρα, φίλαθλοι), ενώ στην ΑΕΚ το σκηνικό αλλάζει λιγάκι.

? Οι οπαδοί της ΑΕΚ εμφανίζουν την αισιοδοξία τους για το μέλλον που πηγάζει από το σλόγκαν «ερχόμαστε» και στις απαντήσεις τους στην ερώτηση για την ομάδα που βελτιώνεται συνεχώς τα τελευταία χρόνια αφού με 67% απαντούν την Ένωση, πολύ μπροστά από τις υπόλοιπες ομάδες που παίρνουν μονοψήφιο νούμερο.

? Σε ότι αφορά τις απαντήσεις που σχετίζονται με τον κόσμο της ομάδας (καλύτεροι φίλαθλοι, σεβασμός και ενδιαφέρον διοίκησης προς τους φιλάθλους) οι οπαδοί της ΑΕΚ εμφανίζουν ταυτόσημη συμπεριφορά με αυτούς του ΠΑΟΚ με παρόμοια τάση στις απαντήσεις τους.

? Οι οπαδοί της ΑΕΚ δείχνουν άρρηκτα δεμένη με την παράδοση του συλλόγου τους (61%) και πιστεύουν ότι (και) αυτή αποπνέει σεβασμό στους αντιπάλους της (42%).

? Περίπου ένας στους τρεις οπαδούς της ΑΕΚ θεωρεί ότι η ομάδα του έχει την καλύτερη διοίκηση στην Ελλάδα (33%), το οποίο είναι το δεύτερο μεγαλύτερο ποσοστό συσπείρωσης σε αυτή την κατηγορία από απαντήσεις οπαδών ομάδων μετά από αυτές του Ολυμπιακού.

? Οι οπαδοί της ΑΕΚ πιστεύουν κατά πλειοψηφία (37%) ότι δεν υπάρχει κάποια ομάδα, που συμβάλλει στην εξυγίανση του ποδοσφαίρου και πως αν υπάρχει κάποια αυτή είναι μόνο η ΑΕΚ, κάτι που θεωρεί το 33% των οπαδών της.

? Τον Ολυμπιακό κρίνουν ως την καλύτερη ομάδα αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα οι οπαδοί της Ένωσης (41%), μπροστά από την ΑΕΚ (28%), όμως αξίζει να επισημάνουμε για μία ακόμα φορά ότι η έρευνα διεξήχθη από τις 18 ως τις 28 Φεβρουαρίου, όταν δεν είχε διεξαχθεί ακόμα ο επαναληπτικός των δύο ομάδων για το κύπελλο Ελλάδας.

? Οι οπαδοί της ΑΕΚ φαίνεται ότι αποδέχονται την μεταγραφική πολιτική του Ολυμπιακού (53%), θεωρούν πως οι «ερυθρόλευκοι» έχουν την καλύτερη έδρα (50%) και είναι η ομάδα που πετυχαίνει τους στόχους τους (50%) και τοποθετούν στην δεύτερη θέση σε αυτά τα ερωτήματα την ΑΕΚ, κάτι που δείχνει ότι δεν βάζουν στην ίδια ζυγαριά Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ.

? Ξεκάθαρη είναι η πεποίθηση των φιλάθλων της Ένωσης πως ο Ολυμπιακός έχει την χειρότερη διοίκηση (35%), ενώ μόνο το 9% απαντά την διοίκηση της ΑΕΚ σε αυτή την ερώτηση.

? Τέλος σε ότι αφορά την ομάδα που ευνοείται από την διαιτησία και τα πολιτειακά ή θεσμικά όργανα, οι απόψεις των οπαδών της ΑΕΚ ταυτίζονται με το… αντιπολιτευτικό μέτωπο, αφού πάνω από 7 στους 10 (78% και 71% αντίστοιχα) κατονομάζουν τον Ολυμπιακό την ομάδα που έχει την περισσότερη «βοήθεια».

Θυμηθείτε τι απαντήσεις έδωσαν στα ίδια ερωτήματα οι οπαδοί του Ολυμπιακού, του Παναθηναϊκού, του ΠΑΟΚ, αλλά και σύσσωμη η ελληνική κοινή γνώμη.

Τι «ψηφίζουν» οι ΑΕΚτζήδες!