MENU

Ο μαραθώνιος της Γ΄Εθνικής βρίσκεται πλέον στον β΄ γύρο του. Ο Γιάννης Κατσαρός ένας παλαίμαχος ποδοσφαιριστής με θητεία σε ιστορικές ομάδες του ελληνικού ποδοσφαίρου (Πανιώνιος, ΠΑΣ Γιάννινα, Καλαμάτα, Καλλιθέα, Πανηλειακός κ.α.) ο οποίος βρέθηκε στις αρχές της σεζόν στον πάγκο του Ηλυσιακού, απ΄όπου και αποχώρησε μίλησε στο SDNA για εικόνα του 5ου ομίλου τόσο στην μάχη της κορυφής, όσο και σε αυτή της ουράς.

Το πρωτάθλημα της Γ΄Εθνικής έχει μπει πλέον στο β΄ μισό του. Πως το βλέπετε; Ποια είναι η άποψη σας;

«Αυτή τη στιγμή έτσι όπως είναι ο βαθμολογικός πίνακας θεωρώ ότι αντικατοπτρίζει την δυναμικότητα των ομάδων στο φετινό πρωτάθλημα. Οι ομάδες που βρίσκονται μέχρι και την 6η θέση θεωρώ ότι έχουν επιδείξει μια αξιοθαύμαστη σταθερότητα. Σε έναν ιδιαίτερα απαιτητικό όμιλο όπου υπάρχουν ιστορικές ομάδες του ελληνικού ποδοσφαίρου. Επειδή στο ποδόσφαιρο όμως τίποτα δεν είναι τυχαίο και στο τέλος ο καθένας παίρνει πάντα αυτό που του αξίζει θεωρώ ότι άξια βρίσκονται στις πρώτες θέσεις, οι συγκεκριμένες ομάδες».

Ο 5ος όμιλος είναι ένας από τους ομίλους όπου τα πράγματα είναι ανοικτά. Ποιες ομάδες κατά την γνώμη σας έχουν ξεχωρίσει;

«Όπως είπα και πριν είναι αυτές που βρίσκονται ψηλά στον βαθμολογικό πίνακα. Σίγουρα οι δύο πρώτες ομάδες η Θύελλα Καμαρίου με την Καλλιθέα, αυτή τη στιγμή δείχνουν να έχουν τον πρώτο λόγο για την διεκδίκηση του τίτλου, αλλά και οι υπόλοιπες τέσσερις ομάδες που ακολουθούν ο Άγιος Ιερόθεος, ο Πανθηραϊκός, το Μοσχάτο και η Κηφισιά δείχνουν ότι έχουν ένα πάρα πολύ καλό σύνολο. Θα έλεγα ιδιαιτέρως για την Κηφισιά ότι ίσως να είχε μια πιο υψηλότερη θέση, λόγω του ποιοτικού ρόστερ που διαθέτει. Θεωρώ ότι οι δύο πρώτες ομάδες Θύελλα Καμαρίου και Καλλιθέα θα είναι οι διεκδικήτριες για τον τίτλο».

Καλλιθέα και Θύελλα Καμαρίου είναι οι δύο ομάδες που θα παλέψουν για τον τίτλο. Πέρα των δύο αυτών ομάδων υπάρχει κάποια άλλη που να μπορεί να μπει σφήνα;

«Αυτή τη στιγμή έτσι όπως έχει πάει το πρωτάθλημα, το θεωρώ λίγο δύσκολο γιατί αρχίζει και ανοίγει λίγο η ψαλίδα της βαθμολογικής διαφοράς, από τον τρίτο που είναι ο Άγιος Ιερόθεος με την Θύελλα Καμαρίου που είναι πρώτη καθώς είναι στους 8 βαθμούς διαφορά. Μία ομάδα που θα μπορούσε να διεκδικήσει κάτι παραπάνω είναι ο Άγιος Ιερόθεος, που έχει δείξει μία αξιοθαύμαστη θα έλεγα σταθερότητα, με μία ομάδα θα έλεγα η οποία παίζει αρκετά ορθολογικό ποδόσφαιρο. Δεν νομίζω ότι θα μπορέσει κάποια άλλη ομάδα, στην παρούσα φάση να απειλήσει την Θύελλα Καμαρίου και την Καλλιθέα».

Βλέπουμε ότι οι διαφορές από την 3η θέση και κάτω είναι πολύ μικρές μεταξύ των ομάδων. Πιστεύετε ότι αυτός ο ανταγωνισμός που υπάρχει θα πάει μέχρι τέλους;

«Σίγουρα για κάποιες θέσεις που οδηγούν στον υποβιβασμό, θα φτάσουμε μέχρι την τελευταία αγωνιστική. Η Κηφισιά και το Μοσχάτο τουλάχιστον αυτή την στιγμή δεν δείχνουν να κινδυνεύουν. Από εκεί και πέρα όλες οι ομάδες είναι αρκετά κοντά και θα παλέψουν σίγουρα μέχρι την τελευταία αγωνιστική, για να μπορέσουν να πλασαριστούν σε όσο το δυνατόν καλύτερη βαθμολογική θέση. Ήδη φαίνεται ο Ερμής Κορυδαλλού να έχει εγκαταλείψει την προσπάθεια. Θεωρώ ότι δεν προλαβαίνει με τίποτα να κάνει κάτι και είναι πάρα πολύ δύσκολα τα πράγματα, για τους Αγίους Αναργύρους και τον Ηλυσιακό».

Από τις ομάδες του ομίλου υπάρχει κάποια που να έχει ξεχωρίσει;

«Μου άρεσε πάρα πολύ η ομάδα της Κηφισιάς. Θεωρώ ότι έχει ένα πολύ ποιοτικό ρόστερ. Όπως επίσης είπα και πριν η ομάδα του Αγίου Ιερόθεου. Φυσικά το ότι βρίσκονται στις δύο πρώτες θέσεις η Θύελλα Καμαρίου, με την Καλλιθέα φανερώνουν την δυναμική, που έχουν σαν ομάδες. Νομίζω ότι αυτές οι 4-5 ομάδες είναι που προσωπικά τις έχω ξεχωρίσει σαν τις πληρέστερες στον όμιλο και ιδιαιτέρως θα έλεγα ο τρόπος που αγωνίζεται ο Άγιος Ιερόθεος, μαζί με την ομάδα της Κηφισιάς».

Ο συγκεκριμένος όμιλος αποτελεί έναν από τους πιο ενδιαφέροντες της κατηγορίας. Θεωρείτε ότι θα έχει σασπένς και αγωνία μέχρι το φινάλε;

«Ναι το πιστεύω ακράδαντα και για την κορυφή, αλλά και για το ποιες ομάδες τελικώς, θα υποβιβαστούν σε χαμηλότερη κατηγορία. Είναι ένας όμιλος, όπου αγωνίζονται ομάδες που έχουν γράψει την δική τους ιστορία στο ελληνικό ποδόσφαιρο, με παρουσία πάρα πολλών χρόνων σε επαγγελματικές κατηγορίες, με τίτλους. Μιλάμε για ονόματα, όπως ο Εθνικός, ο Ηλυσιακός, η Καλλιθέα, ο Φωστήρας που άλλοτε ήταν τρομερά μεγάλα μεγέθη. Αυτό από μόνο του κάνει πολύ ενδιαφέρον και πολύ πιο δύσκολο τον συγκεκριμένο όμιλο. Όποια επιτυχία πετυχαίνει μία ομάδα στον συγκεκριμένο όμιλο παίρνει αυτομάτως μεγαλύτερες διαστάσεις, λόγω της παρουσίας των συγκεκριμένων ομάδων».

Η παρουσία ομάδων όπως είναι ο Φωστήρας, ο Εθνικός, η Καλλιθέα κ.α. Μπορεί να πει κάποιος ότι έχουν δώσει την δική τους αίγλη σε αυτό τον όμιλο;

«Σίγουρα το να αγωνίζονται αυτές οι ομάδες σε έναν όμιλο δίνει μια ιδιαίτερη χρειά, στον συγκεκριμένο όμιλο και μια αίγλη του παρελθόντος θα έλεγα. Είναι καλό αυτές οι ομάδες να βρίσκονται σε μεγαλύτερες κατηγορίες, αλλά από μόνη τους η παρουσία τους στον συγκεκριμένο όμιλο δίνει ένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον και για αυτό υπάρχει πάρα πολύς κόσμος που παρακολουθεί τον συγκεκριμένο όμιλο θεωρώ λόγω και των συγκεκριμένων ομάδων. Αυτός ο όμιλος πλαισιώνεται και από άλλες αξιόλογες ομάδες, κάτι που τον έχει κάνει να είναι τόσο ενδιαφέρον».

Κατά πόσο έχουν παίξει ρόλο στην εικόνα του ομίλου οι έδρες των ομάδων;

«Θα έλεγα ιδιαιτέρως οι ομάδες των νησιών από Σαντορίνη και Μύκονο Πανθηραϊκός, Άνω Μερά και Θύελλα Καμαρίου έχουν εκμεταλλευτεί σε πολύ έντονο βαθμό το στοιχείο της έδρας τους συν και το ψυχολογικό, όταν πηγαίνουν να παίξουν εκεί κάποιες ομάδες από την Αθήνα, το βλέπουν κάπως λίγο πιο δύσκολο. Από εκεί και πέρα σίγουρα υπάρχουν κι άλλες ομάδες, που έχουν εκμεταλλευτεί σε μεγάλο βαθμό τον παράγοντα έδρα. Όπως είναι η Καλλιθέα, ο Άγιος Ιερόθεος και το Μοσχάτο παρότι το τελευταίο διάστημα αυτοί οι δύο έχουν κάποιες βαθμολογικές απώλειες. Θεωρώ ότι ο παράγοντας έδρα παίζει τον ρόλο του. Όχι μόνο στον συγκεκριμένο και στην συγκεκριμένη κατηγορία... Πιστεύω ότι όποια ομάδα εκμεταλλευτεί την έδρα της στον απόλυτο βαθμό έχει το πλεονέκτημα να πετύχει και τους στόχους που έχει θέσει από την αρχή του πρωταθλήματος».

Ανάμεσα στην Θύελλα Καμαρίου και στην Καλλιθέα οι οποίες πάνε για τον τίτλο, ποια από τις δύο πιστεύεις ότι έχει το προβάδισμα;

«Όπως είπα και πριν έχουν επιδείξει μια αξιοθαύμαστη πορεία και οι δύο ομάδες. Σίγουρα η ομάδα της Καλλιθέας σαν ιστορία, σαν δυναμική είναι πολύ παραπάνω από την ομάδα της Θύελλας Καμαρίου. Βέβαια αυτό από μόνο του δεν λέει τίποτα. Τα πάντα θα πρέπει να αποδεικνύονται μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Πιστεύω ότι θα πάνε χέρι-χέρι μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος και όποια ομάδα κάνει τα λιγότερα λάθη, αυτή θα στεφθεί πρωταθλήτρια. Επειδή αγωνίστηκα 2 χρόνια στην Καλλιθέα γνωρίζω λίγο καλύτερα το πως λειτουργεί η ομάδα. Αν και βρίσκεται 4 βαθμούς πίσω θεωρώ ότι λόγω της φανέλας έχει ένα ελαφρύ προβάδισμα για την κατάκτηση του τίτλου, χωρίς αυτό να σημαίνει βέβαια τίποτα».

Μπορεί ο δεύτερος γύρος να είναι όπως ο πρώτος ή θεωρείτε ότι θα είναι ακόμα καλύτερος;

«Πιστεύω ότι θα συνεχιστεί στον ίδιο βαθμό το ενδιαφέρον για τον συγκεκριμένο όμιλο. Έχουν ενισχυθεί οι ομάδες. Έχουν κάνει κάποιες μεταγραφές, με συνέπεια να έχουν ανεβάσει τον πήχη. Θεωρώ ότι το ενδιαφέρον θα παραμείνει αμείωτο, μέχρι και την τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος. Μέχρι τότε πιστεύω ότι θα διακυβεύονται σημαντικές θέσεις στον βαθμολογικό πίνακα».

Μπορούμε να πούμε ότι τα μπάτζετ των ομάδων αποτυπώνουν και την αγωνιστική εικόνα τους;

«Ναι είναι κάπως έτσι. Ισχύει. Βέβαια θα πρέπει εδώ να προσθέσω ότι πολλές φορές τα χρήματα δεν είναι αυτά, που θα κάνουν μία καλή ομάδα. Σίγουρα παίζουν σημαντικό ρόλο. Ομάδες όπως η Θύελλα Καμαρίου και η Καλλιθέα που προπορεύονται στον βαθμολογικό πίνακα είναι γνωστό, πως είναι εύρωστες οικονομικά. Ο Άγιος Ιερόθεος μπορεί να μην είναι η ομάδα, που διαθέτει πλούσιο μπάτζετ δείχνει όμως, ότι έχει μια τρομερά καλή οργάνωση. Έχει μια συγκεκριμένη φιλοσοφία και για αυτό βρίσκεται τόσο ψηλά στην κατηγορία. Το ίδιο ισχύει και για το Μοσχάτο, το οποίο βρίσκεται ψηλά, λόγω των σωστών επιλογών που έκανε το καλοκαίρι και της οργάνωσης που έχει. Αυτό μας δείχνει λοιπόν ότι ναι μεν το οικονομικό παίζει σημαντικό ρόλο, αλλά δεν είναι το μοναδικό που μπορεί να παίξει ρόλο στην πορεία μιας ομάδας. Είναι η οργάνωση που έχει μια ομάδα και το πώς θέλει να λειτουργήσει κατά την διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου.

Από τις ομάδες που παλεύουν για την παραμονή, ποιες είναι σε καλύτερη μοίρα και ποιες έχουν πολύ πιο λίγες πιθανότητες να τα καταφέρουν;

«Έτσι όπως είναι αυτή τη στιγμή ο βαθμολογικός πίνακας, όπως είπα και πριν είναι σχεδόν αδύνατον προσωπικά θεωρώ να επανέλθει ο Ερμής Κορυδαλλού και οι Άγιοι Ανάργυροι. Από εκεί και πέρα ο Ηλυσιακός βρίσκεται σε μία πάρα πολύ δύσκολη θέση. Απέχει αυτή τη στιγμή 11 βαθμούς από την ομάδα που παραμένει στην κατηγορία. Σίγουρα όμως είναι μία ομάδα, που όπως λέγαμε και πριν συμπεριλαμβάνεται στις ομάδες που έχουν βαριά ιστορία. Θεωρώ ότι θα γίνει προσπάθεια από την πλευρά του Ηλυσιακού, για πάρα πολλούς λόγους... Από εκεί και πέρα είναι από πάνω ο Ακράτητος και ο Εθνικός. Θα γίνει πολύ μεγάλη μάχη, μεταξύ 4-5 ομάδων ουσιαστικά για 3 θέσεις. Αν υποθέσουμε ότι κατά μία έννοια έχει καταδικαστεί ο Ερμής Κορυδαλλού μαζί με τους Αγίους Αναργύρους. Ηλυσιακός, Ακράτητος, Εθνικός, Άνω Μερά και Κερατσίνι θεωρώ ότι αυτές οι πέντε ομάδες θα παλέψουν για να παραμείνουν οι 3 στην κατηγορία».

 

 

 

Κατσαρός: «Χέρι – χέρι μέχρι το τέλος Θύελλα και Καλλιθέα για τον τίτλο, μάχη πέντε ομάδων για την παραμονή»