MENU

Η παραδοχή των αντιπάλων, για την δομή, λειτουργία και οργάνωση των υποδομών του ΠΑΟΚ, αποτελεί σαφώς μια επιβράβευση για την προσπάθεια που γίνεται για περισσότερα από 10 χρόνια στην ποδοσφαιρική κυψέλη του ασπρόμαυρου οργανισμού.

Ο Ιβάν Σαββίδης αποκτώντας το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, αποφάσισε να επενδύσει στις υποδομές της ομάδας, στηρίζοντας ουσιαστικά την πρωτοβουλία που είχαν πάρει τα προηγούμενα χρόνια, οι Θόδωρος Ζαγοράκης και Βαγγέλης Πουρλιοτόπουλος για την δημιουργία πρότυπης ποδοσφαιρικής ακαδημίας.

Με τα χρήματα που επένδυσε ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ ΠΑΟΚ και ξεπερνούν τα 15.000.000 ευρώ, οι ακαδημίες του Δικεφάλου θεωρούνται εφάμιλλες μεγάλων ευρωπαικών συλλόγων ενώ παράλληλα αναπτύχθηκε ένα τεράστιο δίκτυο με συνεργαζόμενες ακαδημίες σε όλη την Ελλάδα, την Κύπρο, την Γερμανία, την Αυστραλία και άλλες χώρες του κόσμου.

Το αποτέλεσμα της δουλειάς που γίνεται στις ακαδημίες του ΠΑΟΚ, αποδεικνύεται από τις διακρίσεις των τμημάτων όλων των ηλικιών σε μεγάλα ευρωπαϊκά τουρνουά και φυσικά από την κατάκτηση των εγχώριων τίτλων με τον Δικέφαλο να είναι ο απόλυτα κυρίαρχος επί σειρά ετών.

Η αρχική ιδέα και ακολούθως η τεράστια οικονομική επένδυση στις υποδομές από τον Ιβάν Σαββίδη, δεν είχαν ως στόχο τα εύσημα των αντιπάλων και την κατάκτηση τίτλων. Στόχος ήταν ξεκάθαρα η προετοιμασία των νεαρών παικτών για να στελεχώσουν (εφόσον συνδυάζουν την ποδοσφαιρική ποιότητα με την κατάλληλη προσωπικότητα), την επαγγελματική ομάδα του ΠΑΟΚ.

Στόχος που δεν επιτεύχθηκε ποτέ. Θεωρώ ότι την βασική ευθύνη για το γεγονός ότι δεν αξιοποιούνται από την επαγγελματική ομάδα του ΠΑΟΚ όσοι πραγματικά το αξίζουν, φέρουν οι προπονητές που κάθισαν στον πάγκο της ομάδας τα τελευταία χρόνια.

Προφανώς το άγχος για την επίτευξη των στόχων, δεν τους επέτρεψε να ασχοληθούν σοβαρά με τα παιδιά των υποδομών για να τους δώσουν ευκαιρίες απόδειξης της αξίας τους, στην επαγγελματική ομάδα. Ευθύνη παράλληλα έχει και ο οργανισμός του ΠΑΟΚ που δεν κατέστησε σαφές στους προπονητές, πως αποτελεί υποχρέωση τους η αξιοποίηση των ποδοσφαιριστών της ασπρόμαυρης ποδοσφαιρικής κυψέλης.

Τα νέα δεδομένα με το FFP και την παγκόσμια οικονομική ύφεση που θα επηρεάσει και το ποδόσφαιρο, ίσως είναι η ευκαιρία για να μετατραπεί σε προτεραιότητα, η ανάγκη του ασπρόμαυρου οργανισμού να αξιοποιήσει τους παίκτες των υποδομών. Όχι όλους. Δεν θα ήταν λογικό κάτι τέτοιο. Οσους αξίζουν να πάρουν την ευκαιρία και ειλικρινά, είναι πολλά τα παιδιά από την περσινή αλλά και την φετινή Κ 19 (όπως επίσης και την Κ 17), που μπορούν να τα καταφέρουν, αν τους δοθεί η ευκαιρία με τον κατάλληλο τρόπο και στον σωστό χρόνο και όχι για τα μάτια του κόσμου.

Σε κάθε άλλη περίπτωση η επένδυση στις υποδομές του ΠΑΟΚ, δεν θα έχει καμία απολύτως αξία και ουσία.

Επιστρέφοντας στα τετριμμένα, θα σας πω πως  ερωτήσεις σας για την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος (και γενικότερα την ολοκλήρωση των εθνικών πρωταθλημάτων σε όλα τα σπορ), δεν έχουν απάντηση. Ουδείς γνωρίζει τι μέλλει γενέσθαι καθώς κανένας δεν είναι σε θέση να απαντήσει, πότε θα βγούμε από την καραντίνα της πανδημίας. \

Ολοι λαχταράμε να ξαναδούμε ποδόσφαιρο, αλλά προτεραιότητα όλων μας οφείλει να είναι η υγεία.

Κουράγιο λοιπόν με θετική σκέψη!

Αξιοποίηση των ακαδημιών του ΠΑΟΚ, τώρα ή ποτέ!
EVENTS