MENU

 

 • Θέλει πολλή μελέτη το φαινόμενο της ΑΕΚ το τελευταίο διάστημα. Σε Νεάπολη, Λαμία, Τούμπα και Περιστέρι δεν έχει δεχθεί γκολ! Στα τρία τελευταία από αυτά, με Τζαβέλλα και Μήτογλου. Δεν έχει δεχθεί γκολ και με εξαίρεση μια πολύ καλή ευκαιρία της Λαμίας, δεν έχει φάει και σοβαρή φάση.

 • Και με ΟΦΗ και Παναιτωλικό, έχασε την ισορροπία της με τέτοιο τρόπο ώστε να της στοιχίσει και τα παιχνίδια. Με ΟΦΗ και Παναιτωλικό δίδυμο ήταν Βράνιες- Τζαβέλλας. Δε λέω πως κρίθηκε εκεί. Αλλά όταν έχεις με Τζαβέλλα – Μήτογλου μηδέν γκολ σε τρία ματς εκτός και με Τζαβέλλα – Βράνιες τέσσερα γκολ σε δύο εντός έδρας, κάτι δείχνει. Κι όταν επίσης είναι γνωστό πως και το Βράνιες – Μήτογλου λειτούργησε καλύτερα. Ως τώρα όμως, όχι σαν το Τζαβέλλας – Μήτογλου.

 • Η ομάδα ήταν συγκροτημένη, έπαιξε σωστά και αποτελεσματικά. Δεν ήταν «κυνική». Με πολύ συγκεκριμένα στοιχεία, κυριάρχησε από νωρίς στο γήπεδο. Δεν άφησε τον αντίπαλο να πιστέψει, για μεγάλο διάστημα είχε κάνει το αμυντικό της τρίτο να φαίνεται για τον Ατρόμητο απόσταση Γης – Σελήνης.

 • Το πρόβλημα ήταν πως αυτό δεν πήγαινε ένα βήμα παραπάνω στο πρώτο ημίχρονο. Κάτι έλειπε, να βγουν και οι φάσεις που έπρεπε να βγουν. Αλλά όταν παίζεις σωστά, έχεις ισορροπίες, διαχειρίζεσαι σωστά τα δεδομένα τα δικά σου και του αντιπάλου, έχεις τη ποιότητα να βρεις τη λύση με το τρόπο που τη βρήκε απόψε η ΑΕΚ.

 • Ευτύχησε δε αυτή τη φορά να βρει και δεύτερο γκολ στο εκρηκτικό ξεκίνημα μετά την ανάπαυλα και μετά όλα έγιναν πιο εύκολα.

 • Η ομάδα ήταν καλή. Αν συνεχίσει σε αυτό το μοτίβο και σιγά – σιγά προσθέτει στοιχεία, δε το ξέρω. Θα το δούμε. Αλλά έχει δύο σερί ματς, που παίζει σωστά και δεν είναι τα μόνα. Σωστά έπαιξε στο Βόλο, με Άρη, με Παναθηναϊκό, με Ιωνικό. Αλλά επειδή έχουμε θολή εικόνα για το τι ακριβώς περιμένουμε και δε είναι εύκολο να κατανοήσουμε πως το να παίζει σωστά και να υπερέχει σιγά – σιγά στα ποιοτικά στοιχεία που κρίνουν τα παιχνίδια είναι η βάση, δημιουργήθηκε όλη αυτή η ιστορία που αποσυντόνισε.

 • Επίσης κάποια στιγμή πρέπει να σταματήσει κι αυτό το κακό να βγαίνουν οι παίκτες καλοί ή σκάρτοι με συνοπτικές διαδικασίες. Υπάρχουν ήδη πολλά παραδείγματα παικτών που μας δείχνουν μακριά από την ΑΕΚ, πως κάτι τους έπνιγε όταν ήταν σε αυτή.

 • Αποκλείεται ο Λε Ταλέκ, ένας παίκτης που έπαιξε βασικός στον Ερυθρό Αστέρα στο Champions League και μετά βασικός για σερί σεζόν στο γαλλικό πρωτάθλημα, να μη μπορεί να παίξει στην ΑΕΚ ή να ανακηρύσσεται σαπάκι. Το έχουμε δει το έργο πολλές φορές, αλλά μας αρέσει να το βλέπουμε ξανά και ξανά φαίνεται. Ναι, δεν είναι αυτό που θέλουμε ως τώρα. Αλλά νομίζω πως πιο χρήσιμο θα ήταν να δούμε γιατί συμβαίνει αυτό, παρά να τον βγάλουμε άχρηστο. Δεν έχουμε το περιθώριο.

 • Και θα έλεγα πως άντε μπορεί να ισχύει για τον Λε Ταλέκ, όμως όταν ακόμη κι ο Τσούμπερ με την ίδια ευκολία που έγινε... βασιλιάς, έφτασε να χαρακτηρίζεται προβληματικός, κάτι τρέχει, που καλό στην ομάδα δεν κάνει. Το λέω ξανά: Ακόμη κι αν κάποιος δεν είναι αυτό που περιμέναμε με βάση όσα βλέπουμε, δουλειά μας είναι να πάρουμε ό,τι έχει να δώσει, όχι να τον εξοντώσουμε. Και κάποια στιγμή η ομάδα πρέπει να προστατευθεί απέναντι σε αυτό.

 • Ο Κλάτενμπεργκ δεν άφησε περιθώριο στην ΑΕΚ, να μη μπει σε αυτό το σκεπτικό της δημόσιας αντίδρασης. Δε πάει άλλο. Σε κάθε ματς, υπάρχουν ένα δύο κρίσιμα σφυρίγματα, οπου η ΑΕΚ αδικείται. Ακόμη κι όλα να είναι συζητήσιμα, κανένα σφύριγμα δεν είναι υπέρ της ΑΕΚ κι αυτό κάτι δείχνει.

 • Είναι σαφές πως οι διαιτητές φοβούνται να σφυρίξουν κάτι υπέρ της ΑΕΚ, ακόμη κι αν το δικαιούται κι αυτό είναι κάτι που έχει καλλιεργηθεί συστηματικά από τη διαχείριση του Άγγλου αρχιδιαιτητή. Μιλάω μόνο για τη διαχείριση, γιατί τη διαχείριση τη βλέπουμε. Τι άλλο συμβαίνει δε το ξέρω...

 • Αύριο ο Κλάτενμπεργκ θα βγει στην εκπομπή του Ντέμη Νικολαΐδη. Μακάρι να κάνω λάθος, αλλά δε το θεωρώ τυχαίο. Δε θεωρώ πως ο κύκλος που ανήκει πλέον ο Κλάτενμπεργκ στέλνει τυχαία στον Ντέμη τον Άγγλο αρχιδιαιτητή. Δε ξεχνώ επίσης πως ο Ντέμης πρόσφατα σε ερώτηση για το αν θα έβλεπε τον εαυτό του ξανά στην ΑΕΚ, είπε «όσο φτιάχνει το ποδόσφαιρο». Δηλαδή βλέπει το ποδόσφαιρο να φτιάχνει.

 • Μια άποψη εκ διαμέτρου αντίθετη με τη δική μου, αλλά και με της συντριπτικής πλειοψηφίας των οπαδών της ΑΕΚ. Το ερώτημα είναι, αν θα τεθούν φυσικά τα κρίσιμα ερωτήματα. Όχι μόνο αυτά για τη μεταχείριση που έχει η ΑΕΚ. Υπάρχουν κι άλλα πολύ κρίσιμα, στα οποια δεν υπάρχουν απαντήσεις και δε θα μπορούσαν να υπάρχουν. Όπως για παράδειγμα, για ποιο ακριβώς λόγο συνεργάζεται ο Κλάτενμπεργκ με τον υφυπουργό Αθλητισμού. Όπως τουλάχιστον ισχυρίζεται ο τελευταίος.

 • Επαναλαμβάνω, μακάρι μια μέρα μετά την δημόσια τοποθέτηση της ΑΕΚ, να μη δούμε μια επιχείρηση «ξεπλύματος» του Μαρκ Κλάτενμπεργκ που έχει μια σειρά απαντήσεις να δώσει, για ζητήματα που... κραυγάζουν και δημιουργούν ζητήματα άνισης μεταχείρισης και στοχοποίησης ομάδων.

 • Κατά τα άλλα, η «κιτρινόμαυρη» ΠΑΕ, άργησε για κάποιους, αλλά με τη τοποθέτηση της αυτή, έθιξε το θέμα με τον τρόπο που έπρεπε να το θίξει και πολύ έξυπνα. Φυσικά όταν απέναντι της έχει τον παραδοσιακό της εχθρό σε αυτή την ιστορία, δε περιμένει πως θα έχει κάποιο άμεσο αντίκτυπο.

 • Αλλά τουλάχιστον έχει πει σε όλο το κόσμο και στον Κλάτενμπεργκ φυσικά, πως ξέρει. Δε κάνει πως δε ξέρει. Ξέρει...

Σωστό ποδόσφαιρο, καλή νίκη και να δούμε τι θα πει ο Ντέμης με τον Μαρκ...
EVENTS