MENU

Το χειρότερο δυνατό ξεκίνημα έκανε ο ΠΑΟΚ στα play off, δίνοντας την ευκαιρία στον Ολυμπιακό να ξεφύγει με 10 βαθμούς στον βαθμολογικό πίνακα, γεγονός που του δίνει τον τίτλο του ακλόνητου φαβορί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Η ομάδα του Αμπελ Φερέιρα δεν κατάφερε να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων απέναντι σε έναν μέτριο αντίπαλο που όμως ήταν πιο καλά στημένος στον αγωνιστικό χώρο.

Άχρωμος, άοσμος και άγευστος ο ΠΑΟΚ στο πρώτο μέρος, δεν προκάλεσε κανένα πρόβλημα στους αντιπάλους του. Η έλλειψη ενέργειας ήταν εμφανής όπως επίσης και η έλλειψη πλάνου μετά το γκολ των ερυθρολεύκων.

Η ομάδα δεν έβγαλε ένταση, δεν βρήκε τρόπο να πιέσει τους αντιπάλους της που με χαρακτηριστική άνεση κυκλοφόρησαν την μπάλα χωρίς να ανησυχούν για τις αντιδράσεις του ΠΑΟΚ που έδειξε διάθεση στο τελευταίο πεντάλεπτο, χωρίς ωστόσο να προβληματίσει την ερυθρόλευκη άμυνα.

Η εικόνα ήταν ελαφρώς καλύτερη στην επανάληψη για τον Δικέφαλο, χωρίς βέβαια να καταφέρει να απειλήσει ουσιαστικά την αντίπαλη εστία. Η καλά οργανωμένη ανασταλτική και αμυντική γραμμή κράτησε μακριά από την εστία του Σα, τους παίκτες του ΠΑΟΚ.

Οι αλλαγές που επιχείρησε ο Φερέιρα δεν έφεραν καμία αξία λόγου μεταστροφή του κλίματος εντός αγωνιστικού χώρου. Ο ΠΑΟΚ δεν έδειξε ότι είχε τις δυνάμεις και τα φυσικά αποθέματα, για να ανατρέψει το εις βάρος του σκορ και να διεκδικήσει ακόμα και τον βαθμό της ισοπαλίας.

Ο ΠΑΟΚ είναι πλέον αντιμέτωπος με την σκληρή αλήθεια που τον υποχρεώνει να δώσει μάχη μέχρι τέλους για να κλειδώσει την 2η θέση, σώζοντας παράλληλα την χρόνια με διάκριση στην διοργάνωση του Κυπέλλου.

Στην ερώτηση… μπορεί να πετύχει τους στόχους του, η απάντηση είναι… όχι, με εμφανίσεις ανάλογες με αυτή της Κυριακής. Ρεαλιστικά μιλώντας, η εικόνα του ΠΑΟΚ στην πρεμιέρα των play off, δεν μου δίνει το δικαίωμα να υποστηρίξω ότι υπάρχουν περιθώρια για να υλοποιήσει ο Δικέφαλος τους στόχους του.

Θεωρώ όμως ότι δεν έχουμε το δικαίωμα να προεξοφλήσουμε την αποτυχία, πριν πούνε την τελευταία τους λέξη οι παίκτες και η τεχνική ηγεσία. Ποια θα είναι η τελευταία τους λέξη; H αλλαγή διάθεσης και νοοτροπίας παιχνίδια που ακολουθούν. Δυνατότητες υπάρχουν. Αυτό δεν μπορεί να αμφισβητηθεί. Αυτό που αμφισβητούμε είναι αν υπάρχει διάθεση και δυνάμεις (αγωνιστικές και ψυχικές) για να δούμε τον πραγματικό ΠΑΟΚ στους επόμενους αγώνες.

Στο τέλος θα πάρουν όλοι αυτό που αξίζουν, με βάση την εικόνα που παρουσίασαν στην διάρκεια της σεζόν. Μέχρι τότε η ισοπέδωση της ομάδας, δεν προσφέρει καμία βοήθεια κατά την εκτίμηση μου. Η χρόνια είναι αποτυχημένη με δεδομένη την αποτυχία παρουσίας σε ομίλους ευρωπαϊκής διοργάνωσης και την κατάκτηση του τίτλου.

Πόσο αποτυχημένη θα το ξέρουμε όταν ολοκληρωθούν οι αγωνιστικές υποχρεώσεις. Η κατάκτηση της θέσης που οδηγεί στα προκριματικά του Champions League και φυσικά η διατήρηση των σκήπτρων στην διοργάνωση του Κυπέλλου, θα είναι θετικό πρόσημο για όλους αλλά δεν θα αθωώσει κανέναν για τις αποτυχίες που προανέφερα.

ΥΓ Ποδοσφαιρικά συζητώντας, ο αντίπαλος του ΠΑΟΚ στην πρεμιέρα των play off, ήταν ανώτερος εντός αγωνιστικού χώρου. Η εικόνα και η εξέλιξη της αναμέτρησης, δεν αφήνει περιθώρια για συζητήσεις και αμφιβολίες. Το ερώτημα που θέτω είναι πως πανηγυρίζουν ένα πρωτάθλημα «στημένο» και «βρώμικο». Δικοί τους είναι οι χαρακτηρισμοί για το φετινό πρωτάθλημα. Ναι, αυτό που πανηγυρίζουν, χωρίς ίχνος αξιοπρέπειας! 

Απαγορεύεται να πετάξει λευκή πετσέτα ο ΠΑΟΚ