Ο Ντομίνγκο Μπλάνκο δεσπόζει στην ειδησεογραφία του Παναθηναϊκού τα τελευταία 24ώρα.
Ο 27χρονος χαφ δείχνει φευγάτος από την Ιντεπεντιέντε, παρά τις προσπάθειες της ομάδας του να τον «δέσει» με νέο συμβόλαιο κι ένα από τα κλαμπ στην Αργεντινή που συμμετέχουν στο κόλπο της απόκτησής του είναι και η Μπόκα Τζούνιορς.
Ωστόσο ο Μπλάνκο δεν είναι ο μοναδικός κέντρος μέσος που κυκλοφορεί αυτή την περίοδο στην transfer list των «Χεϊνέσες».
Η Μπόκα διατηρεί συγχρόνως ανοιχτό κανάλι (και) με τον Ροντρίγκο Αλιέντρο (φωτ.) που μένει ελεύθερος από την Κολόν Σάντα Φε κι έχει πανομοιότυπα αγωνιστικά χαρακτηριστικά με τον Μπλάνκο.
Κι αν το όνομα του Αλιέντρο κάτι σας…λέει, να θυμίσουμε πως ο 31χρονος κεντρικός χαφ «έπαιξε» ως μεταγραφικός στόχος της ΑΕΚ αμέσως μετά το…γάμο της «Ένωσης» με τον Ματίας Αλμέιδα.
Η Μπόκα διατηρεί επαφές τόσο με τον Μπλάνκο, όσο και με τον Αλιέντρο αυτή την περίοδο, ωστόσο με τον τελευταίο υπάρχει μια λεπτομέρεια που δύναται να παίξει καταλυτικό ρόλο στην εξέλιξη της υπόθεσης και να τον αναδείξει νικητή στο άτυπο «μπρα ντε φερ» με τον Μπλάνκο με φόντο μια θέση στο «La Bombonera».
Ποια είναι αυτή η λεπτομέρεια;
Ο μάνατζερ του Αλιέντρο, Ντάνιελ Μπολοτνίκοφ, υπήρξε στο παρελθόν και εκπρόσωπός του νυν αντιπροέδρου της Μπόκα, θρύλο του ποδοσφαίρου της Αργεντινής, Χουάν Ρομάν Ρικέλμε (φωτ.), σε ένα μεγάλος μέρος της σπουδαίας καριέρας του τελευταίου.
Κι αυτή ακριβώς η σχέση του agent Μπολοτνίκοφ με τον Ρικέλμε, κάνει πολλούς στη χώρα του τάνγκο να θεωρούν πως στο τέλος ο Αλιέντρο θα υπογράψει στην Μπόκα.
Κάτι που εφόσον τελικά συμβεί, αυτομάτως θα μειώσει τις πιθανότητες ενός μεταγραφικού deal των «Χεϊνέσες» (και) με τον Μπλάνκο και δύναται να βγάλει εκτός παιχνιδιού (προς όφελος του Παναθηναϊκού) έναν δυνατό «μνηστήρα» στο κυνήγι του Αργεντινού μέσου.