MENU

Αν η κυβέρνηση δεν έχει καταλάβει σε τι διαδικασία την έχει εμπλέξει ο υφυπουργός Αθλητισμού, μπορεί να το διαπιστώσει ξεκάθαρα από τον τρόπο που τον υπερασπίζονται τα Μέσα του Μαρινάκη. Ο σύλλογος που θέλει το 100-0 και επιτίθεται κατά οποιουδήποτε προσπαθεί να το... ανατρέψει, ένιωσε θιγόμενος από την στολή υπηρέτριας που σκέφτεται να στείλει ο ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ ΑΕΚ στον Αυγενάκη και απάντησε εκ μέρους του. 

Στο 2ο μέρος της σημερινής στήλης «Πρωινός Τύπος», σας παρουσιάζουμε αποσπάσματα από το άρθρο που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα tovima.gr, ιδιοκτησίας Βαγγέλη Μαρινάκη.

Στο δημοσίευμα γίνεται μεταξύ άλλων αναφορά σε κάποια περιστατικά που φέρεται να είχε εμπλοκή ο Δημήτρης Μελισσανίδης και στα μίντια του ισχυρού άνδρα του Ολυμπιακού αναρωτιούνται «Πως πραγματικά συμβαίνουν αυτά τα πράγματα;», προφανώς αγνοώντας πολλά περισσότερα περιστατικά που έχουν συμβεί τα τελευταία χρόνια. Όλως τυχαίως από τη στιγμή που ανέλαβε τις τύχες της ΠΑΕ Ολυμπιακός ο Βαγγέλης Μαρινάκης. 

«Ο φόβος κρατά τα στόματα μισό-κλειστά. Οι περισσότερες υποθέσεις σαν αυτές που περιγράψαμε επισύρουν κάποιες μικρές ποινές, κάποια πρόστιμα ή ακόμη και παραγράφονται. Και όσο για τα θύματα: Μάλλον τους τρομάζει περισσότερο αυτό που ακολουθεί. Η διαπόμπευση από τον στρατό των ΜΜΕ που στη θέα του μεγάλου κουμπαρά της διαφήμισης του ΟΠΑΠ, δολοφονεί «συνειδήσεις» και ισοπεδώνει χαρακτήρες. Μια μηχανή του κιμά που δεν κάνει διακρίσεις. Που δεν διστάζει ακόμη και όταν έχει απέναντι της θεσμικούς», σημειώνεται μεταξύ άλλων. 

Στη συνέχεια υπενθυμίζεται το πρόσφατο δημοσίευμα της "Live Sport" περί... ποδιάς που σκέφτεται να στείλει ο Δημήτρης Μελισσανίδης στον υφυπουργό Αθλητισμού, θεωρώντας τον ως "υπηρέτη" του Ολυμπιακού. «Σχεδόν αποθεωτικά παρουσίαζε πρωτοσέλιδα το ρεπορτάζ πως "η ΑΕΚ θεωρεί τον υφυπουργό “Φιλιπινέζα του Ολυμπιακού” και ότι ο Δημήτρης Μελισσανίδης θα στείλει στον Λευτέρη Αυγενάκη μια "ποδιά" υπηρετικού προσωπικού! Μια αθλητική εφημερίδα που ο μύθος λέει ότι συντηρείται -όσο τέλος πάντων συντηρείται με τους εργαζόμενους να μετρούν μήνες απλήρωτοι- από το διαφημιστικό «εκτόπισμα» του ΟΠΑΠ. Της εταιρείας όπου συμπτωματικά ο Δημήτρης Μελισσανίδης είναι μικρομέτοχος μεν, αλλά ο ισχυρότερος έλληνας μέτοχος».

Συνεχίζοντας επισημαίνονται κάποια άλλα πρωτοσέλιδα της ίδιας εφημερίδας με τον Λευτέρη Αυγενάκη στο επίκεντρο. «"Ο φίλος τους ο Λευτεράκης" είχε τίτλο το "χτύπημα". "Πως ο Αυγενάκης ένωσε πάλι ΑΕΚ, Παναθηναϊκό, ΠΑΟΚ και έφερε απέναντι του FIFA και UEFA" συμπλήρωνε στον υπότιτλο. Ήταν η τέταρτη φορά που φιλοξένησε ένα θέμα με τον Υφυπουργό Αθλητισμού στο πρωτοσέλιδό της μέσα στον Μάη. Προηγήθηκε το "Λευτέρη, ντρέπεσαι καθόλου;" στις 8 Μάη. Και το «πρώτα καρφί, μετά κωλοτούμπα" της 13ης του ίδιου μήνα. Θα μπορούσε κάποιος να διακρίνει έναν "συγκεκριμένο τρόπο" απέναντι σε έναν αξιωματούχο της ελληνικής Κυβέρνησης». 

Η προσπάθεια υπεράσπισης του Λευτέρη Αυγενάκη συνεχίζεται και παρακάτω, με ειρωνικούς χαρακτηρισμούς για τη σημερινή ΕΠΟ, αναφέροντας ότι: «Ο Γιώργος Βασιλειάδης απολάμβανε προνόμια στη μεταχείρισή του από τον αθλητικό Τύπο, προνόμια από εκείνα που ούτε να τα… φανταστεί ο Αυγενάκης. Προνόμια που μπορούν να συγκριθούν μόνο με εκείνα του προηγούμενου Υφυπουργού Αθλητισμού του ΣΥΡΙΖΑ, Σταύρου Κοντονή. Γνωστού και ως «Υπουργάρα» κατά τον Δημήτρη Μελισσανίδη. Οι δύο Υπουργοί της τέως Κυβέρνησης έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στον τρόπο με τον οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ παρεμβαίνοντας στο αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου «έριξε» μια νόμιμα εκλεγμένη διοίκηση της ΕΠΟ, ανοίγοντας τον δρόμο στη σημερινή: Την περίφημη διοίκηση της «Εξυγίανσης». Εκείνης που καταγγέλλει σήμερα τη Νέα Δημοκρατία για τη συνεργασία της με την UEFA και τη FIFA και το «μνημόνιο» που θα επιφέρει μια σειρά από μεγάλες αλλαγές στον αθλητικό νόμο».

Και καταλήγει η επίθεση: «Θα αφήσουν ξανά τον Τίγρη να μοιράζει ποδιές ή επιτέλους θα του στείλουν καμιά σαλιάρα να φορέσει; Πέρασαν τα χρόνια. Μπορεί και να του χρειάζεται…».

Επίθεση σε Μελισσανίδη από media Μαρινάκη λόγω... Αυγενάκη!
EVENTS