MENU

Λένε πως οι άνθρωποι που πηγαίνουν μπροστά, είναι αυτοί που σηκώνονται, αναζητούν τις συνθήκες που θέλουν, κι αν δεν τις βρουν, τις διαμορφώνουν μόνοι τους. Και ο Ιβάν Σαββίδης έμοιαζε αποφασισμένος. Τον Απρίλιο του 2016, στο κλείσιμο της εορταστικής εκδήλωσης για τα 90 χρόνια «ξεδίπλωνε» μέσα από ένα λόγο γεμάτο συναίσθημα το πλάνο που είχε στο μυαλό του για τον ΠΑΟΚ. Ένα πλάνο που λίγοι μπορούσαν να αντιληφθούν, πόσω μάλλον να τολμήσουν να ονειρευτούν!

Δεν ήταν εύκολο. Πώς θα μπορούσε να είναι; Και εντάξει θα σας πουν: «Δεν γίναμε ΠΑΟΚ για τους τίτλους...» ή όπως σημειώνει η ΘΥΡΑ 4 σε ανακοίνωσή της σήμερα: «Αφιερώνουμε τον τίτλο αυτόν στους νεαρούς μας οπαδούς, που γνώρισαν τον ΠΑΟΚ πρωταγωνιστή, όπως δικαιωματικά του αξίζει. Ο αγώνας που με πείσμα και λύσσα δόθηκε ολα τα χρόνια που ήμασταν “φτωχοί”, δεν πήγε χαμενος. Τώρα είμαστε ακόμα πιο περήφανοι για τις εκδρομές μας με τον Π.Α.Ο.Κ στη μέση της βαθμολογίας, χωρίς στόχους απο τα Χριστούγεννα. Τωρα πραγματικά απολαμβάνουμε εκείνα τα χρόνια, εκείνες τις μάχες, τις πίκρες που φαγαμε με το κουτάλι και την ικανοποίηση που νιώθαμε κάθε φορά που κόντρα σε κάθε λογική βρισκόμασταν στο πλάι του Δικεφάλου Αετού...».

Και ο Ιβάν Σαββίδης παρέλαβε αυτόν ακριβώς τον ΠΑΟΚ. «Πληγωμένο» μα περήφανο. Και όχι, δεν του ήταν αρκετό. Το σκεφτόταν διαφορετικά: «Αισθάνομαι τεράστια ευθύνη που η οικογένεια του ΠΑΟΚ με εμπιστεύτηκε την διοίκηση της ποδοσφαιρικής ομάδας...». Και με σεβασμό και υπευθυνότητα, εκ του αποτελέσματος, σχεδίασε την επόμενη ημέρα. 

Τα λόγια που φάνταζαν δέσμευση, απειλή, δεν ήχησαν καλά. Στη Θεσσαλονίκη υπήρχε έντονη κινητικότητα εντός του ΠΑΟΚ. Του ΠΑΟΚ του Ιβάν Σαββίδη πια! Και όπως συμβαίνει πάντα σε αυτές τις περιπτώσεις, πρώτα σε αγνοούν, μετά σε κοροϊδεύουν, μετά σε πολεμούν, μετά τους νικάς. 

Και η αλήθεια είναι πως λοιδορήθηκε και «πολεμήθηκε» όσο κανένας άλλος για έναν και μόνο λόγο: Έδωσε όραμα σε ένα λαό και πήρε επ' ώμου ένα κλαμπ, ξοδεύοντας κάτι παραπάνω από 150 εκατ. ευρώ προκειμένου να φτιάξει μια ομάδα - κυρίαρχο της χώρας. Σε πέντε χρόνια! Από τον Απρίλιο του 2016 μέχρι τον Μάιο του 2021!

Τόσο του πήρε... 

Να την απαλλάξει από «αμαρτίες» του παρελθόντος, να τη φέρει στα μέτρα του, όπως το είχε στο μυαλό του, να της δώσει στόφα και νοοτροπία νικητή, να διεκδικεί, να παλεύει, να μιλούν με τις ώρες -πια- για εκείνη την ομάδα του Βορρά που έπαψε να λογίζεται ως «συμπαθητική γιατί έχουν τρέλα μες στο μυαλό» με ένα χτύπημα στην πλάτη αλλά γιατί τους χαλά πλέον την παρτίδα! Μπαίνει στα πόδια τους και ενοχλεί... Γιατί ποντάρει αποκλειστικά στα δικά του λεφτά, με τις «τσέπες» του και τη μαγκιά του! Μια «χρυσή» πενταετία, η πιο ένδοξη στην ιστορία του Δικεφάλου, με πέντε τίτλους!

Και γιατί κόντρα στα όσα έχει πετύχει την τελευταία 5ετία, τόσο ο ίδιος όσο και ο ΠΑΟΚ δεν ενεπλάκησαν ποτέ σε κανένα σκάνδαλο! Και σε αυτό που επιχείρησαν μαεστρικά να τον «εμπλέξουν», έφαγαν πανηγυρικά τα μούτρα τους σε ελληνικά και διεθνή δικαστήρια, σε μια απέλπιδα προσπάθεια να αφήσουν κηλίδα στην ιστορία του ΠΑΟΚ, να «θολώσουν» την επιτυχία του, να του βάλουν εμπόδια, να απελπιστεί και να σηκωθεί να φύγει!

Κι όταν έφυγε, όλοι πίστεψαν ότι τελείωσε, εξαφανίστηκε, έπεσε στο καναβάτσο. Ένας λιγότερο! Μόνο που ο Ιβάν Σαββίδης είναι εδώ, έχοντας βάλει φαρδιά πλατιά την υπογραφή του στην ιστορία του ΠΑΟΚ, με την τελευταία κούπα να τον περιμένει στη Θεσσαλονίκη από τον Αντελίνο Βιεϊρίνια. Όπως ακριβώς είχε ζητήσει! Με μία ακόμη δέσμευση: «Θα γράψουμε αρκετές ακόμα ένδοξες σελίδες στα χρονικά του μυθικού μας Συλλόγου...».

Και για τον Ιβάν Σαββίδη, οι υποσχέσεις είναι για να τηρούνται! 


 

SDNA Google news
ΜΑΘΕΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΑΘΛΗΤΙΚΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ - ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ SDNA logo ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Ο άνθρωπος που έκανε πράξη όλα τα όνειρα των ΠΑΟΚτσήδων!
EVENTS