MENU

Διαβάστε παρακάτω αποσπάσματα από την αρθρογραφία των σημερινών αθλητικών εφημερίδων...

ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΚΟΥΝΤΗΣ – LIVE SPORT

Όσα συνέβησαν τις τελευταίες μέρες στο ελληνικό ποδόσφαιρο παραπέμπουν στη χρονοκαθυστέρηση που παρατηρείται στις αντιδράσεις των ομάδων όταν οι διαιτητές προσφεύγουν στην ετυμηγορία του VAR! Μπορεί οι πανηγυρισμοί να τους βγουν ξινοί! Τούτου δοθέντος, μηδένα προ του τέλους μακάριζε, αλλά και μηδένα προ του τέλους καταδίκαζε. Με την επιστροφή των χαμένων βαθμών ο Άρης ανέβηκε από την έκτη στην τέταρτη θέση της κατάταξης της κανονικής περιόδου, με ό,τι αυτό συνεπάγεται στην post season. Ακόμη πιο θεαματική υπήρξε η αλλαγή της μοίρας των Ηπειρωτών, οι οποίοι, παίρνοντας πίσω τους δικούς τους πέντε βαθμούς, προκρίθηκαν στα πλέι οφ, πετώντας έξω τον ΟΦΗ, που είδε τη χαρά του να αποδεικνύεται βραχύβια και να μετατρέπεται σε απογοήτευση. 

Βιάστηκε κιόλας να δώσει τα συχαρίκια του στους συμπατριώτες του ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, και χρειάστηκε να διορθώσει και να ανασκευάσει την ανάρτησή του... Όλα αυτά, βεβαίως, δεν συμβαίνουν για πρώτη φορά στα χρονικά του ελληνικού ποδοσφαίρου, που περισσότερο από τα γήπεδα, παίζεται στα δικαστήρια και οι ανατροπές των καταστάσεων είναι τόσο συνηθισμένες και τόσο αναμενόμενες όσο ότι ο ήλιος θα βγει από την Ανατολή.

ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΛΗΣ – ΩΡΑ ΤΩΝ ΣΠΟΡ

Σε κάθε περίπτωση, σίγουρα αυτό που προκύπτει απ΄αυτό που είπε ο Σιμάνσκι, είναι πως επί σχεδόν έξι μήνες, η διαχείριση από τον προπονητή του ήταν κάκιστη. Και σε λανθασμένη. Επίσης για να ξέρουμε και τι λέμε, δεν είναι μόνο αυτά τα ερωτήματα. Προκύπτουν και άλλα, ακόμα πιο σημαντικά και ακόμα πιο… καυτά. Όπως για παράδειγμα, με πόσους ακόμα ποδοσφαιριστές από το ρόστερ, έκανε ο Γιαννίκης ανάλογα κακή διαχείριση όπως με την περίπτωση του Σιμάνσκι. Πόσους κακομεταχειρίστηκε αγωνιστικά με ολέθρια αποτελέσματα για την εικόνα της ομάδας.

Πρόχειρα έρχονται στο μυαλό μπόλικα παραδείγματα. Όπως αυτό του Τσούμπερ, που όπως και να έχει, είναι ακατανόητη η αγωνιστική του πτώση, με βάση την ποδοσφαιρική του ποιότητα. Όμως ο Ελβετός είναι ένας ποδοσφαιριστής που μπορεί να είναι ένα εξαιρετικό εξάρτημα, σε σωστή θέση, σε μια καλοκουρδισμένη μηχανή. Όταν δεν  μπαίνει σε σωστή θέση και σε μηχανή με αρρυθμίες, δεν μπορεί να δώσει στο γήπεδο όσα μπορεί. Θυμίζω επίσης την περίπτωση του Άμραμπατ. Για αρκετό καιρό ο Γιαννίκης του είχε κολλήσει την ταμπέλα του «γκέιμ τσέιντζερ» και τον άφηνε στον πάγκο για να τον βάλει κάποια στιγμή να αλλάξει το ματς. Τραγικό και αντιποδοσφαιρικό. 

ΝΙΚΟΣ ΣΑΡΙΔΗΣ – SPORTDAY

Τι σημαίνει σε αμιγώς ποδοσφαιρικό επίπεδο η συμμετοχή του ΠΑΣ Γιάννινα στα πλέι οφ; Είναι σαν τον θείο που στα γιορτινά τραπέζια κάθεται με τη νεολαία. Δεν ταιριάζουν, όπως δεν θα ταίριαζε με τους υπόλοιπους συνδαιτυμόνες κι ο ΟΦΗ. Διαφορετικοί κόσμοι: σε μπάτζετ, σε πολ ποζίσιον, σε εμπορική απήχηση, σε όλα. Κανονικά, η θέση του... θείου είναι με τους ομοίους του, με τις άλλες επαρχιακές και γενικότερα μικρομεσαίες ομάδες. Εκεί που αργά ή γρήγορα θα ξαναγυρίσει... Είτε έμπαινε στην εξάδα ο ΟΦΗ, είτε η ομάδα του Ηρακλή Μεταξά, οι ελπίδες τους για ευρωπαϊκό εισιτήριο ρεαλιστικά είναι αμελητέες. Ειδικά με τον “Άγιαξ της Ηπείρου” η διαφορά προϋπολογισμών είναι θηριώδης. 

Όμως, ο “θείος” μπορεί να ευχαριστηθεί το διάστημα που θα περάσει με τη “νεολαίᨔ. Μπορεί να κάνει κανένα πετυχημένο, μες στα πολλά, πείραγμα. Όπου πείραγμα, νίκη επί κάποιας μεγάλης ομάδας. Άλλο αν αυτό το πείραγμα δεν θ' αρέσει σε αυτόν που θα το δεχτεί. Θα ενθουσιάσει, ωστόσο όλους τους άλλους. Καλή του διασκέδαση λοιπόν (του ΠΑΣ). Και καλή τους διασκέδαση (των υπολοίπων). 

ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΕΓΓΛΙΔΗΣ – ΦΩΣ

Ο επίδοξος και φέτος πρωταθλητής δεν μπορεί να υποτιμήσει τον στόχο του Κυπέλλου λόγω του επιβαρυμένου προγράμματος. Ουδείς το  θέλει πραγματικά αυτό στην πειραϊκή ομάδα, από διοίκηση, τεχνικό επιτελείο, ποδοσφαιριστές, κόσμο.

Αν βρεθεί πεδίο συνεννόησης και ένας τρόπος, ώστε οι ημιτελικοί και ο τελικός να διεξαχθούν νωρίτερα από το προβλεπόμενο, ακόμα καλύτερα. Αν όχι, ουδεμία σημασία έχει για τον στόχο του Ολυμπιακού. Μπορεί να ταλαιπωρηθεί, μπορεί να συμπιέσει κι άλλο τις αγωνιστικές υποχρεώσεις του, μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την επόμενη ευρωπαϊκή πορεία. Αλλά τίτλους δεν χαρίζει, παλεύει  για την κατάκτηση τους. Και αυτό είναι σαφές προς κάθε κατεύθυνση. Ακόμη και εντός των τειχών.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΡΥΣΑΝΘΗΣ - ΤΑ ΝΕΑ 

Τι θα κάνει η Ευρωλίγκα με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας; Θα την πετάξει έξω και από τη διοργάνωση της επόμενης σεζόν; Κι αν έχει αυτή την πρόθεση, μπορεί να την υλοποιήσει Με τις άλλες δύο ρωσικές ομάδες δεν υπάρχει πρόβλημα. Αμφότερες είχαν αποκτήσει το δικαίωμα συμμετοχής για μία σεζόν, η μεν Ούνικς μέσω του Eurocup (ήταν φιναλίστ πέρυσι), η δεν Ζενίτ μέσω wild card. Άρα δεν υπάρχει δέσμευση μαζί τους, ούτε υποχρέωση για πρόσκληση άλλης ρωσικής ομάδας.

Με την ΤΣΣΚΑ όμως. υπάρχει σε ισχύ δεκαετές συμβόλαιο υπογεγραμμένο. Η ΤΣΣΚΑ είναι μέτοχος της Ευρωλίγκας. Και οι πιο παρατηρητικοί πρόσεξαν πως στην προχθεσινή ψηφοφορία για να αποφασιστεί αν θα ακυρωθούν ή όχι τα αποτελέσματα των ρωσικών ομάδων στη διαδικασία της διαμόρφωσης της βαθμολογίας της φετινής κανονικής περιόδου έλαβε μέρος και η ΤΣΣΚΑ. Παρότι δεν την αφορούσε το ζήτημα. Πως την πετάς έξω;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

*Για να διαβάσετε ολόκληρο ένα άρθρο θα πρέπει να απευθυνθείτε στο περίπτερο της γειτονιάς σας. Ενισχύοντας την εφημερίδα που εκτιμάτε περισσότερο, δίνετε πνοή στην πολυφωνία του Τύπου.

Πρωινός Τύπος (9/3): «Τραγικό και αντιποδοσφαιρικό αυτό που έκανε ο Γιαννίκης - Δεν χαρίζει τίτλους ο Ολυμπιακός»